Bilal Meşe

Bilal Meşe

bmese@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Sakatlıklar bu oyunun doğasında var, eyvallah.. Beşiktaş’ta Tolgay kadro dışı, dönmesi zor! Babel’in durumu malum, özrü henüz kabul görmedi, sakatlığa sığınıyor şimdilik! Son haftaların formda oyuncusu Lens nazara geldi, sakatlar kervanına o da eklendi.
Kafama takılan, Pepe’nin hali! Ne geçmez sakatlıkmış, anlayamadık? Yoksa tamamen duygusal olmasın, çıksa da bir açıklasa, öğrensek! Neyse ki Şenol hocanın elinde Pepe’nin yerini dolduracak Necip var... Kaptan, Alanya karşısında ilk yarıda tam tamına dört kritik pozisyona dokunuşlar yaptı, tecrübesini konuşturdu. Valla helal olsun ona, kale hariç nereye koysanız oynar, tam bir joker. Pepe ya da Babel gibi aslar yok, ama onların boşluğunu dolduran gençler var gençler...
Güneş’in böylesi yoklar ortamında Dorukhan, Güven ve Fatih Aksoy gibi gençleri var, onun elini güçlendiriyor, devam hocam, devam. Genç arkadaşlara bir önerim var, ne güzel şansınızı fırsata dönüştürdünüz, formayı kaptınız. Siz, siz olun, ağabeylerinize özenmeyin, hakemle fazla muhabbet etmeyin, işinizi yapın emi!
***
Görüyoruz ki, Anadolu takımları özellikle bu sezon çantada keklik değil, büyükler için! Sergen Yalçın, hem futbolu iyi biliyor, hem de Kartal’ı tanıyor. Nitekim ilk yarıda Alanyaspor alan daralttı, çabuk oyuncularıyla Kartal’ın savunmasının arkasına sarktı, tehlikeli pozisyonlar üretti, üretmesine de ya Necip, ya da kaleci Krauis’a takıldılar. Beşiktaş ise fazla pas hataları yaptı, Ljajic, Dorukhan ve Güven ile rakip kaleyi uzaktan yokladı, onlara da Haydar vize vermedi.
***
Tempo hiç düşmedi, nasıl başladıysa öyle devam etti, mücadele ise fena değildi. Topa sahip olma, her ne kadar Beşiktaş lehine gibi gözükse de, net pozisyon üretimi Alanyaspor lehine idi. Ne var ki Karius klasını konuşturdu, kritik kurtarışlara adını yazdırdı. Güneş hoca, bu yarıda Vagner Love, hamlesiyle, gol sıkıntısına çare bulmak istedi, nitekim 79’da takımı adına en net pozisyonu buldu atamadı!
Alanyaspor, son 20 dakikada oyunu domine etti, ofansa döndü, Kartal ise savunmadan çıkmakta zorlandı. Oğuzhan ve Larin hamlesi Kartal’ı prangadan biraz olsun kurtarır gibi oldu, hepsi o kadar! Valla bu oyunla, rakibin net pozisyonlarıyla Kartal, yatsın-kalksın Karius’a dua etsin! Ya Karius olmasaydı? Kartal’ın fark yemesi işten değildi! Onun içindir ki bir puan iyidir.