Birleşmiş Milletler

Birleşmiş Milletler

Son dakika Birleşmiş Milletler haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Birleşmiş Milletler gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Birleşmiş Milletler haber sayfamızda...

Birleşmiş Milletler

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 24.414 birleşmiş milletler haberi bulunmuştur.
Son dakika... Türkiye'den Avrupa Birliği'ne Güney Kıbrıs tepkisi
Son dakika... Türkiye'den Avrupa Birliği'ne Güney Kıbrıs tepkisi AB liderler zirvesinin sonuç bildirisinde Kıbrıs vurgusu yapıldı. Zirve sonrası Türkiye'den konuyla ilgili tepki açıklaması geldi. Ankara, Avrupa Birliği'nin yayınladığı sonuç bildirisindeki ifadeler için "Türkiye-AB ilişkilerinde ilerleme sağlanmasıyla Kıbrıs sorununun ilintilendirilmesi tarafımızdan hiçbir zaman kabul görmeyecektir" açıklamasını yaptı.
18.04.2024 Dünya
İran-İsrail gerilimi! MSB kaynakları: Alınabilecek tüm tedbirler alındı
İran-İsrail gerilimi! MSB kaynakları: Alınabilecek tüm tedbirler alındı Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, İran’ın İsrail’e saldırı gerçekleştirdiği gece Türk Silahlı Kuvvetleri’nin önleyici bazı tedbirler alıp almadığına yönelik soruya yanıt verdi. Öte yandan MSB kaynakları, Adana'daki 10. Tanker Üs Komutanlığı'nın (İncirlik Üssü), Ana Jet Üs Komutanlığı'na dönüştürüldüğünü bildirdi.
18.04.2024 Haberler
İran-İsrail gerilimi! MSB kaynakları: Alınabilecek tüm tedbirler alındı
İran-İsrail gerilimi! MSB kaynakları: Alınabilecek tüm tedbirler alındı Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, İran’ın İsrail’e saldırı gerçekleştirdiği gece Türk Silahlı Kuvvetleri’nin önleyici bazı tedbirler alıp almadığına yönelik soruya yanıt verdi. Öte yandan MSB kaynakları, Adana'daki 10. Tanker Üs Komutanlığı'nın (İncirlik Üssü), Ana Jet Üs Komutanlığı'na dönüştürüldüğünü bildirdi.
18.04.2024 Gündem
Kalkınma Yolu mesajı: 130 kilometre demiryolu yapacağız
Kalkınma Yolu mesajı: 130 kilometre demiryolu yapacağız Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bulgaristan ile artan demiryolu potansiyelini dikkate alarak, ikinci bir demiryolu geçiş noktası kurulması konusunda Mutabakat Zaptı İmzaladıklarını bildirerek, “Bu ikinci demiryolu hattı ile doğu-batı yönlü yük taşıma kapasitesi artacak ve Orta Koridor’un demiryolu potansiyeline önemli ölçüde katkıda bulunacaktır. Kalkınma Yolu, Orta Doğu ülkeleri ile Orta Koridor ülkeleri arasındaki karşılıklı ticaretin çeşitlendirilmesi ve yeni pazarlara erişimi destekleyici ve tamamlayıcı bir girişim olması açısından önemli bir potansiyele sahiptir" dedi.
18.04.2024 Ekonomi
Doğayı yaşat ki insan yaşasın
Doğayı yaşat ki insan yaşasın Engin Altan Düzyatan, yeni belgeseli “Sen De Fark Et”te dünyada plastik ve mikroplastik kirliliğinin yol açtığı sorunlara dikkat çekiyor.
18.04.2024 Kültür Sanat
'Biz Avrupa’nın bir parçasıyız'
'Biz Avrupa’nın bir parçasıyız' Türkiye’nin Avrupa’nın bir parçası olduğunu vurgulayan Özel, “AB tam üyeliği parti olarak bizim de halkımızın da temel hedefidir” dedi. Gazze’de yaşanan katliama da dikkati çeken Özel ataşkes çağrısı yaptı, kalıcı çözüm için iki devletli oluşuma işaret etti.
18.04.2024 Gündem
‘Çevre  faciası’
‘Çevre faciası’ Bilim insanları, iklim değişikliği nedeniyle okyanusların ısınması sonucu mercan resiflerinin 10 yılda ikinci kez küresel ağarmaya maruz kaldığını duyurdu.
18.04.2024 Dünya
Bakan Fidan: Netanyahu iktidarda kalabilmek için bölgeyi savaşa sürüklüyor
Bakan Fidan: Netanyahu iktidarda kalabilmek için bölgeyi savaşa sürüklüyor Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani ile düzenlediği ortak basın toplantısında, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun iktidarda kalabilmek için bölgeyi savaşa sürüklediğini ifade etti.
17.04.2024 Gündem
Gazze'de can kaybı 34 bin sınırına yaklaştı
Gazze'de can kaybı 34 bin sınırına yaklaştı  İsrail'in son 24 saatte Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 56 Filistinlinin daha hayatını kaybetmesi ile 7 Ekim'den bu yana toplam can kaybı en az 33 bin 899'a yükseldi.
17.04.2024 Dünya
Gazze'de 10 binden fazla kadın hayatını kaybetti! 'Neredeyse hiç yiyecekleri yok'
Gazze'de 10 binden fazla kadın hayatını kaybetti! 'Neredeyse hiç yiyecekleri yok' Birleşmiş Milletler (BM) Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi Birimi, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında 7 Ekim’den bu yana 10 binden fazla kadının hayatını kaybettiğini belirtti.
16.04.2024 Dünya
'Bir ülkede 33 bin civciv ölse Dünya Sağlık Örgütü harekete geçer'
'Bir ülkede 33 bin civciv ölse Dünya Sağlık Örgütü harekete geçer' Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Bir ülkede 33 bin tane civciv ölse Dünya Sağlık Örgütü harekete geçer, Birleşmiş Milletler, 'Salgın mı geliyor' diye rapor ister. 33 bin çocuk, kadın, genç ölüyor ve kimse kılını kıpırdatmıyorsa; orada bize düşen Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının davası olan Filistin davasına sahip çıkmaktır" dedi.
16.04.2024 Gündem
İran'ın gönderdiği füze ve SİHA'ları İsrail nasıl durdurdu? Detaylar ortaya çıktı...
İran'ın gönderdiği füze ve SİHA'ları İsrail nasıl durdurdu? Detaylar ortaya çıktı... İran’dan gönderilen füze ve SİHA’ları durduran İsrail’in, bunda nasıl başarılı olduğuna dair detaylar ortaya çıktı. İran’dan fırlatılan füzelerin büyük çoğunluğu İsrail hava sahasına dahi giremedi.
16.04.2024 Dünya
Son dakika... Bakan Fidan, BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü
Son dakika... Bakan Fidan, BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
15.04.2024 Dünya
İran-İsrail savaşını engelleyen telefon: Bu gece değil!
İran-İsrail savaşını engelleyen telefon: Bu gece değil! İsrail televizyonları, Tel Aviv'in İran'a dün gece saldıracağını ancak gizli bir telefon görüşmesi sonrası bu kararın ertelendiğini duyurdu. Channel 14 televizyonu telefonun diğer ucundaki sesin İsrail'e 'Bu gece değil' dediğini aktardı.
15.04.2024 Dünya
BM: Gazze'de sıcaklık ve kirlilik nedeniyle su yoluyla bulaşan hastalıklar yayılıyor
BM: Gazze'de sıcaklık ve kirlilik nedeniyle su yoluyla bulaşan hastalıklar yayılıyor Birleşmiş Milletler (UN) Gazze'de temiz suya erişim sıkıntısı ve artan sıcaklıklar nedeniyle su yoluyla bulaşan hastalıkların yayıldığını bildirdi.
15.04.2024 Dünya
