Siyaset Binali Yıldırım 'beka sorunu yok' diyenlere seslendi: Çanakkale’ye gidin

Binali Yıldırım 'beka sorunu yok' diyenlere seslendi: Çanakkale’ye gidin

19.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Bayrampaşa’da sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle buluşan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yıldırım, “Ülkenin beka sorunu yok, diyenlere Çanakkale’yi göstermek lazım. Çanakkale’ye gidin. Çanakkale, bir ulusun var oluş mücadelesidir” dedi

Binali Yıldırım beka sorunu yok diyenlere seslendi: Çanakkale’ye gidin

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, dün Bayrampaşa’da bir otelde Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. STK temsilcileriyle bir araya gelen Yıldırım’a, MHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Başkan Vekili Celal Adan, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, AK Parti Bayrampaşa İlçe Başkanı Ersin Saçlı da eşlik etti. Toplantıda konuşan Yıldırım, “Bugün iki mutluluğu birden yaşıyoruz. Bunlardan bir tanesi 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yıl dönümü. Diğeri ise Afrin zaferinin yıl dönümü. O zaman ben başbakandım. 20 Ocak 2018’de. Afrin harekâtını başlattık ve 18 Mart’ta Afrin’i teröristlerden temizledik. Kilis’e, Reyhanlı’ya her gün roketler düşüyor. Füzeler atılıyor. 71 tane vatandaşımız hayatını kaybetmiş. Tedirgin, yerlerinde duramıyorlar. Şehirlerini terk ediyorlar. Ne yapacaktık? Elimizi, kolumuzu bağlayıp onların insafını mı bekleyecektik? Türkiye Cumhuriyeti’ne tehdit olan, vatandaşın can ve mal güvenliğine musallat olan terör, ister içeride olsun, ister dışarıda olsun gideriz, olduğu yerde yok ederiz. Fırat Kalkanı’nda, Afrin’de onu yaptık. Tıpkı, 104 yıl önce Çanakkale’de 7 düvele karşı koyduğumuz gibi” dedi.

Haberin Devamı

“Ülkenin beka sorunu yok, diyenlere Çanakkale’yi göstermek lazım. Çanakkale’ye gidin. Çanakkale, bir ulusun var oluş ve yok oluş mücadelesidir” diyen Binali Yıldırım “Orada ecdadımızın bu topraklarda yaşayan, Kürt, Türk, Laz, Arap ve Çerkez’in nasıl işgalcilere karşı göğsünü siper ettiğini, ay yıldızlı bayrağı düşürmemek için o yiğitlerin nasıl toprağa düştüğünü görün. Ondan sonra Türkiye’nin beka meselesi var mı yok mu ona göre karar verin’ diyorum” ifadelerini kullandı.

‘İnsanlık dersi verdi’

“Şehitlerimiz sayesinde bu ülkede milyonlar rahat yaşıyor ve özgürlüğün tadını çıkarıyor” diyen Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çanakkale’deki Mehmetçikler savaşırken bile insanlık dersi verdi. Bu toprakların bize kimden miras kaldığını çok iyi biliyoruz. Bize düşen onların emanetine sahip çıkmaktır. Bu memleketi gelecek kuşaklara; huzurun, güvenin, kardeşliğin tam olarak yaşandığı, refahın ve mutlu insanların ülkesi olarak teslim etme gibi bir görevimiz var. Yeni Zelanda’daki alçak, katil, terörist bile kendi aklınca İstanbul’u hedef alıyor. ‘Türklerin Avrupa yakasına geçmesine izin vermeyeceğim’ diyor. Kimsin sen? İstanbul’u tanımamışsın, İstanbulluyu tanımamışsın. İstanbul’a gelmiş ama alçak, sadece kin ve nefretini kusmaya gelmiş. Orada masum 50 kardeşimizi, dindaşımızı gözlerini kırpmadan katletti. Vahşet, terör deyince Avrupalıların aklına İslam geliyor. Ama İslam dışında bir hareket oldu mu terör demeye dilleri varmıyor.”

Haberin Devamı

İslam’ın son ordusuydu

“Siz gençler Türkiye’nin gözbebeğisiniz. Hep birlikte Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının, şehitlerimizin aziz hatırası önünde hürmetle eğiliyorum. Allah onlardan razı olsun. Çanakkale’deki ordu İslam’ın son ordusuydu. Biz Çanakkale’de sadece bir savaş kazanmadık. Çocuklarımızın, gençlerimizin geleceğini de kazandık. Çanakkale sadece bizim değil bütün mazlum toplumların ortak zaferidir. Çanakkale’de sadece Türk milletini savunmadık. Aynı zamanda bütün Müslümanların istiklalini, onurunu savunduk.”

Yazarlar