Ekonomi Bilgi yarışması ‘eleq’ten geçecek

Bilgi yarışması ‘eleq’ten geçecek

11.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’de mobil canlı bilgi yarışması alanına yeni oyuncular katılıyor. Turkcell’in Hadi’sinden sonra Türk Telekom da ‘eleq’ adlı oyunla bu kulvarda yer aldığını duyurdu.

Bilgi yarışması ‘eleq’ten geçecek

Gerçek para ödüllü mobil canlı bilgi yarışması eleq, iOS ve Android işletim sistemi kullanan tüm mobil platformlar üzerinden operatör bağımsız olarak yayına başladı. Uygulamayı indirip mobil cihazları üzerinden yayın saatlerinde açanlar canlı olarak yarışmaya hak kazanıyor. Günün ödülü, sorulan 10 soruyu da doğru yanıtlayan yarışmacılar arasında eşit miktarda paylaştırılıyor.

Haberin Devamı

Kulaktan kulağa

Türk Telekom Dijital Servisler Başkanı Ramazan Demir, mobil canlı bilgi yarışmalarının yeni bir kategori olduğunu belirterek, “Biz de tüm dünyada yeni oluşan bu kategoride yerimizi alarak farkımızı ortaya koymak istedik. eleq’i, Türk Telekom ve iştirakimiz Argela’da çalışan gençlerimizle yani tamamen kendi iç kaynaklarımızı kullanarak start-up mantığı ile hareket ederek geliştirdik. eleq ile başta öğrenciler olmak üzere tüm mobil kullanıcılara ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

eleq’in ilk canlı yayınını 13 Eylül’de gerçekleştirdiğini aktaran Demir, henüz hiç tanıtım yapmadıkları halde uygulamanın sadece kulaktan kulağa yayılarak bir aydan kısa sürede 12 bini aşkın katılımcı tarafından indirildiğini dile getirdi. Demerek, “Yarışmamıza şu anda yaklaşık 5 bin kişi canlı olarak katılarak yarışıyor.

Haberin Devamı

Öncelikli hedefimiz, belirli bir sayıda izleyici kitlesi oluşturarak mobil platform üzerinde televizyona alternatif bir mecra oluşturmak. Yılsonuna kadar katılımcı sayısının birkaç yüz bini geçmesini hedefliyoruz” diye konuştu.

Yapay zeka kullandı

Kişi başına düşen ödül miktarını heyecan verici seviyelerde tutmak istediklerini kaydeden Ramazan Demir, yarışmacı sayısı arttıkça belirlenen günlük ödül miktarını da arttıracaklarını aktardı. Yaptıklarının basit bir yarışmadan öte yeni bir yayın mecrası oluşturmak olduğunu da ifade eden Demir, “Yapay zekâ ile uyumlu, hızlı ve üstün bir teknolojimiz var. Türkiye’de cep telefonu kullanan yaklaşık 79 milyon mobil abone var. 25 milyon öğrenci bulunuyor. Hedefimiz başta gençler olmak üzere tüm mobil kullanıcılara ulaşmak” dedi. eleq’in şu an için her gün saat 20:00’de olmak üzere günde bir yayını bulunuyor. Çok yakında ikinci bir yayın daha yaparak günlük yayın sayısını ikiye çıkarılacak. eleq, mobil cihazlar üzerinden mekan kısıtı olmadan katılınan, eğlendirirken bilgiyi ölçecek ve bunları yaparken de para kazandırabilecek canlı bir bilgi yarışması.