Bilal Meşe

Bilal Meşe

bmese@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Malumunuz Başakşehir, aldı başını gidiyor, en yakın rakibi Galatasaray, aradaki puan farkı sekiz. Dememiz o ki, Başakşehir zirve yolunda müthiş bir avantaj kazandı, kredisi bir hayli fazla, yakalanması zor, koltuğunda rahat. Efendim Beşiktaş’a dönecek olursak, Süper Lig’de hedefin uzağında, Erzurumspor şokunu Antalya’da attı, ilk yarıda farka kanat çırptı. Hesap ortada, zirve uzak, eee kupada zaten yoksun, Avrupa’ya çıkmanın yolu da klasmana girmekten geçiyor, Kartal’ın en büyük hedefi de budur. Ne var ki, klasman ortağı da oldukça fazla, aradan sıyrılmak, inişli-çıkışlı bir grafik çizen Kartal’ın işini zorlaştırıyor!
Bu oyunda başarıyı yakalamanın temel unsuru kadroda devamlılıktır... Şartlar bazen sizi zorlar, tıpkı Burak Yılmaz ve Quaresma’nın cezalı oluşları gibi... O zaman kadroda rotasyona gidersiniz, kimsenin gıkı çıkmaz. Güneş hoca, Medel gibi istikrarlı bir oyuncuyu yedeğe çekmesine, yerine Atiba’yı sürmesine şaşırabilirsiniz! Artı elinde Mustafa Pektemek, hatta Larin gibi iki forvet oyuncusu varken, Güven Yalçın’a sarılmasını da yadırgayabilirsiniz. Ciddi bir risk aldı Güneş hoca, ama görüyoruz ki, o haklı çıktı.Bazen bu oyunda riskler, skor tabelasına yansır, şans faktörü sizden yana olur.
Antalya’yı biliyoruz, savunmayı öne çıkaran bir ekip...Kartal’ın bu tip kapalı savunmaları aşarken ne kadar zorlandığı da anımsatalım. Ljajiç’in penaltı golüyle birlikte savunma güvenliğini elden bırakan Antalya, ilk yarıda adeta çöktü. Valla gençleri izlerken müthiş keyif alıyorum... Dorukhan ve Güven Yalçın, helal olsun onlara, hocasının güvenini asla boşa çıkarmıyorlar. Yeter ki, rotasyon kurbanı olmasınlar. Onlar Kartal’ın hem takım, hem de ekonomik anlamda kurtarıcısıdır.Dorukhan, benim penceremden çok farklı bir oyuncu.Düşünün ön libero oynuyor, aklı-fikri hep gol atmakta,her yere dalıyor, aferin.
Skor tabelasındaki rakamlar, bazen sizi rahatlığa iter her nedense!Bülent Korkmaz’ın ikinci yarıya oyuncu hamleleriyle başlaması Antalya’yı ofansif oyuna yönlendirdi, nitekim Doukara, farkı ikiye indirirken, oyunu da tek kaleye döndürdüler. Kartal, iş kazası yaşar mı, yaşamaz mı, diye düşünürken, Salih Dursun ters bir vuruşla kalesine golü atması, Kartal’ı rahatlattı, Antalya’nın ise puan hesaplarına sünger çekti!Güneş Kagawa’yı 82’de oyuna sürdü, ilk topla buluştu, 19 saniye sonra golünü çaktı, bitmedi, frikikten skoru 6’ya taşırken, klasını da ortaya koydu, hoşgeldin Kagawa.
Bülent Yıldırım’ı anlamakta zorlanıyorum arkadaş... Boffin’in Gökhan Gönül’e girişi, topla ilgisi yok, penaltı...Üstelik gözünün önünde, niye illa da VAR’ın uyarısını bekliyorsun? VAR iyi hoş da tecrübeli hakemlerimizi bile tembelliğe itiyor! Sen çal, eğer bir hata varsa nasıl olsa VAR devreye giriyor, işine odaklan, VAR’a sığınma!