Kalbinizi yenileyin!
Kalbinizi yenileyin! Türkiye’de yeni uygulanmaya başlanan ‘Kadiyak rehabilitasyon yöntemi’ ile by-pass korkusu bitti. Bu yöntemle, fiziksel ve ruhsal olarak ameliyata hazırlanan hasta, kolayca sağlıklı yaşama dönüyor
Tropikal bir mutfak: Malezya
Tropikal bir mutfak: Malezya Tropikal bir mutfak: Malezya
İngilizce Kelimeler ve Anlamları: İngilizcede En Çok Kullanılan Kelimeler Nelerdir?
İngilizce Kelimeler ve Anlamları: İngilizcede En Çok Kullanılan Kelimeler Nelerdir? Dünya dilleri arasında yer alan İngilizce günümüzde en çık kullanılan diller arasında yer alır. Yeni bir dil öğrenmenin en temel kriterleri arasında kelimeler ve dil bilgisi konusu gelmektedir. Bu yüzden İngilizce öğrenmede İngilizce kelimeler ve anlamları konusu oldukça önemlidir. İngilizcede her ne kadar bir milyona yakın kelime bulunsa da günlük konulma dili, yazı dili, kitap ve dergilerde kullanılan kelime sayısı yarısı kadardır. İngilizce'de en çok kullanılan kelimeleri ve anlamlarını bilmek yeterli olacaktır. İngilizcede en çok kullanılan kelimeler nelerdir? İngilizce kelimeler ve anlamları ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
28.08.2023 Eğitim
Reflüsü olanlar için yanından bile geçilmemesi gereken yiyecekler!
Reflüsü olanlar için yanından bile geçilmemesi gereken yiyecekler! Reflü sorunu, yemek yedikten sonra tüketilen birçok yiyeceğin mideden, yemek borusuna ve ağıza tekrar geri gelmesi olarak tanımlanır. Genellikle yemek borusunun altında yer alan mide geçişinde sağlayan kapının çalışma bozukluğundan kaynaklanmaktadır. Peki, reflüsü olanlar için yanından bile geçilmemesi gereken yiyecekler nelerdir sizler için derledik.
8.08.2023 Genel Sağlık
Şehriye Çorbasının Yanına Ne Gider? Şehriye Çorbasının Yanına Yemek Ve İçecek Tavsiyeleri
Şehriye Çorbasının Yanına Ne Gider? Şehriye Çorbasının Yanına Yemek Ve İçecek Tavsiyeleri Şehriye çorbası Türk mutfağında sevilen ve birçok kişi tarafından da özellikle kış akşamlarında tercih edilen bir çorbadır. Şehriye çorbasının yanına yapılabilecek birçok farklı çeşitte yemek vardır. Şehriye çorbasının yanına sulu patates yemeği, karnıyarık, pilav, taze fasulye ve peynirli makarna iyi gider. Şehriye çorbasının yanına iyi giden yemekleri ve önerilen içeceklerini izler için ayrıntıları ile derledik.
5.10.2022 Yemek
Sulu Köftenin Yanına Ne Gider? Sulu Köftenin Yanına Yemek Ve İçecek Tavsiyeleri
Sulu Köftenin Yanına Ne Gider? Sulu Köftenin Yanına Yemek Ve İçecek Tavsiyeleri Genelde yuvarlak şekilde yapılan sulu köfte çeşitleri, aynı zamanda yanında patates ile hazırlanır. Uyumlu olması için ise kolay mercimek çorbası, patates salatası ve benzeri daha pek çok seçenek değerlendirilebilir. Sulu köftenin yanına ne gider? Sulu köftenin yanına yemek ve içecek tavsiyeleri hakkında merak edilen tüm detaylar.
5.10.2022 Yemek
‘Veganlığın temeli: Hayvanların acısı’
‘Veganlığın temeli: Hayvanların acısı’ Türkiye’de de her geçen gün daha geniş kitlelerce benimsenen veganizmle ilgili Vegan Derneği Kurucu Başkanı Ebru Arıman ‘Hayvanlar, beslenme alışkanlıklarımız yüzünden ölçülemez derecede acı çekiyor. Veganlığın temelinde her şeyden önce bu etik tutum yatıyor’ diyor.
2.05.2022 Gündem
Lifli yiyecekler hangileridir? İşte içerisinde lif olan besinler ve gıdalar
Lifli yiyecekler hangileridir? İşte içerisinde lif olan besinler ve gıdalar Lifli yiyecekler tüketerek hem sağlıklı beslenmiş hem de sağlıklı bir şekilde kilo vermiş olursunuz. İçerisindeki lif miktarlarının yüksek olması nedeniyle lifli yiyecekler tok tutarak, sağlıklı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olabilir. Lifli yiyecekler nelerdir, lifli yiyecekler ne işe yarar diye merak ediyorsanız vermiş olduğumuz bilgilerden faydalanabilirsiniz. İşte lifli yiyecekler nelerdir sorusunun cevabı…
Protein Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır? Protein Diyeti Tarifi Listesi
Protein Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır? Protein Diyeti Tarifi Listesi Kilo veya sağlık problemi yaşayan kişiler, diyet programları uygulayabilmektedir. Diyet programlarının kişinin bünyesine uygun olması önemlidir. Dikkat edilmezse, sağlıklı olmak için yapılan diyetler sağlık sorunlarına yol açabilir. Diyet aşamasında, aç kalmadan yapılan diyetler önem kazanır. Protein diyeti bu diyetlerden bir tanesidir. Bu yazımızda, protein diyeti ile ilgili bilgileri derledik.
