Bitki

Bitki

Son dakika bitki haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan bitki gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan bitki haber sayfamızda...

Bitki

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 10.505 bitki haberi bulunmuştur.
Emine Erdoğan: Bitkiler sayısız şifa barındırıyor
Emine Erdoğan: Bitkiler sayısız şifa barındırıyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, “Bitkiler alemi sayısız şifayı bünyesinde barındırır. 12 bin bitki türü ile Anadolu, bitkilerle tedavi alanında müstesna öneme sahiptir” dedi.
20.04.2024 Gündem
DSÖ'den Türkiye'ye övgü! Emine Erdoğan: Anadolu toprakları kadim tıp kaynakları açısından önemli bir konumdadır
DSÖ'den Türkiye'ye övgü! Emine Erdoğan: Anadolu toprakları kadim tıp kaynakları açısından önemli bir konumdadır Emine Erdoğan, Dünya Sağlık Örgütü'nün 15'incisini düzenlediği Bitkisel İlaçlar İçin Düzenleyici İşbirliği Toplantısı ile Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Kılavuz ve Strateji Geliştirme Çalıştayı'na katıldı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Emine Erdoğan, "Tıp alanında miras aldığımız köklü geçmişe sahip çıkmayı, milli ve vicdani bir sorumluluk olarak görmeliyiz." dedi.
19.04.2024 Gündem
Bilim insanı ekosistemi gözlemlemek için ıssız adada 8 ay tek başına kalacak
Bilim insanı ekosistemi gözlemlemek için ıssız adada 8 ay tek başına kalacak Bilim insanı, 8 aylık macerası boyunca balıkçılık ve adacıktaki bitki kaynakları sayesinde besin ihtiyacını karşılayacak.
19.04.2024 Dünya
Aşırı yağış zeytini olumsuz etkiledi
Aşırı yağış zeytini olumsuz etkiledi Türkiye’nin önemli zeytin üretim merkezleri arasında yer alan Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde zeytin üreticileri aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen halkalı leke hastalığından sorun yaşıyor. Sezon başlamadan hastalığın baş gösterdiği zeytinde üreticiler ilaçlama yöntemiyle hastalıktan kurtulmayı hedeflerken Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur “İleriki günlerde zeytin piyasasını ve yağ piyasasını etkileyeceğini tahmin ediyorum” diye konuştu.
17.04.2024 Ekonomi
Antalya, ihracat kaybını doğu ülkeleriyle kapatmaya çalışıyor
Antalya, ihracat kaybını doğu ülkeleriyle kapatmaya çalışıyor Türkiye'nin en önemli domates üretim merkezi Antalya'yı ihracatta Rusya-Ukrayna savaşı etkiledi. İhracatın yüzde 90'ını Ukrayna'ya yaptıklarını açıklayan ihracatçı Bülent Özdemir, kaybı Doğu Avrupa ülkeleriyle kapatmaya çalıştıklarını açıkladı.
16.04.2024 Ekonomi
İran'ın İsrail'e saldırısını da bildi! Vanga’nın ‘Tüyler ürpertici’ kehanetleri: Büyük felaketin konumunu yazdılar
İran'ın İsrail'e saldırısını da bildi! Vanga’nın ‘Tüyler ürpertici’ kehanetleri: Büyük felaketin konumunu yazdılar Yıllar önce yaptığı kehanetlerle adeta geleceği tek tek bilen ünlü Kahin Baba Vanga'nın İran'ın İsrail'e saldıracağını da bildiği ortaya çıktı. Vanga'nın 2024 yılı için yaptığı ve 'Büyük felaket' için yaptığı kehanetler ise dünyada ses getirdi.
16.04.2024 Dünya
Üzerine biraz sıkın, yaprak bitleri anında kaçışıyor! Böyle kurtulun, köpüğü bile yeter
Üzerine biraz sıkın, yaprak bitleri anında kaçışıyor! Böyle kurtulun, köpüğü bile yeter Bitkilerin yapraklarına zarar veren ve büyümelerini önleyen yaprak bitleri, gözle görülmesi zor olan küçük böceklerdir. Bitkiler için zararlı olan bu türden kurtulmak için bu önlemleri alabilirsiniz.
15.04.2024 Püf Noktası
Asma yaprağı çayı ödem attırıyor! 1 fincanı hafızayı zehir gibi yapıyor
Asma yaprağı çayı ödem attırıyor! 1 fincanı hafızayı zehir gibi yapıyor Pek çok bitki çayı onlarca faydasıyla sağlıklı beslenmede önemli rol oynuyor. Pek çok kişinin daha önce duymadığı asma yaprağı çayı da bunlardan biri. İşte asma yaprağının sağlığınız üzerindeki etkisi!
Kızılırmak Deltası kızıla büründü
Kızılırmak Deltası kızıla büründü Kızılırmak Deltası’nda su yüzeyi kızıl eğrelti otu ile kızıla döndü.
14.04.2024 Gündem
Kiraz ihracatında 250 milyon dolarlık hedef
Kiraz ihracatında 250 milyon dolarlık hedef Kiraz üretiminde dünya lideri olan Türkiye’de 2024 yılının ilk kiraz hasadı, baharın erken gelmesiyle birlikte 2023 yılına göre bir hafta önce yapıldı.
13.04.2024 Ekonomi
Bakan Yumaklı: Yüzde 80'e varan su verimliliği sağlayabiliriz
