Beşiktaş Partizan maçı öncesi Vagner Love kadroda yok

Partizan maçı öncesi Vagner Love kadroda yok

30.08.2018 - 09:03 | Son Güncellenme:

Temsilcimiz Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanş maçında bu akşam Partizan'ı Vodafone Park'ta konuk edecek. Siyah-beyazlı ekipte gözden çıkarılan Vagner Love dün gece evine gönderildi. Eski takımı Alanyaspor'la görüşmelerde bulunan Brezilyalı golcü 18 kişilik kadroda yer almıyor.

Partizan maçı öncesi Vagner Love kadroda yok

UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanş maçında Vodafone Park'ta temsilcimiz Beşiktaş, Sırbistan temsilcisi Partizan'ı konuk ediyor. 1-1'in rövanşında taraftarı önğnde kazanıp gruplara kalmak isteyen Beşiktaş'ta Vagner Love dün gece kamptan evine gönderildi. Transferin bitimine 1 gün kala Alanyaspor'la görüşmelerde bulunan Brezilyalı golcü, 18 kişilik maç kadrosunda yer almıyor.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ PARTİZAN MAÇI BU AKŞAM SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA?

UEFA Avrupa Ligi play-off rövanş maçında Beşiktaş bu akşam Sırbistan temsilcisi Partizan'ı Vodafone Park'ta konuk edecek. Beşiktaş Partizan maçı bu akşam saat 21:00'da başlayacak. Mücadelede Rumen hakem Ovidiu Hategan düdük çalacak. Beşiktaş Partizan maçı Spor Smart ekranından naklen yayınlanacak

Beşiktaş, Partizan maçına hazır

UEFA Avrupa Ligi Play-Off turu rövanş karşılaşmasında bu akşam Partizan'ı konuk edecek olan Beşiktaş, bu maçın hazırlıklarını bugün yaptığı çalışmayla tamamladı.

Teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde bir kısmı basına açık olan olarak yapılan kondisyon ve taktik çalışması 1.5 saate yakın sürdü. Antrenman takım halinde sahada yapılan ısınma koşuları, istasyon koşuları ve streching çalışması ile başladı. Pas çalışması, 5e 2 çalışması, dar alanda kontrol pas çalışması ve taktik programının yer aldığı çalışmalar yapıldı. Antrenman tam sahada yapılan taktik maçı ve şut çalışması ile sona erdi.

Haberin Devamı

Sakatlığı nedeniyle Antalyaspor karşılaşmasında forma giyemeyen Tolga Zengin, takımla birlikte takımla antrenman çıktı. Tecrübeli kaleci ağrılarının artması sebebiyle çalışmayı yarıda bıraktı.

Zoran Mirkovic: "Teslim olmaya gelmedik"

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Partizan, bu akşam Beşiktaş'ın konuğu olacak. Karşılaşma öncesinde Partizan Teknik Direktörü Zoran Mirkovic ve Sasa İlic basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Zor bir karşılaşmanın kendilerini beklediğini belirten Mirkovic, Beşiktaş ilk maçta aldığı beraberlikle biraz avantajlı görünüyor. bu akşamki maça beyaz bayrakla teslim olmaya gelmedik. Sahaya galibiyet için çıkacağız" dedi.

"BU AKŞAM Kİ ATMOSFERDEN ÇEKİNMİYORUZ"

Bir dönem Türkiye'de Fenerbahçe'de futbol oynadığına değinen Mirkovic,"Birçok kez Beşiktaş'a karşı oynadık. Aynı yerde ve yeni statta güzel bir atmosfer oluşturulmuş durumda. Beşiktaş'ın seyircisinin ne kadar üst düzey olduğunu biliyoruz. Bizim taraftarlarımız da Belgrad'da aynı atmosferi oluşturuyor. O yüzden bu aklşamki atmosferden çekinmiyoruz" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

SASA ILİC: "BÜYÜK TAKIMLARA KARŞI NASIL OYNAYABİLECEĞİMİZİ GÖSTERDİK"

Genç oyuncuların bu gibi karşılaşmalarda kendilerini gösterme imkanı bulacaklarını ifade eden Sasa İlic, "Belgrad'da büyük takımlara karşı nasıl oynayabileceğimizi gösterdik. Takımımızdaki genç oyuncular, bu gibi karşılaşmalarda kendini gösterme imkanı bulacak. Onun için Beşiktaş müsabakasından umutluyuz" dedi.

