Besin Değeri

Besin Değeri

Son dakika besin değeri haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan besin değeri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan besin değeri haber sayfamızda...

Besin Değeri

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.478 besin değeri haberi bulunmuştur.
Ramazan ayının vazgeçilmezi hurma
Ramazan ayının vazgeçilmezi hurma amazan ayı boyunca sofraların vazgeçilmezlerinden olan hurma tezgahları süslüyor.
12.03.2024 Ekonomi
Orucu Bozan Şeyler: Oruç Hangi Durumlarda Bozulur ve Kaza Gerektirir? Diyanet açıkladı
Orucu Bozan Şeyler: Oruç Hangi Durumlarda Bozulur ve Kaza Gerektirir? Diyanet açıkladı Ramazan ayı 2023 yılında da geldi çattı. İslam aleminin heyecanla karşıladığı mübarek ayda milyonlarca kişi oruç ibadetini yerine getirecek. Ancak orucunu riske atmak istemeyenlerin merak konusu orucu bozan ve bozmayan şeyler oluyor. Müslümanlara farz kılan orucu bozan durumlar ile ilgili Diyanet tarafından açıklama geldi. Orucu bozan durumlar nelerdir? Orucu bozan ve bozmayan şeyler ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
11.03.2024 Dini Bilgiler
Aşı olmak orucu bozar mı? Oruçluyken iğne yaptırmak orucu bozar mı?
Aşı olmak orucu bozar mı? Oruçluyken iğne yaptırmak orucu bozar mı? Ramazan ayında vatandaşlar tarafından araştırılan birçok soru Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden cevaplandı. O sorulardan bazıları da Oruçluyken dilaltı hapı alınır mı? Aşı olmak orucu bozar mı? oldu. İşte merakla araştırılan o yanıt...
11.03.2024 Ramazan
Balık imparatorluğu
Balık imparatorluğu Türkiye'de 18 tesisi bulunan, yurt dışında 3 farklı ülkede üretim tesisi işleten Group Sagun orkinostan çipuraya, levrekten somona Japonya'dan Amerika'ya kadar ihracat yapıyor. Şirketin kaptan köşkündeki Oğulcan Kemal Sagun ve Nazlıcan Sagun Çiftçi Türkiye'de balık tüketimini artırmayı hedefliyor.
11.03.2024 Milliyet Executive
‘Kabaklı sütlaç mı olur?’ demeyin! Yiyen tarif istiyor
‘Kabaklı sütlaç mı olur?’ demeyin! Yiyen tarif istiyor Türk mutfağının en sevilen sütlü tatlıların başında sütlaç geliyor. Ancak klasikleşmiş sütlaç yemek istemeyenler için farklı bir tarifimiz var. Kabaklı sütlaç tarifi ile geleneksel lezzetin dışına çıkın.
6.02.2024 Yemek
Lif, vitamin ve mineral deposu! Sindirimi destekliyor, tokluk hissi veriyor
Lif, vitamin ve mineral deposu! Sindirimi destekliyor, tokluk hissi veriyor Özellikle kış aylarında popüler bir atıştırmalık olan kestane, çiğ veya pişirilmiş olarak tüketilebiliyor. Kestanenin öğütülmesiyle elde edilen unu, glutensiz bir alternatif olarak tercih edilebiliyor. Kestanenin lif, vitamin ve mineral bakımından zengin olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Rıdvan Arslan, kestane tüketmenin faydalarını açıkladı.
6.02.2024 Genel Sağlık
Vitamin, lif ve potasyum deposu! Ayva kemik ve diş sağlığını koruyor
Vitamin, lif ve potasyum deposu! Ayva kemik ve diş sağlığını koruyor Gülgiller familyasına ait olan ve Pyrus cinsine dahil bir ağacının meyvesi olan ayva, genellikle ılıman iklim bölgelerinde yetişiyor. Ayvanın hem taze hem pişirilerek hem de reçel ya da marmelat yapılarak da tüketilebildiğini söyleyen Uzman Diyetisyen Rıdvan Arslan, “Ayva; C vitaminini, lif, potasyum ve diğer birçok besin maddesi bakımından oldukça zengin bir meyve. Aynı zamanda düşük kalorili” dedi.
1.02.2024 Genel Sağlık
Zeytin küfleniyorsa 1 kaşık ekleyin! Aylarca küflenmiyor, yumuşamıyor
Zeytin küfleniyorsa 1 kaşık ekleyin! Aylarca küflenmiyor, yumuşamıyor Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi zeytin yanlış saklama koşulları nedeniyle çabucak yumuşuyor ve küfleniyor. Zeytinlerinizin küflenmesini önlemek için yapmanız gereken şey çok basit. 1 kaşık eklemek yumuşama ve küflenmeyi engelliyor.
