Bahar yorgunluğunun en büyük yardımcısı beslenme alışkanlıkları
Bahar yorgunluğunun en büyük yardımcısı beslenme alışkanlıkları Mevsim geçişi sebebiyle muzdarip olunan olumsuzluklar ve bahar yorgunluğunun etkilerini hafifletmenin temel yolunun düzenli beslenmeden geçtiğini ifade eden uzmanlar, çeşitli sebepler nedeniyle bahar yorgunluğu görülme sıklığının da arttığını belirtti.
11.11.2023 Genel Sağlık
Bayram sofralarınıza şifa olacak beslenme alışkanlıkları
Bayram sofralarınıza şifa olacak beslenme alışkanlıkları Bayram demek geniş sofralar, aile ziyaretleri ve bol bol yemek demek. Her gittiğiniz evde tatlılar, kızartmalar olabiliyor. Bayramda beslenmeyle ilgili Fitoterapi UzmanıDr. Ümit Aktaş , “Yanlış beslenerek hasta oluyor, doğru beslenerek de şifa buluyoruz. Bayram sofralarını şifaya çevirmek mümkün” diyor.
15.08.2018 Diyet
Migreni tetikleyen beslenme alışkanlıkları
Migreni tetikleyen beslenme alışkanlıkları Migreni olanlar bilir. Ne kadar ağrı kesici alsanız da, ne kadar karanlık odalara kapansanız da ağrınız geçmeyince geçmez. Peki migreninizi beslenme alışkanlıklarınızın tetiklediğini biliyor musunuz?
Eğitim düzeyi yüksekler daha çok dışarıda yiyor
Eğitim düzeyi yüksekler daha çok dışarıda yiyor Akademetre tarafından 12 ilde, 20 yaş üstü, ayda en az bir kez ev dışında yemek yiyen 1.363 kişi üzerinde Türk toplumunun beslenme alışkanlıklarını ortaya koymak amacıyla yapılan “Tüketicilerin Beslenme Alışkanlıklar Farkındalığı” araştırmasının sonuçları açıklandı.
Çocukluk dönemindeki beslenme hayat boyu etkilerini gösteriyor
Çocukluk dönemindeki beslenme hayat boyu etkilerini gösteriyor Diyetisyen Elvan Odabaşı Kanar, çocuklarımız için en doğru beslenme yöntemini açıklarken en çok dikkat edilmesi gereken konularda uyardı ve olmazsa olmaz tavsiyelerde bulundu.
18.12.2013 Ebeveyn
Dengeli beslenme, meme kanserine yakalanma riskini azaltıyor
Dengeli beslenme, meme kanserine yakalanma riskini azaltıyor Bazı gıdalar bağışıklık sisteminizi güçlendirerek vücüdunuzu olabilecek en sağlıklı şekilde tutmaya yardımcı olur ve meme kanserine yakalanma riskinizi azaltır.
6.07.2021 Bilgi