Bilal Meşe

Bilal Meşe

bmese@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Zorluk derecesi yüksek maçlarda, teknik adamların tek forvetli oyun tercihine lafımız olmaz.
Ne var ki, düşme hattından kurtulmanın hesaplarını yapan, ekonomisi dibe vurmuş Mersin ile oynanan erteleme maçında tek forvete dayalı oyun taktiğini anlamakta zorlanıyoruz!
Kardeşim, Beşiktaş olarak zirvenin en iyi futbolunu oynuyorsun, şampiyonluğun favorisi gösteriliyorsun, niye tek forvet? Artı kazanmak zorundasınız, o zaman savunmayı üçle, forvet hattını ikile, topunu tüfeğini sahaya sür.
Mersin, canıyla uğraşıyor, ‘ne koparırsam kâr’ mantığından yola çıkarak savunmasına kapanıyor. Öyle ofansif oyunu tercih ettiği taktirde başına geleceğini biliyor, ne yapsın?
Böylesi bir ekip karşısına tek forveti tercih ederseniz, kapalı savunmayı açmakta zorlanırsınız, üç puanı kazanırken göbeğiniz çatlar, midenize kramplar girer!
Haaa şu var, kazanan haklıdır, eyvallah... Ancak bu oyunda tek farklı skorlar sakattır, şakaya gelmez, bunu bilir, bunu söyleriz.
Bir de Gomez’in oyundan alınması bizce asla doğru değil... Çünkü skorer oyuncu olduğunu cümle-alem biliyor. Bu tip oyuncular sahada kalmalı, skor tabelasını ne zaman değiştirecekleri belli olmaz. Gomez’in, Güneş’e tepkisini yakıştırmadım... Neticede yanlış veya doğru hoca bu kararı vermişse saygı duyması gerekir. Sanırım Gomez hem oyunun verdiği gerginlikle hem de son iki maçta gol yollarında yaşadığı sıkıntıların etkisiyle böyle bir tepki verdi.
Bu oyunda umudunuzu bağladığınız futbolcular zaman zaman performanslarının bir tık altında olabilir, bunu da hoş karşılamak gerekir. Örnek Oğuzhan dün iyi miydi? Hayır... Oyuna pek katkı yapamadı, ama bu onun yeteneğine asla gölge düşürmez. Alın size Gökhan Töre, çıkıncıya kadar ne yaptı? Hiçbir şey... Quaresma her geçen gün takım oyuncusu olmaya devam ediyor. Bakın, Gökhan Töre ve Querasma gibi oyuncular sahada olmalılar. Hem takımı ayağa kaldırırlar, hem de gözlerimize hitap ederler.
İşin özeti... Gomez ve Cenk Tosun bu takımın forvet hattında aslanlar gibi oynar. Böyle bir tercih, rakip savunmayı da çok zorlar, öyle ileri çıkamazlar.
Beşiktaş’a gerçekten nazar değmiş! Bir gün kar nedeniyle maçları erteleniyor, bu kez de az kalsın sise takılıyordu! Neyse ki 35 dakika rötarla maç başladı, tamamlandı ama Beşiktaş kazanmasına rağmen taraftarına da sıkıntı yaşattı.