27.01.2024 Püf Noktası
Endişe yaratan çiğ süt modası... Uzmanlar dehşete düştü
Endişe yaratan çiğ süt modası... Uzmanlar dehşete düştü Sosyal medyada pastörize edilmemiş çiğ süt içme modasının yayılması, uzmanları dehşete düşürdü.
21.01.2024 Dünya
Doktorlara sordu, 3 kilo getirip Türkiye'de ekti! 'Kral yiyeceği' 4 yılda 20'ye katladı
Doktorlara sordu, 3 kilo getirip Türkiye'de ekti! 'Kral yiyeceği' 4 yılda 20'ye katladı Eskişehirli Hayriye Kuşçu, okulda çok başarılı bir öğrenci değildi. Çünkü annesinin okuma yazması olmadığı gibi ona derslerinde yardım edecek kimse de yoktu. Ancak ilkokul öğretmeni küçük kıza sürekli, "Sen ileride çok başarılı bir iş kadını olacaksın" diyordu. Hayriye, o ışığı küçükken gözlerinde gören öğretmenini yanıltmadı. Meksika'dan Türkiye'ye getirip ektiği mor patatesle başarısını 4 yılda 20'ye katladı.
17.01.2024 Yaşam
Doğal bir hazine gibi! Sivilcelerle de savaşıyor, zihni de geliştiriyor
Doğal bir hazine gibi! Sivilcelerle de savaşıyor, zihni de geliştiriyor Badem yemek kelimenin tam anlamıyla hayatınızı kurtarabilir. Badem, kuruyemiş çeşitleri arasında sahip olduğu faydalar göz önüne alındığında en yararlı besinlerden biridir. İşte bademin bazı faydaları.
16.01.2024 Genel Sağlık
Daha önce kimse fark etmemişti! Haşlanmış yumurtanın gri-yeşil renge dönmesinin nedeni buymuş
Daha önce kimse fark etmemişti! Haşlanmış yumurtanın gri-yeşil renge dönmesinin nedeni buymuş Sağlığa faydaları saymakla bitmeyen haşlanmış yumurta sarısının gri-yeşil renk aldığına pek çok insan dikkat etmemiştir. Ancak bu renge dönmesinin bir nedeni varmış ve bu şekilde tüketildiğinde faydasını almamaya neden oluyormuş.
26.12.2023 Püf Noktası
Dağlardan şifa için toplanıyor! 1 tanesi bile siğilleri kurutuyor, besin değeri çok yüksek
Dağlardan şifa için toplanıyor! 1 tanesi bile siğilleri kurutuyor, besin değeri çok yüksek Muğla ve Aydın yöresinde yetişen dağ çileği vatandaşlar tarafından şifa niyetine toplanıyor. Doğal ortamda yetişen bu faydalı meyve, hem vitamin deposu hem de siğillerin düşmanı. İşte dağ çileği hakkında bilinmesi gerekenler.
21.12.2023 Genel Sağlık
Yılların aşçısı açıkladı… Tane tane pirinç pilavı yapmanın püf noktası buymuş!
Yılların aşçısı açıkladı… Tane tane pirinç pilavı yapmanın püf noktası buymuş! Pirinç pilavı Türk mutfağında her ana yemeğin yanında ikram edilen kuru lezzetlerden birisidir. Ancak pirinç pilavı yapmak kolay gibi gözükse de kıvamını tutturmak zordur. Genellikle lapa olması gibi problemlerle karşılaşılır. Yılların aşçısı pilavın lezzetine lezzet katan püf noktayı verdi.
19.12.2023 Yemek
Karadeniz usulü karalahana çorbası böyle yapılıyormuş! İçine ekleyince tadı daha güzel oluyor
Karadeniz usulü karalahana çorbası böyle yapılıyormuş! İçine ekleyince tadı daha güzel oluyor Karadeniz mutfağının en sevilen lezzetleri arasında yer alan karalahana çorbasının sağlığa faydaları saymakla bitmiyor. Lahana çorbasının lezzetine lezzet katmak istiyorsanız içine ekleyin. Böyle yapınca tadı daha güzel oluyor.
19.12.2023 Yemek
Bağırsakları makine gibi çalıştırıyor! Yoğurda 1 yemek kaşığı ekleyince kabızlığı anında bitiriyor
Bağırsakları makine gibi çalıştırıyor! Yoğurda 1 yemek kaşığı ekleyince kabızlığı anında bitiriyor Kabızlık her zaman önemli hastalığın habercisi olmayabilir. Ancak hemen herkesin başına gelebilecek bu durum gündelik hayatı etkiler. Yoğurdun içerisine 1 yemek kaşığı ekleyeceğiniz bu besin bağırsakları makine gibi çalıştırıyor.
19.12.2023 Sağlık
BOTTARGA NEDİR, Nasıl Yenir? Kefal Havyarı (Bottarga) Nasıl Kullanılır?
BOTTARGA NEDİR, Nasıl Yenir? Kefal Havyarı (Bottarga) Nasıl Kullanılır? Bottorga, dişi kefal balığının yumurtalarının temizlenerek kurutulduktan sonra balmumu ile kaplanıp üretilen geleneksel bir balık ürünüdür. Aynı zamanda yüksek bir besin değeri içerir. Uzun bir süre boyunca saklanabilen bottarga, gelbalder ya da butarka olarak da bilinir. Bottarga nedir, nasıl yenir sizler için derledik.
