Besin

Besin

Son dakika besin haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan besin gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan besin haber sayfamızda...

Besin

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 9.931 besin haberi bulunmuştur.
Bilim insanı ekosistemi gözlemlemek için ıssız adada 8 ay tek başına kalacak
Bilim insanı ekosistemi gözlemlemek için ıssız adada 8 ay tek başına kalacak Bilim insanı, 8 aylık macerası boyunca balıkçılık ve adacıktaki bitki kaynakları sayesinde besin ihtiyacını karşılayacak.
19.04.2024 Dünya
Mustafa Ceceli: Saç ektirdim!
Mustafa Ceceli: Saç ektirdim! Rabia Tunçbilek'in, Mustafa Ceceli ile beraber söylediği 'Yaka Yaka' şarkısının klip çekimi önceki gün gerçekleşti. Tunçbilek ile şarkıyı da seslendiren Ceceli, basın mensuplarının sorularına yanıt verdi.
19.04.2024 Cadde
Her gün çörek otunu aç çiğneyende o problemden eser kalmıyor! Minicik ama tam bir şifa deposu
Her gün çörek otunu aç çiğneyende o problemden eser kalmıyor! Minicik ama tam bir şifa deposu Böreklerin, çöreklerin ve poğaçaların üstüne bol bol gördüğümüz çörek otu kendi başına tüketildiğinde tam bir şifa deposu. Her gün aç karnına çiğnenen çörek otu bazı sağlık sorunlarını ortadan kaldırıyor.
19.04.2024 Sağlık
Kahvaltıda kesinlikle yemeyin! 10 besin sağlığınızı olumsuz etkileyebilir
Kahvaltıda kesinlikle yemeyin! 10 besin sağlığınızı olumsuz etkileyebilir Sabah zengin bir kahvaltı pek çok kişinin tercih ettiği bir başlangıç olabilir. Ancak bu zengin sofralarda istemeden sağlığınıza da zarar veriyor olma ihtimaliniz var. Kahvaltıda yememeniz gereken 10 besini derledik. Detaylar haberimizde!
Zeytinyağlı yoğurt mucizesi! Gece uyumadan önce yapınca bakın ne oluyor
Zeytinyağlı yoğurt mucizesi! Gece uyumadan önce yapınca bakın ne oluyor Sağlıklı atıştırmalık denilince akla gelen ilk besinlerden biri yoğurttur. Zeytinyağı da en sağlıklı yağlar arasında yer alır. Peki, bu iki sağlıklı besin birleşince nasıl etkiler sağlayabilir? Gece uyumadan önce tüketin, vücudunuzu iyileştirin.
17.04.2024 Genel Sağlık
Süte 1 kaşık ekleyince dipçik gibi yapıyor! Her sabah tüketen yorgunluk nedir bilmiyor
Süte 1 kaşık ekleyince dipçik gibi yapıyor! Her sabah tüketen yorgunluk nedir bilmiyor İş hayatı, yoğunluk, stres vb. sebeplerden dolayı siz de her sabah halsiz ve yorgun bir şekilde uyanıyorsanız bir tavsiyemiz var. Sütün içine ekleyeceğiniz bu besin gün içinde yorgunluğunuzu alacak ve zinde hissettirecek.
17.04.2024 Genel Sağlık
Plastik kirliliğine dikkat çeken “Sen De Fark Et” belgeselinin lansmanı gerçekleşti
Plastik kirliliğine dikkat çeken “Sen De Fark Et” belgeselinin lansmanı gerçekleşti Yapımcılığını ve yönetmenliğini Engin Altan Düzyatan’ın üstlendiği, dünyada plastik ve mikroplastik kirliliğinin yol açtığı sorunları konu eden “Sen De Fark Et” belgeselinin Türkiye lansmanı gerçekleşti.
17.04.2024 Vitrin
Geç yaşlanmak için akşam yemeğini düşmanına bırak
Geç yaşlanmak için akşam yemeğini düşmanına bırak Her yıl Nisan ayının ikinci haftası tüm dünyada Kalp Sağlığı Haftası olarak anılıyor. Geçtiğimiz hafta antiaging’in yaşlanmayı önleme etkilerinden bahsetmiştik. Bu hafta ise antiaging’in 5 temel tedavi alanını inceleyeceğiz…
13.04.2024 Pazar
'Akıllı değil' diye vitaminli tek lokma verilmedi! Acıdan kıvrandıran 'çürük diş' deneyi