Bayramda Gazze diplomasisi
Bayramda Gazze diplomasisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı haftasında ağırlıklı olarak Müslüman ülkelerin liderleri ile telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.
15.04.2024 Gündem
BMGK olağanüstü toplandı
BMGK olağanüstü toplandı İran’ın İsrail’e saldırısı sonrasında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) dün akşam olağanüstü toplandı.
15.04.2024 Dünya
Olaylar nasıl gelişti? Şimdilik ‘geçti’ ama ‘bitmedi!’
Olaylar nasıl gelişti? Şimdilik ‘geçti’ ama ‘bitmedi!’ İran, günlerdir beklenen İsrail’e yönelik misilleme saldırısını önceki gece sabaha karşı gerçekleştirdi. Tahran yönetimi başka saldırı olmayacağını söylerken, Tel Aviv’den “Doğru zamanda intikam alacağız” açıklaması geldi.
15.04.2024 Dünya
Son dakika...  ABD, İran'ı vuracak mı? Biden'ın gizli telefon görüşmesi sızdı
Son dakika... ABD, İran'ı vuracak mı? Biden'ın gizli telefon görüşmesi sızdı İran dün gece bir ilki gerçekleştirerek İsrail'e saldırdı. İsrail kanadı ise saldırıya cevap vermek için hazırlıklara başladı öyle ki İsrailli yetkililerden savaş çağrısı bile gelmeye başladı. Dünyanın merak ettiği 'ABD, İran'ı vuracak mı?' sorusunun cevabı ise gizli bir telefon görüşmesinde ortaya çıktı.
14.04.2024 Dünya
İran’dan İsrail’e misilleme
İran’dan İsrail’e misilleme İran günlerdir beklenen ve 3. Dünya Savaşı’nın kapılarını açmasından korkulan saldırısını dün gece başlattı. İsrail’i ‘Gerçek Vaat’ ismini verdiği operasyonda onlarca insansız hava aracı ve füze ile hedef aldı.
14.04.2024 Dünya
İran Dışişleri Bakanı'ndan peş peşe kritik görüşmeler
İran Dışişleri Bakanı'ndan peş peşe kritik görüşmeler İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İsrail ile yaşanan gerginliklerin gölgesinde Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron ve Avustralya Dışişleri Bakanı Penny Wong ile görüştü.
11.04.2024 Dünya
Adalet Bakanı Tunç, Haniyyeh'e başsağlığı diledi
Adalet Bakanı Tunç, Haniyyeh'e başsağlığı diledi Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Gazze'deki İsrail bombardımanında 3 oğlu ve 4 torununu kaybeden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniyyeh'e başsağlığı diledi.
11.04.2024 Gündem
Türkiye’den İsrail’e ekonomik yaptırım
Türkiye’den İsrail’e ekonomik yaptırım Ticaret Bakanlığı, İsrail’e yönelik 54 ürün grubunda ihracat kısıtlaması uygulanacağını duyurdu. Kısıtlama kararı, İsrail, Gazze’de ateşkes ilan edene kadar devam edecek.
10.04.2024 Gündem
Ticaret Bakanlığı, İsrail’e ihracatı kısıtlama kararı aldı
Ticaret Bakanlığı, İsrail’e ihracatı kısıtlama kararı aldı Ticaret Bakanlığı, bugünden itibaren belirlenen ürünlerde İsrail’e ihracatı kısıtlama kararı aldı.
9.04.2024 Uzmanpara
Türkiye'den İsrail'e ihracat kısıtlaması! Bakanlık 54 ürünü açıkladı
Türkiye'den İsrail'e ihracat kısıtlaması! Bakanlık 54 ürünü açıkladı Ticaret Bakanlığı, İsrail'le ihracat kısıtlaması getirildiğini duyurdu. Ticaret Bakanlığı'nın kararı inşaat demirinden yassı çeliğe, mermerden seramiğe kadar 54 ürün grubunu kapsıyor.
9.04.2024 Haberler

Benzer Haber Etiketleri

Birleşmiş Milletler ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.