16.03.2021 Sağlık
Kefir Diyeti Nasıl Yapılır? Sağlıklı Ve Hızlı Kilo Verdiren Kefir Diyet Listesi...
Kefir Diyeti Nasıl Yapılır? Sağlıklı Ve Hızlı Kilo Verdiren Kefir Diyet Listesi... Sağlık bir yaşam ve fit bir vücut için kilo vermek oldukça önemlidir. Kimi zaman hareketsiz kalmak, kimi zaman ise yanlış beslenmek gibi nedenlerden dolayı kilo alan kişiler özel diyetler ile kilo vermek istiyor. Özel kefir diyeti sayesinde kilolardan kurtulmak mümkündür. İşte, merak edilen tüm detaylar.
17.02.2021 Sağlık
Kabızlığa İyi Gelen Yiyecekler Nelerdir? Kabızlığı Hangi Meyve Geçirir?
Kabızlığa İyi Gelen Yiyecekler Nelerdir? Kabızlığı Hangi Meyve Geçirir? Toplum içerisinde çok sık karşılaşılan kabızlık; hayatın kalitesini etkileyen oldukça mühim bir sindirim sorunudur. Kabızlık genel olarak hareketsizlik, stres, kötü beslenme gibi durumlardan meydana gelir. Kabızlık; genel olarak haftada üç defadan az tuvalete girme eylemine denir. Peki kabızlığa iyi gelen yiyecekler nelerdir? Kabızlığı hangi meyve geçirir? İşte, tüm detaylar. 
2.02.2021 Sağlık
Bezelyenin Faydaları Nelerdir? Bezelye Cilde İyi Gelir Mi?
Bezelyenin Faydaları Nelerdir? Bezelye Cilde İyi Gelir Mi? Genelde yaz aylarında tavuk ve pilav ile birlikte yenilen bezelye, hem lezzetli hem de besleyici bir sebzedir. Baklagillerden biri olan bezelye ile Rus salatası ve havuçlu salatalar yapmak da mümkün. Beslenme uzmanları haftada en az 1 kere bezelye yemeği ya da salata yenmesini öneriyor. Bezelye hangi hastalıklara iyi gelir, faydaları nelerdir? Merak edenler için tüm yönleriyle araştırdık.
16.12.2020 Sağlık
Yer elması yemeklerde nasıl kullanılır? İşte yer elmalı 5 lezzetli tarif
Yer elması yemeklerde nasıl kullanılır? İşte yer elmalı 5 lezzetli tarif Patates gibi toprak altında büyüyen yer elmasının sağlık açısından birçok faydası bulunmaktadır. Sade olarak tüketilebilen yer elması zeytinyağlı yemeklerde, et yemeklerinde birçok salata da tüketilebilir. Tat olarak turpa veya enginara benzeyen bir yiyecek olan yer elmasıyla harika lezzetler hazırlayabilirsiniz. İşte yer elmasıyla yapabileceğiniz 5 lezzetli tarif
6.07.2021 Bilgi
Nisan Meyveleri Ve Sebzeleri Hangileridir, İsimleri Nelerdir?
Nisan Meyveleri Ve Sebzeleri Hangileridir, İsimleri Nelerdir? Nisan ayında lif, potasyum ve kalsiyum açısından zengin olan birçok sebze-meyve yetiştiriliyor. En sık tüketilen meyvelerin başında ise çilek ve yeşil erik gelmektedir. Komposto ve reçelin yanı sıra, çilek yapraklarından yapılan çay da son yılların en popüler içeceklerinden biri oldu. Nisan meyveleri ve sebzeleri hangileridir? Sizin için derledik.
6.07.2021 Bilgi
Bebeğe sarımsak kaçıncı ayda verilir? - Bebekler hangi sebze ve meyveleri yiyebilir?
Bebeğe sarımsak kaçıncı ayda verilir? - Bebekler hangi sebze ve meyveleri yiyebilir? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof.Dr. Selda Bülbül, “İçerdikleri yüksek oranda lif, antioksidanlar, vitaminler ve mineraller ile sağlıklı gelişmeye en güzel destek. Çocukluk döneminde sebze ve meyve yemeye alıştırılması gelecek yaşlarda kazanılacak sağlıklı beslenme alışkanlıklarına temel hazırlar” dedi. Bülbül, ayrıca bebeklere kaçıncı aydan itibaren başta sarımsak olmak üzere neler yedirilebileceğini de açıkladı
20.07.2020 Çocuk Sağlığı
Salgın sonrası hijyen açısından sefer tasına ilgi arttı!