'Akıllı değil' diye vitaminli tek lokma verilmedi! Acıdan kıvrandıran 'çürük diş' deneyi Her gün öğünlerine aslında tüketilmemesi gereken miktarda şeker ekleniyor, bazılarına ise vitamin içeren tek bir besin dahi verilmiyordu. Zihinsel engelli oldukları için en fazla bir sebzeden daha akıllı görülen, insan yerine dahi konulmayan bu insanların yaşadıkları dehşet ise her detayıyla iç acıtıyor.
13.04.2024 Yaşam
Vitamin takviyeleri ölüme bile götürüyor! İlk belirtileri bulantı, kusma ve ishal
Vitamin takviyeleri ölüme bile götürüyor! İlk belirtileri bulantı, kusma ve ishal Takviye almak, vitamin ve mineral kullanmak sağlıklı yaşam tercihleri olanlar için adeta bir alışkanlık haline geldi. Günümüzde birçok insan kan değerlerine bakmadan takviye alıyor. Ancak belli vitamin ve mineraller gerektiğinden fazla alındığında sonuçları mide rahatsızlığından çok daha ciddi olabilir.
12.04.2024 Genel Sağlık
Adeta C vitamini deposu, portakalı solluyor! Baldan tatlı yaz meyvesi meğer şifa kaynağıymış
Adeta C vitamini deposu, portakalı solluyor! Baldan tatlı yaz meyvesi meğer şifa kaynağıymış C vitamini, vücudumuzun sağlıklı işleyişi için hayati öneme sahip bir besin öğesidir. Bağışıklık sistemini güçlendirir, antioksidan etkisiyle hücreleri korur, cilt sağlığını destekler ve enerji seviyelerini yükseltir. Ancak bazı besinlerde portakaldan bile daha fazla C vitamini bulunur. İşte günlük C vitamini ihtiyacınızı karşılayacak harika besinler.
11.04.2024 Genel Sağlık
Turizm kenti Antalya'da panik! 'Rüzgarla taşınarak deniz üzerinde kümeleniyor'
Turizm kenti Antalya'da panik! 'Rüzgarla taşınarak deniz üzerinde kümeleniyor' Turizm kenti Antalya'da bir süredir sahil ve Antalya Körfezi'nde görülen denizanaları ve polen görüntüsü, vatandaşta korku ve paniğe neden oldu.
9.04.2024 Gündem
Güneşe çıkmadan en etkilisi domates! Tek faydası da bu değil, sonuç muhteşem
Güneşe çıkmadan en etkilisi domates! Tek faydası da bu değil, sonuç muhteşem Aslında herhangi bir kırmızı sebze veya meyve, onlara parlak kırmızı rengini veren bir madde olan likopen içerir. Ancak domatesler diğer sebzelere göre daha fazla likopene sahiptirler. İşte 1 orta boy domatesin vücudunuzda yaratacağı muhteşem değişim.
8.04.2024 Genel Sağlık
Antalya'da denizde korkutan manzara: Kıyıya yakın sularda sürüler halinde
Antalya'da denizde korkutan manzara: Kıyıya yakın sularda sürüler halinde Antalya'da kıyıya yakın sularda yoğun görülen denizanaları, denize girenlere zor anlar yaşattı. Kulaç atarken önündeki denizanasını fark edenlerden biri kısa süreli panik yaşadı. Tedirgin olanların bazıları da yüzerek denizanasının bulunduğu bölgeden uzaklaşıp, kıyıda güneşlendi.
8.04.2024 Gündem
Hamileliğin anahtarlarından biri: Akdeniz diyeti
Hamileliğin anahtarlarından biri: Akdeniz diyeti Paketli gıda tüketimini azaltmanın ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Henüz dünyaya gelmemiş çocuğunuz için de bu konu son derece önemli. Sperm ve yumurta kalitesini artıran dünyadaki tek beslenme yöntemi ise Akdeniz usulü beslenme tarzı…
7.04.2024 Pazar
Balon balığı 27 can aldı
Balon balığı 27 can aldı Akdeniz sahillerini istila eden balon balıkları, hem denizde yüzenleri tehdit ediyor hem de tüketilmeleri halinde ölüme sebebiyet veriyor.
5.04.2024 Dünya
Mor sebzelerin ‘sihirli’ gücü
Mor sebzelerin ‘sihirli’ gücü Mor sebzelerin sadece çarpıcı görünümleriyle değil, aynı zamanda zengin besin içerikleriyle de öne çıktığı bildirildi.