"BURAYA TESLİM OLMAYA GELMEDİK"

Ilic, 2005'te oynanan Galatasaray-Beşiktaş maçına değinerek, "Büyük takımlara karşı 2 dakikada 2 gol atmak çok kolay değil. Takımımızda oyunun seyrini değiştirecek genç oyuncular var. Buraya teslim olmaya gelmedik. Bu akşam elimizden geleni yapacağız." ifadelerini kullandı.

Sırbistan temsilcisi daha sonrasında Vodafone Park'ta Bu akşamki karşılaşmanın son hazırlıklarını yaptı. Tenkik direktör Zoran Mirkovic yönetiminde gerçekleştirilen antrenman ısınma çalışmalarıyla başladı. Pas çalışmasıyla

Şenol Güneş,"Tolga, Vida ve Lens'in durumu bugün belli olacak"

Haberin Devamı

UEFA Avrupa Ligi Play Off turu rövanş karşılaşmasında Beşiktaş, bu akşam 21:00'de Vodafone Park'ta Partizan'ı konuk edecek. Siyah-beyazlı ekipte, teknik direktör Şenol Güneş basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Buraya gelmek için çok fazla maç oynadıklarını belirten Şenol Güneş, "Şampiyonlar Ligi için beklerken bu sefer daha fazla maç yaparak gruplara kalmak için geliyoruz. İyi bir takımla oynayacağız. İki tarafta birbirini tanıyor. Kompakt oynayan, hücum gücü yüksek bir takıma karşı oynuyoruz. Umarım turu geçeriz" dedi.

"TOLGA, VİDA VE LENS'İN DURUMU BUGÜN BELLİ OLACAK"

Takımda bulunan sakat futbolcuların durumunun bugün belli olacağını ifade eden Güneş, "Tolga, Vida ve Lens'in durumu bugün belli olacak. Onların durumuna bakıp ona göre karar vereceğiz. Kadro olarak elimizdekilere bakarak karar vereceğiz. Ofansif yönümüzü kullanacağız, duruma göre maç içerisinde değişiklik gösterebiliriz. Son maçta bazı sıkıntılar oldu. Onları düzeltip bu maçta daha iyi olacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

"ERZURUM MAÇININ İLK 15 DAKİKASI KÖTÜYDÜ"

Antalyaspor karşılaşmasındaki dikkatsizliğin kendilerine pahalıya mal olduğunu söyleyen Güneş, "4 ataktan 3 gol yedik. Görüntüleri izleyip gördüğümüzde rakip 18'den kaleciye kadar karşılanmayan pozisyonlar. Oyun içerisindeki dikkatsizlik bize pahalıya mal oldu. Antalya maçındaki ilk golün hala tartışılmasına saygı duyuyorum ancak ofsayt olması gerekir. Öyle bir gol yedik. Biz altı pasta golü bulamadık. Futbol böyle bir şey. Zaman zaman bizde gol yiyoruz. Bu durum Linz maçında da oldu. Kötü olarak diyeceğim Erzurum maçının ilk 15 dakikasıdır. Kadro olarak bazı oyuncular hazır değil duruma göre oyunda değişiklik gösteriyoruz. Oyuncu sürüyoruz sahaya. Erzurum'da atak yapmadık 3 gol bulduk. Oyuncuların çok huzurlu bir şekilde saha içerisinde oynadıklarını düşünmüyorum. Babel'in iyi oynayacağını düşünürken sahada çok kafası dalgındı. Böyle durumlarda kalemizde golleri gördük. Özellikle Erzurum maçında. LASK Linz maçında da buna benzer durum yaşandı. Sezon başında yediğimiz gollerde bu durumlardan dolayı kaynaklı. Bazı oyuncular bireysel olarak kendini geliştirdi. Bazılarının süreye ihtiyacı var. Bizim rakibe oyun anlamında verdiğimiz bir üstünlüğümüz yok. Ancak bu durumu geliştirmemiz gerekir" şeklinde konuştu.