26.11.2023 Sözlük
Kış aylarında içinizi ısıtacak ezogelin çorbası tarifi! Aşçılar şifa deposu çorbanın tarifini verdi
Kış aylarında içinizi ısıtacak ezogelin çorbası tarifi! Aşçılar şifa deposu çorbanın tarifini verdi Ezogelin çorbası, bulgur, kırmızı mercimek, pirinç, soğan, biber salçası ve baharatların muazzam bir uyumu ile hazırlanan nefis bir çorba çeşididir. İlk bakışta basit gibi görünse de, lezzetin sırrı malzemelerin özenle seçilip, pişirilmesinde yatmaktadır. İşte en lezzetli lokanta usulü ezogelin çorbası tarifi…
14.11.2023 Yemek
Aşçıların sır gibi sakladığı o teknik! Pirinç pilavı tane tane oluyor
Aşçıların sır gibi sakladığı o teknik! Pirinç pilavı tane tane oluyor Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan pilav her yemeğin yanına gidiyor. Et yemeklerinden tavuk yemeklerine kadar pek çok yemeğin yardımına koşan lezzetlerden. Ancak pirinç pilavının en lezzetli hali tane tane oluşu. Eğer lapa oluyorsa pilavı böyle yapmanızda fayda var.
13.11.2023 Yemek
Muzlarınız hemen kararıp çürüyorsa çözümü çok basit! 1 aya kadar kalıcı oluyor
Muzlarınız hemen kararıp çürüyorsa çözümü çok basit! 1 aya kadar kalıcı oluyor Muz sağlığa faydaları saymakla bitmeyen lezzetli bir meyve. Ancak muz hemen kararıp çürüyebiliyor. Muzların çürümesini engellemek ve raf ömrünü uzatmanın çözümü ise çok basit. 1 aya kadar taptaze kalıyor.
9.11.2023 Püf Noktası
Hamsiyi böyle pişirenler vitamine doydu! Besin değeri artıyor, direkt beyne ulaşıyor
Hamsiyi böyle pişirenler vitamine doydu! Besin değeri artıyor, direkt beyne ulaşıyor Lezzeti ve sağlığa faydası dolayısıyla sevilerek tüketilen hamsinin besin değeri de bir o kadar yüksek. Ancak yalnızca hamsi tavayı bu şekilde pişirenler sonuna kadar faydasını görüyor, vitamine resmen doyuyor.
4.11.2023 Yemek
Tadının kırmızı etten farkı yok: İçindeki demir miktarı ile ete rakip oluyor
Tadının kırmızı etten farkı yok: İçindeki demir miktarı ile ete rakip oluyor Et insan sağlığı açısından oldukça faydalı bir besin kaynağı. Hemen hemen her yemeğin içine eklenen veya sade olarak tüketilen et demir ve b12 vitamini zenginidir. Ancak onun kadar demir içeren ve hatta tadı bile benzeyen mantar türü vardır. Et ile yarışan bu mantar türünün faydalarını sizin için derledik…
27.10.2023 Alternatif Tıp
Velilerin aklındaki soruyu cevapladı! Bu gıdalar beyni fişek gibi yapıyor
Velilerin aklındaki soruyu cevapladı! Bu gıdalar beyni fişek gibi yapıyor Okulların da açılmasıyla birlikte birçok kişi çocuklarının gelişimi için beyin gelişimine katkısı olan gıdaları araştırmaya başladı. Uzmanlarsa bu konuda uyarıyor.
26.10.2023 Genel Sağlık
Bir haftada 4 kilo verdiren detoks tarifi: Kabızlık ve hazımsızlığa birebir
Bir haftada 4 kilo verdiren detoks tarifi: Kabızlık ve hazımsızlığa birebir Bir haftada 4 kilo verdiren detoks ile fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz. Bu diyet içerdiği yüksek lif ve probiyotik sayesinde hazımsızlık ve kabızlığa iyi geliyor. İşte bir haftada 4 kilo verdiren detoks tarifi…
18.10.2023 Diyetler
Tahin dibine çöküp katılaştıysa sakın çöpe atmayın! Katılaşmış tahini yumuşatıyor
Tahin dibine çöküp katılaştıysa sakın çöpe atmayın! Katılaşmış tahini yumuşatıyor Pekmez karışımıyla kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi tahin bekledikçe yağı ile ayrışıp dibi katılaşabiliyor. Bu tip durumla karşılaştığınızda tahini çöğe atmanıza gerek yok. Katılaşmış tahini yumuşatan tüyoyu sizin için paylaştık…
18.10.2023 Püf Noktası

Benzer Haber Etiketleri

Besin Değeri ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.