Beslenme Önerileri

Beslenme Önerileri

Son dakika beslenme önerileri haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan beslenme önerileri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan beslenme önerileri haber sayfamızda...

Beslenme Önerileri

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 688 beslenme önerileri haberi bulunmuştur.
Kolon kanserine karşı beslenmeye dikkat!
Kolon kanserine karşı beslenmeye dikkat! Mart ayı, kolorektal kanser farkındalık ayı. Sağlık Bakanlığı istatistiklerine göre, ülkemizde kolorektal kanser türleri hem erkeklerde hem de kadınlarda ilk üçte yer alıyor. En basit korunma yolu ise; sağlıklı beslenme, obeziteyle mücadele ve egzersiz yapmaktan geçiyor.
16.03.2024 Pazar
Ramazan ayını fırsata çevirin! Doğru yöntemle vücudunuzun enerjisini yenileyin
Ramazan ayını fırsata çevirin! Doğru yöntemle vücudunuzun enerjisini yenileyin Diyetisyen Çağrı Yüksel, iftarın ardından hızlı ve ağır yemeklerden kaçınıp, uyumlu bir beslenme programıyla vücudu adım adım yeniden enerjiyle doldurmak gerektiğine dikkati çekti.
12.03.2024 Genel Sağlık
Vitamin ne zaman alınmalı? Osman Müftüoğlu ve Canan Karatay’ın ortak önerisi
Vitamin ne zaman alınmalı? Osman Müftüoğlu ve Canan Karatay’ın ortak önerisi Osman Müftüoğlu sık sık çarpıcı açıklamalarıyla dikkat çeken isimlerden biri. Özellikle sağlık beslenme önerileri pek çok kişi tarafından dikkatle takip edilen Müftüoğlu ve Canan Karatay’ın vitaminlerle ilgili ise ortak bir önerisi var!
8.03.2024 Genel Sağlık
Yeni yılda ilk işiniz su içmek olsun! İçine birkaç dilim limon ve karanfil atın
Yeni yılda ilk işiniz su içmek olsun! İçine birkaç dilim limon ve karanfil atın Yeni yılda sağlıklı, güçlü ve hafif bir bedenin birçok kişinin ortak hedefleri arasında olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, “Yılın ilk gününde bir önceki gecenin ağırlığını hissetmeniz oldukça olağandır” dedi. Bu yorgunluğu atmak için ve yıla iyi bir başlangıç yapmak için tavsiyelerde bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, önerilerini sıraladı.
1.01.2024 Genel Sağlık
Antalya'da Olimpik Sporcular Zirvesi! Team Türkiye Paris öncesi buluştu
Antalya'da Olimpik Sporcular Zirvesi! Team Türkiye Paris öncesi buluştu Team Türkiye Olimpik Sporcular Zirvesi, Paris 2024 Olimpiyatları öncesinde birçok aktivite gerçekleştirerek sporcuların takım ruhunu pekiştirmesi amaçlandı.
29.12.2023 Diğer
Yaz aylarında çocukların en büyük kâbusu! 'Günde en az 1 porsiyon tüketilmeli'
Yaz aylarında çocukların en büyük kâbusu! 'Günde en az 1 porsiyon tüketilmeli' Sağlıklı beslenmek özellikle de sıcak havalarda daha da büyük önem taşıyor. Çocuklarının sağlığına önem veren yetişkinlere yaz mevsiminde daha da büyük görevler düşüyor. Uzmanlar, yaz aylarında çocukların beslenme düzeninin nasıl olması gerektiğini tek tek sıraladı ve önemli uyarılarda bulundu.
25.07.2023 Genel Sağlık
Sahada güç veren karışım
Sahada güç veren karışım A Millî Kadın Voleybol Takımı’mızından Zehra Güneş, Cansu Özbay ve İlkin Aydın’a beslenme danışmanlığı yapan Aybüke Aydın’dan sporcularımızın performansını yukarı taşıyan sırları öğrendik.