Salgın sonrası hijyen açısından sefer tasına ilgi arttı! Salgın sosyal, ekonomik yaşamın yanında gıda tüketimi ve gıda satın alma tercihlerini de değiştirdi. Sağlıklı gıda tüketme arzusu eski dönem alışkanlıklarını günümüze taşıdı. Evde pişirilen ve hijyen açısından güvenli yiyeceklerin iş yerine ya da okula taşınması, nostaljik sefer tasını yeniden günlük hayatımıza getirdi. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Dilistan Shipman konuyla ilgili bilgiler paylaştı.
6.07.2021 Bilgi
Bugün ne pişirsem? Ramazan ayının 1. gününe özel iftar menüsü
Bugün ne pişirsem? Ramazan ayının 1. gününe özel iftar menüsü Ramazan ayı içerisinde bu yıl evde geçirilen süre corona virüs nedeniyle daha da arttı. Ramazan ayının ilk gününde evde ne pişirsem sorusu vatandaşlar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. İşte Ramazan ayının 1. gününe özel kolay pratik yemek tarifi...
6.07.2021 Bilgi
Uzaktan eğitim sırasında çocuklar evde nasıl beslenmeli?
Uzaktan eğitim sırasında çocuklar evde nasıl beslenmeli? Okullardaki eğitim 'uzaktan eğitim' sistemine taşınmasından sonra, eğitim kadar çocukların beslenmesi de büyük önem taşıyor. Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım özellikle bu dönemde beslenme konusunda ebeveynlere yardımcı olacak önemli bilgiler verdi. Peki, uzaktan eğitimde çocuklar evde nasıl beslenmeli? Nelere dikkat edilmeli? Sabah kahvaltısı öğlen yemeğinde nasıl besinler hazırlanmalı?
27.03.2020 Ebeveyn
Vegan burger seçeneği
Vegan burger seçeneği Bomontiada’da yer alan Monochrome mönüsünde vegan burger ve vegan köfte seçeneklerine yer veriyor.
17.11.2019 Pazar
Günün iftar menüsü: 29. gün
Günün iftar menüsü: 29. gün 2019 Ramazan Ayı'nın son iftar menüsünü sizinle paylaşıyoruz. 29. gün iftar menüsünde; yaz sebzeli kremalı çorba, patates salatası, fırın poşetinde tavuk ve fırın sütlaç tarifleri bulunuyor. İşte 29. gün iftar menüsü...
6.07.2021 Bilgi
Günün iftar menüsü: 9.gün
Günün iftar menüsü: 9.gün Bugün iftara ne yapsam diyorsanız, Ramazan'ın 9. gününde helle çorbasından sultan kebabına kadar birbirinden lezzetli tarifler sizi bekliyor. İşte 9. gün iftar menüsü...
6.07.2021 Bilgi
Günün iftar menüsü: 5. gün
Günün iftar menüsü: 5. gün Günün iftar menüsünü sizinle paylaşmaya devam ediyoruz. 5.gün iftar menüsünde; yalan paça çorbası, ara sıcak olarak paçanga böreği, ana yemek olarak ise çanak köfte tarifini sizin için paylaştık. İşte 5. gün iftar menüsü...
6.07.2021 Bilgi
Diyet yaparken karbonhidrat kesilmeli mi?
Diyet yaparken karbonhidrat kesilmeli mi? Beslenme ve Diyet Uzmanı Banu Kazanç kısa sürede kilo vermek için tek tip beslenmeye yönelenleri uyarıyor. Kazanç; “Beslenmede karbonhidrat tüketiminin kısıtlanmasıyla kısa sürede verilen kilolar kısa sürede geri alınır. Uzun vadeli sağlık ve kilo kontrolü için karbonhidratlardan ödün verilmemeli, onlardan vazgeçilmemelidir.” diyerek karbonhidratsız diyetlere savaş açıyor. Karbonhidratlarla kilo vermenin yollarını anlatıyor ve “Her Şey Dahil Diyeti”yle haftalık beslenme programı sunuyor.
15.10.2018 Diyetler
Gut diyeti nedir, nasıl yapılır?
Gut diyeti nedir, nasıl yapılır? Gut hastalarında bazı yiyecekler ürik asit yükselmesine neden olarak hastalığın şiddetlenmesine neden olabilir. Gut diyetinin temel hedefi dekandaki ürik asit düzeylerini azaltmaktır. Gut diyeti nedir, gut diyeti nasıl yapılır, gut diyeti listesi nasıl olur diyorsanız haberimizin detaylarından tüm bu soruların cevaplarını öğrenebilirsiniz. İşte gut diyetine dair tüm bilinmeyenler…
20.11.2018 Diyetler
Kilimanjaro’da mevsim lezzetleri
Kilimanjaro’da mevsim lezzetleri Sade ve akılda kalan yiyecekleri ile bomontiada’ya farklı bir yaklaşım getiren Kilimanjaro, yerel tatlara yer veren menüsünü mevsim malzemeleriyle yeniledi.
20.06.2018 Tatil