Bertan Kaya

Bertan Kaya

bertan.kaya@hotmail.com

Tüm Yazıları

Cocu çaresiz. 4-3-3 denedi, 4-2-3-1 denedi, hatta ara ara 4-2-24lere ve uzun toplara döndü. Olmadı, olmuyor. Bu kadronun mühendisliği öyle kötü ki, bu kadroya hiç bir taktik uymuyor. Özellikle de etkili bek performansı gerektiren 4'lü savunma.

"Fenerbahçe bunu yaparsa çıkışa geçer" başlıklı yazımı 26 Ağustos 2018'de yazmıştım. 3-5-2'nin bu kadronun oynayabileceği tek taktik sistem olduğunu belirtmiştim. İlgilenenler en altta linkini verdiğim bu yazıyı mutlaka okusun. *

Fenerbahçe dün 26 Ağustos tarihinde önermiş olduğum 3-5-2 ile 3-4-3 arası bir taktik ile sahada yer aldı. Özellikle ilk yarıda 3'lü savunma ile pozisyon vermedi, çünkü üç kötü stoperden, 1.5 stoper çıktı ve o 1.5 stoper rakibin sınırlı hücum silahlarını kolaylıkla durdurdu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe 10'da 1'i değerinde bir takım ile oynadı. 2-0 elbette abartılacak veya övgüler dizilecek bir galibiyet değil. Ancak Cocu'nun nihayet radikal bir çözümü son çare denemesi olumluydu. Hep yazdığımız gibi, Fenerbahçe bu stoper ve bek kalitesi ile 4'lü defans kuramaz, 4'lü hiç bir sistemden verim alamaz.

Dün sahada tam bir taktik salata vardı. Cocu'nun Fenerbahçe'de kalıcı olacağını sanmıyorum. Bunu kendisi de bildiğinden, radikal çözümlere gidiyor. Geç kaldı. Bu takım 1 Eylül'de 3'lü savunmaya dönmeliydi.

Cocu'nun elindeki kadro çok yetersiz. Bu kadroya takla attırmayı denedi, olmadı, bundan sonra olmayacağına o da emin oldu. Şimdi Cocu'nun da bir umudu yok. Bir iddiası da kalmadı.

Dünkü karşılaşma Eljif ve Slimani'nin kişisel gayret ve becerileri ile kazanıldı. Ayew, Frey, Jailson bence Fenerbahçe'ye katkı sağlayamayacak transferler. Hiç biri gidenlerin yerini doldurabilecek isimler değil. Ayew asist yapıyor, gol atıyor ama oyun içinde kaptırdığı toplar, hatalı paslar ile takımın dengesini bozuyor, takımı sabote ediyor. Frey olayını hiç anlamadım. Neden burada? Jailson ise bir Josef değil, onu bırakın bana göre bir Oğuz Kaan bile değil.

Cocu gençleri kazanacağız dedi ancak patronu Comolli'nin transferlerini oynatmak dışında bir işlev göstermedi.

Haberin Devamı

Ben iki hafta önce Cocu'ya desteğimi çekmiştim. Ne Cocu, ne de Comolli'nin Fenerbahçe'de başarılı olacağına inanmıyorum.

Fenerbahçe'ye hangi teknik direktör faydalı olur derseniz, herkes Ersun Yanal dese de ben farklı düşünüyorum. Tarz ve felsefe olarak Yanal'ı ne kadar beğendiğimi bilen bilir, ancak bu kötü kurgulanmış kadronun, bu sınırlı yeteneklere sahip futbolcuların dilinden anlayacak tek hoca Aykut Kocaman'dır. Zaten sezon başı yazmıştım, "iyi transferler yapılamayacaksa Cocu'ya yazık olur, Kocaman ile devam edilsin" diye.

Ali Koç başka alternatif bakmamalı. Bu kadro iyi değil, yeterli değil, yetenekli değil ve azimli hiç değil. O nedenle, bu şapkadan o tavşanı kimse çıkartamaz. Belki Kocaman ile kupa veya ilk 5 hedefi tutabilir. Tek önerim, geçen sene boyunca eleştirdiğim Aykut Kocaman olur. Doğruyu yazmak, doğruyu söylemek mecburiyetindeyiz.

https://www.milliyet.com.tr/bertan-kaya-fenerbahce-bunu-yaparsa-cikisa-gecer-2730765-skorer-yazar-yazisi/