22.07.2023 Pazar
Erken tanı için aynada 5 dakika
Erken tanı için aynada 5 dakika Meme kanserinde farkındalık ve erken tanının önemine dikkat çekmek için ‘Ayna karşısında 5 dakika!’ sloganı ile hayata geçirilen pembe ayna projesi, pek çok etkinliğin bir arada olduğu festivale dönüştü.
8.10.2022 Gündem
MS hastalarına beslenme önerileri
MS hastalarına beslenme önerileri Merkezi sinir sisteminin yaygın görülen, iltihap ve sinir hücresi kılıfı kaybıyla oluşan bozukluğu olarak tanımlanan Multipl Skleroz (MS), Türkiye’de her bin genç yetişkinden 0.4-1’inde görülüyor.
9.09.2022 Sağlık
Okul çağındaki çocuklara özel beslenme önerileri
Okul çağındaki çocuklara özel beslenme önerileri Yaz tatilinin bitmesi ve okulların yeniden açılması hem çocukların hem de ailelerin düzenini değiştiriyor. Sağlıklı beslenme alışkanlığının çocukluk çağında edinildiğinin altını çizen Beslenme ve Diyet Uzmanı Başak İnsel Aydın, "Özellikle okul çağındaki çocuklar için kahvaltı çok önemli. Yapılan araştırmalara göre kahvaltı yapmayan çocukların derse odaklanma süreleri çok daha kısa oluyor" diyerek tavsiyelerde bulundu.
3.09.2022 Çocuk Sağlığı
Sıcak havanın yarattığı halsizliğe karşı beslenme önerileri
Sıcak havanın yarattığı halsizliğe karşı beslenme önerileri Nem ile birlikte terlemenin fazlalaşması sonucunda vücuttaki su ve tuz kaybının artması birçok kişinin kendini halsiz veya yorgun hissetmesine neden oluyor. Doğru beslenmeyle yaz mevsiminde yaşanan halsizliğin azaltılabileceğini belirten Dr. Hüseyin Tapik, bu günlerde tüketilmesi gereken besinleri sıraladı.
24.08.2022 Genel Sağlık
Sıcaklarda sağlıklı beslenme önerileri
Sıcaklarda sağlıklı beslenme önerileri Hava sıcaklıklarının ülke genelinde artışa geçtiği bu günlerde sağlık için beslenmeye de dikkat etmek gerekiyor. Beslenme açısından bazı küçük değişiklikler yapılarak serinlik veren ve rahatlama sağlayan çözümler üretilebileceğini söyleyen Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel, sağlık sorunlarını en aza indirmek için önerilerde bulundu.
8.08.2022 Sağlık
Masa başı çalışanlara 10 altın beslenme önerisi
Masa başı çalışanlara 10 altın beslenme önerisi "Öğünlerini masa başında yemek zorunda kalan çalışanlar, beslenme konusunda daha dikkatli olmalılar." diyen Dr. Fevzi Özgönül, masa başı çalışanlar için 10 altın beslenme önerisini paylaştı.
Kurban bayramında metabolizmaya dikkat!
Kurban bayramında metabolizmaya dikkat! Her özel günde olduğu gibi kurban bayramında da sağlığımız açısından dikkat etmemiz gereken çok önemli noktalar var. Diyetisyen Muhammed Şahin, kurban bayramında et tüketimine dair önemli uyarılarda bulundu.
Selülite karşı beslenme önerileri: Somon, ceviz ve badem yiyin
Selülite karşı beslenme önerileri: Somon, ceviz ve badem yiyin Yazın yaklaşmasıyla sık kilo alıp verenler, hareketsiz yaşam sürenler ve sağlıksız beslenenlerin hayatını kâbusa çeviren selülit probleminin toplumda daha görünür hale geldiğini belirten Uzm. Dyt. Anıl Öztürk, “Yanlış beslenme alışkanlıklarınızı düzeltip hayatınıza hareket katarak selülitlerinizden kurtulabilirsiniz" dedi.
