Geri Dön

Beşamel soslu fırın makarna tarifi

Fırında beşamel soslu fırın makarna herkesin bayılarak yediği bir tarif1

Beşamel soslu fırın makarna tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 paket fırın makarna
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Üzerine;
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz

Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Tuz

Beşamel Soslu Fırın Makarna Nasıl Yapılır?

Makarnaları derin bir tencerede bol suda 8-10 dakika haşlayın. Haşladığınız makarnaları süzerek soğuk sudan geçirin ve süzülmesi için süzgeçte bekletin.

Beşamel sos için margarini ve unu tencereye koyun ve un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavurun . Üzerine sütü azar azar eklerken bir yandan da robot ile çırparak karıştırın.


Sos koyu bir kıvam alınca ocaktan alın. Geniş bir kapta makarna, beşamel sos ve 2 su bardağı kaşar peynirini karıştırın ve borcama alın.

Üzerine 1 su bardağı kaşar peyniri rendesini döşeyerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber