Gündem ‘Bir elimiz Öz’ün yakasında olacak’

‘Bir elimiz Öz’ün yakasında olacak’

06.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki Ergenekon davasında savcılığın ‘Ergenekon örgütü yoktur’ mütalaası, Ergenekon kumpasıyla hayatları altüst olan isimleri tekrar gündeme getirdi. Onlardan biri de ‘Ergenekon’un kasası’ dişe tutuklanan ve cezaevinde kanser nedeniyle ölen Kuddusi Okkır’dı.

‘Bir elimiz Öz’ün yakasında olacak’

Okkır’ın ailesi, Kuddusi Okkır’ın hasta olmasına karşın tutukluluğunun devam etmesi ve hastanedeyken tedaviye erişimi sağlanamadığı iddiasıyla 2013 yılında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) başvurmuş, Adalet Bakanlığı ise geçtiğimiz yıl Okkır’ın ailesi ile yapılan dostane çözüm görüşmeleri kapsamında, 95 bin Euro tazminat ödenmesini kararlaştırmıştı.

Haberin Devamı

FAİL ZEKERİYA ÖZ

Milliyet’e bilgi veren Okkır Ailesi’nin avukatı Devrim Taş, Kuddusi Okkır’ın failinin firari FETÖ’cü eski savcı Zekeriya Öz olduğunu belirterek; “Bu şahıs yakalanıp Türkiye’ye getirildiğinde hakkında davacı olacağız. Okkır’ın ölümüne ilişkin ceza davalarından vazgeçmemiz söz konusu değil. Yaşadığımız sürece Öz’den yargı karşısında hesap sorulması için mücadele edeceğiz. Bir elimiz Öz’ün yakasında olacak. AİHM dostane anlaşmanın ardından hak ihlali ilgili ayrı bir karar vermiyor. Zaten 95 bin euro’luk tazminat ile devlet hak ihlali olduğunu zımnen kabul etmiş oluyor. Ceza davaları hakkımızı saklı tutuyoruz. Katilden mahkemede hesap soracağımız günü bekliyoruz” dedi.

DAVA DÜŞTÜ

Hukuki süreç hakkında da bilgi veren Taş; “Tazminata ilişkin devlet zaten talebi kabul ettiği için ona ‘hayır’ deme şansınız kalmıyor. AİHM’ye ‘Devlet ödemeyi kabul etti’ diye beyanda bulunduk, devlet de biz de bunu kabul ettik diye beyanda bulundu ve dosya düşmüş oldu” diye konuştu.