"KARİUS ÇOK İYİ KALECİ"

Fabri'nin ekonomik nedenlerden dolayı satıldığını belirten tecrübeli teknik adam, "Başkanla da konuştum bizim kaleci sorunumuz yoktu. Kaleci gitti. Yönetime saygı duymak lazım. Ekonomik durumlardan dolayı satıldı. Kaleci transferi yaptık. Karius da çok iyi kaleci. Ancak burada transfer yaparken kadro ve ekonomik durumu göz önünde bulundurmak lazım. Kulüp ekonomik şartlara göre elindekinin en iyisini yapmaya çalışıyor. Biz heyet olarak eldeki oyuncuların iyi olması için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Karius'u gördüm dün gayet iyiydi. umarım daha iyi olur. Bizde gelişsinler diye elimizden gelenin en iyisini yapacağız" ifadelerini kullandı.

"OYUNCU KALİTESİNDEN ŞÜPHEM YOK AMA OYUN ANLAMINDA BEKLENTİLERİN ALTINDALAR"

Oğuzhan'ın defans olarak görev aldığında kısmen kırılmaların yaşanabildiğine dikkat çeken Şenol Güneş, "Orta sahamızda defansif olarak görünen oyuncular Medel, Necip, kısmen Doğukan. Oğuzhan burada oynadığında defansif olarak kısmen kırılmalar yaşayabiliyor. Bu üçlü ofansif olarak fazla katkı verirken defansif olarak hiç yoktular son maçta. Tolgay, bazı maçlarda ofans ve defans olarak katkı sağlarken bu maçta hiç yoktu mesela. Erzurum'da da Medel de beklenenin altında oynadı. Hakan, kendi sahasında bize gelene kadar karşılayan kimse olmadı. Orta sahada oyuncu kalitesinden şüphem yok ama oyun anlamında beklentilerin altındalar. Bu oyuncular elimizdeyken hiç bir transfer beklentimiz olamaz. Ancak son maçta alınan mağlubiyet görünen performans düşüklüklerinden kaynaklı. Linz maçında da böyle bir durumla karşılaştık ancak bu maçta turu atladık" dedi.

Takıma geç katılan Atiba'nın sakatlığının ardından idman çıkmasını beklediğini ifade eden Güneş, oyuncunun durumuna göre ne olacağını göreceğiz" şeklinde konuştu.

Şenol Güneş konuşmasını, "Başka transfer olur mu olmaz mı bilmiyorum. Ama bir şeyde diyemiyorum" ifadelerini kullanarak noktaladı.

Enzo Roco: "Zor bir maç olacak"

UEFA Avrupa Ligi Play Off turu rövanş karşılaşmasında Beşiktaş, bu akşam Sırbistan temsilcisi Partizan'ı konuk edecek.

Beşiktaş'ın Şilili savunma oyuncusu Enzo Roco, karşılaşma öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Zor bir maç olacağını ifade eden Enzo Roco, "Zor bir maç olacak. Sonuç olarak Avrupa Kupası maçı. Herkes gruplara kalmak istiyor. Onlar da gol atmak için buraya gelecekler. Biz de bütün gücümüzü kullanıp turu geçmeye çalışacağız. Sezon başında yüzde 100 hazır olmamak normal bir durum herkes için. Transfer sürecim biraz geç gelişti. Takıma biraz geç katıldım. Antrenman eksiğim vardı. Sezon öncesi kampını da yapamamak beni biraz geri bıraktı. Saat farkına, şehre, takıma, arkadaşlarıma ve diğer şeylere alışmaya çalışıyorum. Her geçen gün kendimi daha iyi hissediyorum" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş, Avrupa'da tur peşinde

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turu rövanş maçında bu akşam Sırbistan'ın Partizan ekibini konuk edecek. Vodafone Park'ta saat 21.00'de başlayacak karşılaşmayı Rumen hakem Ovidiu Hategan yönetecek. Müsabaka Spor Smart'tan naklen yayımlanacak.