Bayramı kilo almadan nasıl atlatırız? İşte örnek menü!
Bayramı kilo almadan nasıl atlatırız? İşte örnek menü! Ramazan ayı boyunca normal hayata kıyasla öğün sayısının azalması ve uzun süre aç kalma durumu ile meydana gelen metabolizma hızının yavaşlaması aynı zamanda ramazan bayramı ile birlikte öğün sayısında artış gerçekleşmesi ve daha fazla yemek yeme isteği sonucu ağırlık artışı gerçekleşebilmektedir. Peki bayramı kilo almadan nasıl atlatırız? Diyetisyen Ceren Karahan sağlıklı beslenme önerileri ile birlikte örnek bayram menüsünü paylaştı.
3.05.2022 Diyetler
Karın yağlarını eritmek için beslenme önerileri
Karın yağlarını eritmek için beslenme önerileri Diyetisyen Gülçin Işık, karın yağlarını eritmek isteyenlere özel önerilerde bulunurken konu hakkında merak edilenleri tüm ayrıntılarıyla açıkladı. Kilo aldığımız zamanlarda karın veya kalça ve basen bölgesinde olan yağlanmadan rahatsız olabiliyor, bunlardan kurtulmak için farklı yöntemlere başvurabiliyoruz. Nerede kilo problemi yaşıyorsak kilo vermeye başladığımızda o bölgeden kilo veriyor olacağız. Dolayısıyla da bizim için en önemli mesele; genetik. Genetik olarak vücut tipinizde nereden fazla kilo alıyorsanız oradan kilo almanız oldukça normaldir. Bu nedenle kilo vermeye başladığımızda hangi bölgede fazlalık varsa öncelikle o bölgelerden kurtulmuş olacağız. Bunların haricinde kadın ve erkeklerin göbek bölgelerinde farklı durumlar olabiliyor; erkekler anatomik olarak karın bölgesinden yağlanmaya çok müsaitler, kadınlarda ise hormonal olarak armut tipi yağlanmaya müsaitler. Dolayısıyla eğer karın bölgesinde yağlanma varsa diyabet ve hormonal dengesizlikler söz konusu olabilir.
29.04.2022 Sağlık
Bahar aylarında saç dökülmelerine karşı hangi önlemler alınmalı?
Bahar aylarında saç dökülmelerine karşı hangi önlemler alınmalı? Baharın gelmesi ile vücudumuz bir yandan kış uykusundan uyanırken bir yandan da yeni koşullara uyum sağlamaya, bu dönemde sık görülen bazı hastalıklara karşı kendini korumaya çalışır. Bu dönemde en çok şikayet edilen konulardan biri de artan saç dökülmeleri. Saç Ekimi Dr. Hamid Aydın bahar aylarında saç dökülmeleri ile ilgili önemli bilgiler verdi.
18.04.2022 Saç Bakımı
Ramazan'a özel şekersiz güllaç tarifi
Ramazan'a özel şekersiz güllaç tarifi Hem kilo vermek isteyenler hem de Ramazan’da sağlıklı beslenmek isteyenler için doğru bir diyet önemli. Aşırı yağlı ve şekerli beslenmek kişilerin gün içerisinde çok çabuk acıkmasına, halsizlik, baş ağrısı, baş dönmesi, kabızlık gibi problemler yaşamasına neden oluyor. "Tok kalarak, bağışıklığınızı güçlendirerek ve hatta kilo vererek çok kolay oruç tutabilirsiniz." diyen Uzman Diyetisyen Melike Çetintaş, Ramazan'da sağlıklı beslenme önerileri ile birlikte sıfır şeker fit güllaç tarifini paylaştı.
13.04.2022 Yemek
Meryem Boz Spor Akademi'den yeni bir farkındalık hareketi
Meryem Boz Spor Akademi'den yeni bir farkındalık hareketi VakıfBank'ın başarılı milli voleybolcusu Meryem Boz tarafından kurulan "Meryem Boz Spor Akademi", bünyesinde gerçekleştirdiği farkındalık hareketlerine bir yenisini "Kars Can Dostları" Derneği üyeleri ile beraber gerçekleştirecek.
12.04.2022 Voleybol
Ramazanda sağlıklı beslenme önerileri: Örnek sahur ve iftar menüleri
Ramazanda sağlıklı beslenme önerileri: Örnek sahur ve iftar menüleri Herkesin içini ısıtan, sofralara anlam katan Ramazan ayı geldi. Beslenme düzenimizin tamamen değişmesi, uzun saatler aç kalmamız ve sonrasında zengin sofralarla tehlike çanları sizin için çalıyor olabilir mi? "Tam da kış aylarından çıkarken ve yaza hazırlanmaya odaklanırken Ramazan ayı ile birlikte dikkatiniz dağılmasın ve hedefiniz şaşmasın çünkü Ramazan’da da sağlıklı beslenmek ve kilo vermek mümkün." diyen Dyt. Simge Sevinçer Turgut, Ramazan ayı beslenmesiyle ilgili en çok sorulan soruları cevapladı, sağlıklı sahur ve iftar menüsü örneklerini paylaştı.
Bağışıklığınızı güçlendirecek beslenme önerileri ve zencefil shot tarifi
Bağışıklığınızı güçlendirecek beslenme önerileri ve zencefil shot tarifi Pandemi dönemi beslenme alışkanlıklarını da negatif yönde etkiledi. Kovid-19 için geliştirilmiş etkili bir tedavi henüz olmadığından virüsle savaşta hastalıktan korunma şu an için en etkili yöntem olarak öne çıkıyor. Kovid-19 ile ilgili yapılan araştırmalar sonucunda doğru beslenme alışkanlıklarının ve fiziksel olarak aktif olmanın bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkilerinin olduğu bize sunuyor. "Yapılan araştırmaların çoğu pandemi döneminde fiziksel aktivite ve sağlıklı beslenme durumlarında azalma; sigara, alkol tüketiminde ve sağlıksız beslenme alışkanlıklarında ise artış olduğunu gösteriyor.” diyen Diyetisyen Gözde Çelik, bağışıklığımızı güçlendirmek için önerileri ile birlikte zencefil shot tarifini paylaştı.
Kanserden korunmak mümkün mü?
Kanserden korunmak mümkün mü? Yaşamımız boyunca kanserle karşılaşma riskini göz ardı etmemek gerekiyor. O yüzden, kansere yakalanmama veya onunla baş etmenin yollarını bilmekte yarar var. Bunun için, farklı disiplinlerden uzmanların görüşlerini aktarıyorum sizlere.
6.02.2022 Pazar
Yılbaşı için tüyoyu verdi: Kızartmayın, sütlü deneyin!
Yılbaşı için tüyoyu verdi: Kızartmayın, sütlü deneyin! Yılbaşı akşamı geldi çattı, herkesin aklında neredeyse tek bir şey var: Yemek! Uzman Diyetisyen Olcay Barış, yılbaşı günü sabahı ve akşamı için kritik uyarılarda bulundu. Gecenin ilerleyen saatlerinde uzak durulması gerekenleri de tek tek sıraladı.
2.03.2022 Gündem
Yılbaşında sağlıklı beslenme önerileri
Yılbaşında sağlıklı beslenme önerileri Gelen yeni yılın coşkusunu kutlamak için çeşit çeşit ana yemekler, tatlı ve kuruyemişlerin bol bulunduğu yiyecek ve içecekler yılbaşı sofralarında yerlerini alıyor. Yılbaşında beslenme düzeni için başta kahvaltı olmak üzere tüm öğünlerin geçiştirilmeden tüketilmesinin ve yılbaşı sofrasında da dikkat edilmesi gerektiğini hatırlatan Beslenme ve Diyet Uzmanı Başak İnsel Aydın, yılbaşı günü ve gecesi için beslenme önerilerinde bulundu.

Benzer Haber Etiketleri

Beslenme Önerileri ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.