Bilal Meşe

Bilal Meşe

bmese@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Orta saha bir takımın belkemiğidir... Bu alanda rakibinize kafa tutamıyor va sürekli top kayıpları yaşıyorsanız, vay halinize!
Bırakın rakip kaleye gitmeyi bir kenara, tehlikelere davetiye çıkarırsınız.
Bursaspor’u ilk yarıda farklı kılan ve de gol pozisyonları üretmesinde en büyük faktör işte buydu. Öyle ki, Beşiktaş’ın orta alandaki bu etkisizliği nedeniyle, oyunun ilk bölümünde Bursaspor savunması hiç sıkıntı yaşamadı dersek abartmış olmayız. Bu alanda hiçbir direnişle karşılaşmayan Bursaspor, müthiş boş alanlar buldu, Bakambu ile net bir pozisyon yakaladı, ne var ki, Tolga gole izin vermedi. Volkan Şen de şansını denedi, o da Tolga’dan döndü. Fernandao’yu da unutmayalım.
Ev sahibi takım, Gökhan Töre ve Necip Uysal’ın koruduğu alanı adeta koridora çevirdi, tehlikeler de hep buradan geldi.
İlk yarıda Beşiktaş ne yaptı?
Hiçbir şey!
Bırakın pozisyon üretmeyi bir şutu bile yok!
Demba Ba nihayet sahalara döndü. Döndü de, ilk yarıda biz onu bulamadık, acaba gören var mı? Ancak sık sık savunmaya yardım etmesi dün artısıydı bizce.
Bilic, ilk yarının bitimine doğru, nihayet uyandı, Oğuzhan’ı dışarı aldı, Sosa hamlesini yaptı.
Bilic’e birilerinin çıkıp, ‘Taş yerinde ağırdır’ deyimini hatırlatması lazım. Sürekli savunmanın sağına arayış içinde, bir türlü bulamadı! Atiba’yı denedi, olmadı, İsmail’e aşı yaptı, tutmadı! Necip’e sarıldı, hayal kırıklığı yaşadı. Ya arkadaş bir sağ bek bulacağım, diye takımın orasıyla, burasıyla uğraştı haftalarca! Üstelik elinin altında Serdar Kurtuluş varken! Sanırsınız ki, puan kayıplarının tek sorumlusu o! Bursa maçı öncesinde bu kez de Motta’ya sarmış arkadaş, onu da kızağa aldı!
Oyuncu hamleleri Beşiktaş’ı gerçek kimliğine döndürdü, büyüklüğünü hatırladı, ilk yarıdaki pısırık futbolundan sıyrıldı, pozisyonlar üretti. Olcay Şahan, üç pozisyona girdi, ikisini atamadı, ancak 87’de yakaladığı pozisyonu harika bir vuruşla gole çevirirken, Beşiktaş’ı zorlu deplasmanda ipten alan isim oldu.
Gelelim hakem Çakır’a... Hocam, ikinci yarıda Şener, Veli’yi cezaalanı içinde iki ayrı pozisyonda yaka - paça yere indiriyor, Çakır, topun peşine takılmış, penaltıları görmüyor!