Siyaset 'Bir kutuplaşma olmadığı ortada'

'Bir kutuplaşma olmadığı ortada'

21.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı’nın böyle bir konserde (Fazıl Say konseri) bulunması kadar tabii bir şey olmadığını vurgulayan Oktay, “Kutuplaşma dediğimiz, fay hattı dediğimiz derinliğin aslında olmadığını, kalpten kalbe, gönülden gönüle yol olduğunu kendi vatandaşlarımız arasında görüyoruz” dedi.

Bir kutuplaşma olmadığı ortada

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fazıl Say konserine gitmesini, “Cumhurbaşkanının kendi vatandaşları içerisinde, sosyal gruplar içerisinde böyle bir konserde bulunması kadar tabii bir olay yok. Kutuplaşma dediğimiz, fay hattı dediğimiz derinliğin aslında olmadığını görüyoruz” dedi. Suriye sınırında oluşturulması gündemde olan güvenli bölgeye dair açıklamalarda bulunan Oktay, “Türkiye’nin kontrolünde bir güvenli bölgeden bahsediyoruz. Diğeri Türkiye için güvenlikli anlama gelmez zaten ama buradan şu da anlaşılmamalı, 32 kilometrenin güneyine gittiğinizde yeni bir koridor oluşturulmasını da kabul edebilecek durumda değiliz, asla bunu da kabul etmeyiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

CNN TÜRK’te gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Oktay, Cumhurbaşkanı yardımcılığının cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde, eski sisteme göre bütün başbakan yardımcılarının başbakan nezdindeki karşılığı olabileceğini söyledi. Oktay’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

KUTUPLAŞMA OLMADIĞINI GÖRÜYORUZ: (Fazıl Say Konseri) Burada aslında mesaj son derece net, olması gereken bir mesaj. Cumhurbaşkanımız her fırsatta zaten “Bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının cumhurbaşkanıyım” diye ifade ediyor. Bütün dünyaya birleştirici bir gözle bakan bir cumhurbaşkanının kendi vatandaşları içerisinde, sosyal gruplar içerisinde böyle bir konserde bulunması kadar tabii bir olay yok. Zaten orada da ne kadar tabii olduğu anlaşıldı. Normalde bizde sosyal fay hatlarından bahsedilir, orada olsaydınız, bu kutuplaşma dediğimiz, fay hattı dediğimiz derinliğin aslında böyle bir derinliğinin olmadığını, kalpten kalbe de aslında gönülden gönüle de yol olduğunu kendi vatandaşlarımız arasında görüyoruz. Bizim için bir Türk halk müziği ne kadar yakınsa, Türk sanat müziğine ne kadar yakınsak aynı şekilde bu da başka bir alan ve bir o kadar güzel.

Haberin Devamı

RAHAT EDEMEYECEKLER: FETÖ’nün Türkiye’de beli kırıldı. Asla rehavete kapılmayacağız. Dolayısıyla bütün ciddiyetiyle, bütün ciddiyetimizle, bütün gücümüzle, kararlılığımızla bu örgütün içine Türkiye içinde gitmeye devam edeceğiz. Çünkü terör örgütünün başı bugün hala ABD’de çalışmalarına bir şekilde devam ediyor. Birçok ülkede çalışmalarına devam ediyor. Rahat edemeyecekler bunu söylüyoruz ve rahat ettirmiyoruz da.

‘Güvenli bölge Türkiye’nin kontrolünde olur’

Fırat’ın doğusu denilen bölge terör odağı haline geldi. Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle “Kendi göbeğimizi kendimiz keseriz”, gerektiği zaman hiç kimsenin bununla alakalı iznine başvurmayız. Görüşürüz, karşılıklı paylaşırız ama sonunda kararlılığımızı ifade ettik, gereğini yaparız dedik. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgesinde yaptık, Münbiç’te şimdi gereğini yapıyoruz. İdlib’de bunun gereğini yaptık, şimdi de Fırat’ın doğusunda gereğini yapacağız. Şimdi, terörden ayıkladığımızda burayı, 20 millik bir 32 kilometrelik bir derinlikten bahsediyorsunuz. “Biz burada müsaade etmeyeceğiz” dedik. Buradaki görüşümüz de yine net. Buradaki güvenli bölge dediğimiz Türkiye’nin kontrolünde bir güvenli bölgeden bahsediyoruz. Diğeri Türkiye için güvenlikli anlama gelmez zaten. Ama buradan şu da anlaşılmamalı, 32 kilometrenin güneyine gittiğinizde yeni bir koridor oluşturulmasını da kabul edebilecek durumda değiliz. Asla bunu da kabul etmeyiz.

Haberin Devamı

Oktay’dan Soysal’a ziyaret

Bir kutuplaşma olmadığı ortada

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CNN Türk’te yayınlanan Hakan Çelik ile Hafta Sonu programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Oktay, programın ardından Demirören Medya Grubu CEO’su ve Milliyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal’ı ziyaret etti.