Bilal Meşe

Bilal Meşe

bmese@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Milli Takım’da rota tamamen Fransa’ya gidecek 23 kişilik kadroya çevrildi.

Terim’in adaletli kantarında kimler ağır basacak, kadro dışında kalacak 8 oyuncu arasında kimler olacak, doğrusu herkes gibi bizler de gazeteci olarak merak ediyoruz.

Ay-Yıldızlı ekibi yıllardır izleyen biri olarak, gidecek kadroyu üç aşağı beş yukarı tahmin edebiliyorum.

Falcı değiliz, hocanın kafasından geçenleri okuma şansımız da yok. Ancak görünen köy kılavuz istemez misali, Ay-Yıldızlı ekibin bir iskelet kadrosu var... Ve bu kadronun korunacağı düşüncesindeyim.

Haberin Devamı

Kalede Volkan Babacan, Onur Kıvrak ve Harun Tekin banko gibi. Savunmanın iki kanadının vazgeçilmezleri; Gökhan Gönül, Şener, Caner ve İsmail. Serdar Aziz’in sakatlanması kuşkusuz planları alt üst etti. Hazırlık maçlarında Mehmet Topal’ı stopere çeken Terim’in diğer ikinci alternatifi ise Ahmet Çalık. Kuşkusuz bu alanın diğer bir bankosu ise Hakan Balta. Bu bölgedeki diğer bir aday olan Semih ise tam bir soru işareti.

Orta alanda Selçuk İnan, Ozan Tufan, Oğuzhan, Volkan Şen, Hakan Çalhanoğlu, Arda Turan, Olcay Şahan Fransa’ya gidecek kadronun içinde yer alacaklar. İki maç cezası olan Gökhan Töre için de olumlu sinyaller veren Terim, Nuri Şahin’i kadroya alır mı, almaz mı şimdilik net değil.

Forvette bir süre öncesine kadar Cenk Tosun ve Mevlüt Erdinç ön plandaydı. Bu halkaya son anda Burak Yılmaz da eklenince Terim ve ekibi rahat bir nefes aldı. Bu üçlünün bozulması zor gibi gözüküyor. Ofansif ağırlıklı oynayan Yunus da Fransa yolcuları arasında.

Gelelim 18 yaşındaki Emre Mor’a... Valla Terim’in girişimleriyle Ay-Yıldızlı formaya kazandırılan Emre Mor’un futbol kumaşını tartışacak halimiz yok. Teknik, gözü kara, o genç yaşına rağmen mücadeleden yılmıyor, sol ayağını da iyi kullanıyor, özgüveni fazla, şut atıyor, en azından deniyor. Karadağ karşısında şans bulduğu bölümlerde sırıtmadı, tam tersi izleyenlerin beğenisini topladı, alkış aldı.

Fransa yolcularını izlenimlerimize dayanarak tahmin etmeye çalıştık, tutar mı, tutmaz mı, açıkcası çok da iddialı değiliz.

Haberin Devamı

Bildiğimiz tek gerçek Terim hocanın, Fransa’ya sağlam ve ayağı yere basan bir ekiple gideceğidir. Tamam hoca riski sever, fakat başarı için de kılı -kırk yarar. Rakipler karşısında oyun şablonlarına harfiyen uyacak futbolcuları tercih ettiğini de biliyoruz.

İşin özeti, tek seçici Fatih Terim’in belirleyeceği 23 kişilik kadro bugün UEFA’ya bildirilecek, bize de Ay-Yıldızlı ekibe finallerde başarılar dilemek kalacak, yolları açık olsun.