5.04.2024 Dünya
Kelebekler azalıyor
Kelebekler azalıyor En başta dinozorlar olmak üzere bugüne kadar dünyada birçok hayvan türü yok oldu.
4.04.2024 Dünya
Marmara Denizi alarm veriyor: Müsilaj geri gelecek!
Marmara Denizi alarm veriyor: Müsilaj geri gelecek! Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, Marmara Denizi’ndeki renk değişimi ile ilgili durumunun deniz suyu sıcaklıklarına bağlı olarak çoğalan algler ile ilgili olduğunu belirtti.
2.04.2024 Gündem
Işık hızında rüyaya dalın! Kaliteli bir uyku için 8 yiyecek
Işık hızında rüyaya dalın! Kaliteli bir uyku için 8 yiyecek Bazı yiyecekler uykusuzluğu tedavi edebilir ve gecenin ortasında uyanmadan huzurlu bir uyku çekmenize yardımcı olabilirler. İşte uyku sorunlarına yardımcı olduğu kanıtlanmış 8 farklı besin.
2.04.2024 Genel Sağlık
Renk ve koku başta geliyor! Taze ve sağlıklı ürünleri seçmek için tüyolar
Renk ve koku başta geliyor! Taze ve sağlıklı ürünleri seçmek için tüyolar Günümüzde mağazalar ve marketler sayesinde istediğimiz ürüne hemen ulaşabilmek mümkün. Ancak bazen bu yalnızca durumu daha da zorlaştırır. Son kullanma tarihi geçmiş bir ürünle karşılaşabiliriz ya da olgunlaşmamış veya tatsız meyve ve sebzeler satın alabiliriz. İyi olan şey, doğru ipuçlarını biliyorsanız tüm bunlardan kaçınabilmenizdir.
2.04.2024 Püf Noktası
Zeytinyağına yeni rakip! Avokado yağı tüm yağlardan daha mı sağlıklı?
Zeytinyağına yeni rakip! Avokado yağı tüm yağlardan daha mı sağlıklı? Yüzyıllardır mutfakların vazgeçilmezi olan zeytinyağı zengin içeriği sayesinde her derde devadır. Ancak son zamanlarda zeytinyağını tahtından edebilecek bir yağdan bahsediliyor: Avokado yağı! Avokado yağı ve zeytinyağı, mutfaktaki çok yönlülüğü ve etkileyici besin yoğunluğu sayesinde en iyi iki seçenek olabilir. Peki avokado yağı zeytinyağından daha mı sağlıklı?
Alerji pandemisi!
Alerji pandemisi! Her geçen gün alerjiye maruz kalanların sayısının arttığını belirten Prof. Dr. Şahiner, “Besin alerjileri dört-beş katına çıktı, astım ve atopik egzama neredeyse iki katına çıktı. Doğal ortamımızdan ne kadar uzaklaşırsak bu durum bizi o kadar buluyor” dedi.
31.03.2024 Gündem
Survivor'da ilk eleme adayı belli oldu! Yunus Emre yine çıldırdı ve oyundan zorla çıkarıldı
Survivor'da ilk eleme adayı belli oldu! Yunus Emre yine çıldırdı ve oyundan zorla çıkarıldı Survivor All Star'da Mavi Takım ile Kırmızı Takım'ın kıran kırana mücadelesi sonucu dokunulmazlık Kırmızı Takım'ın oldu. Saliselerle rakibini 12-11 deviren Kırmızı Takım rahat bir nefes aldı. Mavi Takım'da da haftanın ilk eleme adayı belirlendi. Yunus Emre yine ceza aldı. İki yarışmacıdan sakatlıkları nedeniyle kötü haber geldi. Survivor'da Turabi ile başlayan sakatlık elemeleri devam etti.
31.03.2024 Cadde
Vücutta vitamine tavan yaptıran tüyo! Kimse bilmiyor, portakalı bile kabuğuyla yiyin
Vücutta vitamine tavan yaptıran tüyo! Kimse bilmiyor, portakalı bile kabuğuyla yiyin Sebzelerin renkleri ile faydaları arasında bir ilişki vardır. Kırmızı sebzeler antioksidan özellikleriyle tanınırken, yeşil sebzeler göz sağlığına yardımcı olmalarıyla ünlüdür, sarı sebzeler ise genellikle iyi bir protein kaynağı olarak kabul edilir. Peki tüm bu yiyecekleri, besin değerinden en üst düzeyde faydalanmak için nasıl yemeliyiz?

Benzer Haber Etiketleri

Besin ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.