Siyaset ‘Birbirimizin düşmanı değil, rakipleriyiz’

‘Birbirimizin düşmanı değil, rakipleriyiz’

21.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

19 Mayıs’ın 100. yıl dönümünde Samsun’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın diğer siyasi parti liderleriyle çektirdiği fotoğrafı “Son derece sıcak ve olumlu bir görüntü” olarak değerlendiren Kurtulmuş, “Önemli meselelerde ortak tavır ve yöneliş içinde olmak siyasetin doğasında olmalı” dedi

‘Birbirimizin düşmanı değil, rakipleriyiz’

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Samsun’da liderlerin birlikte verdiği fotoğrafla ilgili olarak, “Bu görüntü son derece sıcak ve olumlu bir görüntü. Toplumuzun bütün kesimleri tarafından güzel bir şekilde karşılandı. Siyasi partiler olarak fikirlerimiz, yaklaşımlarımız çok farklı olabilir. Ama biz birbirimizin düşmanı değil, rakipleriyiz” değerlendirmesi yaptı.

Haberin Devamı

‘Türkiye ittifakı’

Kurtulmuş, CNN Türk canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Rekabet duygusunun başka bir şey olduğunu ifade eden Kurtulmuş, şunları söyledi: “Türkiye’nin önemli meselelerinde ortak bir tavır ve yöneliş içinde olmak siyasetin doğasında olması gereken bir şey. Türkiye zor ve güç bir uluslar arası, bölgesel bir konjonktürle karşı karşıya. Bütün bunların hepsinde bizim Türkiye İttifakı dediğimiz, Türkiye Ortak Paydası dediğimiz milli, temel meselelerde oturup konuşabilecek, burada ortak çözümler bulabilecek bir beceriyi Türk siyasetinin kazanması lazım. Bunun üzerinden milli meselelerimizde daha kuvvetli bir duruşu sergileyebilmemiz lazım.”

Askerlik sistemi

Kurtulmuş, yeni askerlik sistemine ilişkin düzenlemenin çok kısa sürede yasalaşacağını belirterek şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Bu askerlik sisteminde tabii detayına girmek mümkün değil. Bir kere, önce asker havuzu içerisinde ayırıcalıklar ortadan kalkıyor. Yani her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, tahsil seviyesine bakılmaksızın 6 aylık bir temel eğitime tabi tutulacak bu temel eğitimin 1 ayı herkes için zorunlu, isteyenler geri kalan 5 ayını bedel ödeyerek istedikleri zaman sürekli olarak bunu yapabilecekler. Ayrıca, yine askerlik sistemini bir er-erbaş, iki yedek astsubaylık sistemi getiriliyor. Bir de astsubaylık sistemi. Bu üç kanalın da eğer şartlar yerine getirilirse, diyelim er-erbaş olarak başlayan birisi, orduda kalır sonra bir lise mezunu arkadaşımız, üniversite bitirir gerekli sınavları bitirir önce yedek astsubaylığa geçer, yedek astsubaylıktan yedek subaylığa geçebilir ve hatta generalliğe kadar gidebilir bir sistem son derece reformcu, son derece dinamik ve herkesin ihtiyaçlarını karşılayacak ve burada bedelliyle oluşacak olan kaynakların tamamı da bu askerlik sistemi içerisinde harcayacak bir sistem kuruldu.”

Kurtulmuş 3600 ek göstergeye ilişkin soruya da “O da belki şimdi değil ama sonra gündeme alınıp değerlendirilebilecek bir konudur” yanıtını verdi.

‘Şaşaalı bir kampanya olmayacak’

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde AK Parti’nin 23 Haziran İstanbul seçim stratejisine ilişkin bilgi veren Kurtulmuş, “Büyük, şaşaalı bir kampanyadan ziyade, tek tek herkesin gönlüne dokunacak bir çalışma yapacağız. Hemşeri grupları üzerinden çalışma yapılacak” dedi.

23 Haziran’a çok güçlü bir şekilde hazırlanarak bu seçimi kazanmayı hedeflediklerini söyleyen Kurtulmuş, “Milletimizin oylarıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanını Binali Yıldırım Bey olması için her birimiz güçlerimizi seferber ederek çalışıyoruz. Hayırlı olacak” diye konuştu. 31 Mart’ta 1 milyon 700 bin seçmenin sandığa gitmediğini, 320 bin civarında geçersiz oy çıktığını hatırlatan Kurtulmuş şöyle devam etti: “Bunların çok büyük kısmı boş oylar. Bunlar belli ki karşı tarafın adayına oy vermeye eli gitmemiş, ama bize de oy vermemiş, bunlarla ilgili yoğun bir çalışma olacak. Kırgın, küskün, bir şekilde AK Parti’ye oy veriyor, mesela ilçe belediyesinde vermiş, büyükşehirde vermemiş veya 24 Haziran’da vermiş, şimdi vermemiş. Bütün bunların tespitleri yapıldı, yapılıyor. Özellikle böyle büyük, şaşaalı bir seçim kampanyasından daha ziyade, tek tek, herkesin gönlüne dokunulacak.”