Sırbistan'daki ilk maçta rakibi ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş, seyircisi önünde yapacağı karşılaşmayı kazanarak UEFA Avrupa Ligi'nde grup aşamasına yükselmeye çalışacak. Siyah-beyazlı takım, alacağı her türlü galibiyetin yanı sıra, 0-0'lık beraberlikte de tur atlayacak. Müsabaka 1-1 tamamlanırsa, 15'er dakikalık iki devre halinde uzatma bölümü oynanacak. Uzatmada da sonuç değişmezse, gruplara kalacak ekibi seri penaltı atışları belirleyecek. Partizan'ın turu geçebilmesi için İstanbul'dan 1-1 dışında gollü beraberlik veya galibiyetle ayrılması gerekiyor.

Beşiktaş'ta kırmızı kart cezası biten İspanyol oyuncu Alvaro Negredo, görev verilmesi durumunda bu akşamki müsabakada forma giyebilecek. Siyah-beyazlılarda sakatlıkları nedeniyle son lig maçında oynayamayan kaleci Tolga Zengin ile Hollandalı futbolcu Jeremain Lens ise son antrenmanda yer aldı.

Beşiktaş, Avrupa kupalarında 210. maçına çıkıyor

UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turu rövanş maçında bu akşam Sırbistan temsilcisi Partizan'ı konuk edecek Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki 210. mücadelesine çıkacak. Siyah-beyazlılar, Avrupa kupalarında geride kalan 209 maçta rakiplerine 80 kez üstünlük kurdu. 84 karşılaşmayı mağlup tamamlayan Beşiktaş, 45 mücadeleden berabere ayrıldı.

Avrupa arenasında rakip fileleri 276 kez havalandıran siyah-beyazlılar, kalesinde ise 297 gol gördü.

Şenol Güneş yönetiminde 32. maç

Beşiktaş, teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde Avrupa'da 32. karşılaşmasını bu akşam oynayacak. Siyah-beyazlı takımın başında Avrupa kupalarında en çok maça çıkan teknik direktör durumunda bulunan Güneş, Partizan mücadelesiyle bu rekorunu 32 müsabakaya yükseltecek.

Beşiktaş, 2015-2016 sezonundan beri bu görevde bulunan Güneş yönetiminde oynadığı 31 karşılaşmada 14 galibiyet, 11 beraberlik ve 6 yenilgi aldı. Şenol Güneş dönemindeki Avrupa kupası maçlarında 52 gol atan Beşiktaş, kalesinde 43 gole engel olamadı.

"Kupa 2"de 108. maçı

Siyah-beyazlılar, Partizan mücadelesiyle UEFA Avrupa Ligi'nde 108. kez sahada yer alacak.

Adı UEFA Kupası'ndan UEFA Avrupa Ligi'ne çevrilen Avrupa futbolunun 2 numaralı organizasyonunda bugüne kadar 107 maç yapan siyah-beyazlı ekip, 49 galibiyet, 22 beraberlik ve 36 mağlubiyet aldı. Bu organizasyondaki maçlarında rakip fileleri 170 kez havalandıran siyah-beyazlılar, kalesinde ise 128 gol gördü.

Beşiktaş'ın Avrupa performansı

Beşiktaş'ın Avrupa kupalarındaki performans tablosu şöyle:

3 kez çeyrek final oynadı

Beşiktaş, Avrupa kupalarında 3 kez çeyrek finale yükseldi. Şampiyon Kulüpler Kupası'nda 1986-1987 sezonunda adını çeyrek finale yazdıran siyah-beyazlı ekip, 2002-2003 sezonunda ise bu kez UEFA Kupası'nda aynı başarıyı sergiledi.

Beşiktaş, Avrupa'daki en başarılı dönemlerinden birini de Şenol Güneş yönetiminde yaşadı. Siyah-beyazlılar, Güneş'in teknik direktörlüğünde 2016-2017 sezonu UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finalde mücadele etti.