Bakan Yumaklı: Yüzde 80'e varan su verimliliği sağlayabiliriz Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Çim alanların bir kısmının kurakçıl peyzaja dönüştürülmesi ile yüzde 20-50, tamamının kurakçıl peyzaja dönüştürülmesi ile de ortalama yüzde 80'e varan su verimliliği sağlayabiliriz" dedi.
12.04.2024 Ekonomi
Toprak sineklenmesini bitiren 3 etkili yöntem! Çiçeklerinizi, evinizi sinek derdinden kurtarıyor
Toprak sineklenmesini bitiren 3 etkili yöntem! Çiçeklerinizi, evinizi sinek derdinden kurtarıyor Saksı çiçekleri yanlış bakım koşulları veya farklı nedenlerle sineklenebilir. Hele ki çiçeğinize evde bakıyorsanız evinizde sinekten geçilmez. Bu durum canını sıkıyorsa çiçeklerinizi çöpe atmanıza gerek yok. Toprak sineklenmesini bitiren 3 etkili yöntemi sizinle paylaştık.
11.04.2024 Püf Noktası
Annesinin sütünden zehirlenen 6 aylık bebek ve ablası ölmüştü! Aileyi yok eden faciada 15 gün detayı
Annesinin sütünden zehirlenen 6 aylık bebek ve ablası ölmüştü! Aileyi yok eden faciada 15 gün detayı Muğla’da, İnci Sandık (36) ile oğlu Sezai Talha'nın hastanede tedavi gördüğü, emzirdiği 6 aylık bebeği Uraz ile kızı Karya'nın (6) yaşamlarını yitirdiği ilaçlama olayının tutuklu sanığı Halil Kahraman'ın (44), cezası belli oldu.
11.04.2024 Gündem
250 milyon dolarlık ‘art’istik yatırım
250 milyon dolarlık ‘art’istik yatırım Dünya jet-set’ini ağırlayan Bodrum’un en lüks noktalarından Amanruya’yı ve yanındaki araziyi satın alan Re-Pie, kurduğu yeni fonla turizmde atak peşinde.
11.04.2024 Ekonomi
Nisan ayında 6 metre karla mücadele! Yolun açılması 3 gün sürecek
Nisan ayında 6 metre karla mücadele! Yolun açılması 3 gün sürecek Bitlis'in Tatvan ilçesindeki 2 bin 134 rakımlı Nemrut Dağı'nda, İl Özel İdaresi'nce karla mücadele çalışması başlatıldı. Kar kalınlığının yer yer 6 metreyi aştığı bölgede, yol açma çalışmalarının 3 gün süreceği belirtildi.
9.04.2024 Gündem
Genetik materyaller koruma altında
Genetik materyaller koruma altında Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bakanlığa bağlı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) bünyesinde faaliyet gösteren iki tohum gen bankasından Ankara’dakini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
6.04.2024 Ege
İki gen bankasında 120 bin genetik materyal koruma altında
İki gen bankasında 120 bin genetik materyal koruma altında Ankara ve İzmir’de bulunan iki tohum gen bankasında Türkiye’nin bütün zenginliklerini oluşturan bitki örtüsüne ait tohumlar tasnif ve analiz ediliyor.
6.04.2024 Gündem
Bu lalelere dikkat! Tanesi 244 bin 315 TL
Bu lalelere dikkat! Tanesi 244 bin 315 TL Kahramanmaraş Binboğa Dağı eteklerinde kayaların arasında çiçek açan ters laleler görsel şölen sunuyor. Endemik bitki olan ters lalelerin koparılmasının cezası ise 244 bin 315 TL.
6.04.2024 Gündem
Türkiye 100 ülkeye tohum ihraç ediyor
Türkiye 100 ülkeye tohum ihraç ediyor Türkiye’den 100’ün üzerinde ülkeye tohum ihraç ediliyor. 2023’te 249.6 milyon dolar ithalata karşı, 326.8 milyon dolar ihracat yapıldı. Dünya tohumcuları 2025’te Türkiye’de toplanacak.
6.04.2024 Ekonomi
Kahve peşinde baristalıktan genel müdürlüğe!
Kahve peşinde baristalıktan genel müdürlüğe! Tchibo Türkiye Genel Müdürü Hasan Ulutürk kahve satışlarındaki yükselişi baristalıktan genel müdürlüğe uzanan kendi hikâyesi eşliğinde anlattı.
5.04.2024 Milliyet Executive
İtalya'da yaban keçilerinden bunalan küçük ada, sahiplendirme kampanyası başlattı
İtalya'da yaban keçilerinden bunalan küçük ada, sahiplendirme kampanyası başlattı İtalya'nın uzak bölgesindeki bir adanın belediye başkanı, adadaki yaban keçilerinin sayısının artması üzerine keçileri sahiplendirme kampanyası başlattı.
5.04.2024 Dünya
Fındıkta 'külleme' ile mücadele
Fındıkta 'külleme' ile mücadele Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, fındıkta ciddi rekolte kayıplarına neden olan 'kozalak akarı' ve 'külleme' hastalığına ilişkin açıklamalarda bulunarak, bu hastalıklara karşı kimyasal ve mekanik mücadelenin önemli olduğunu söyledi.
5.04.2024 Ekonomi
Mor sebzelerin ‘sihirli’ gücü
Mor sebzelerin ‘sihirli’ gücü Mor sebzelerin sadece çarpıcı görünümleriyle değil, aynı zamanda zengin besin içerikleriyle de öne çıktığı bildirildi.
5.04.2024 Dünya
Necm Suresi Oku: Necm Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Arapça Yazılışı, Diyanet Meali
Necm Suresi Oku: Necm Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Arapça Yazılışı, Diyanet Meali Necm suresi, Kur’an-ı Kerim’in 53. suresidir. Sure toplam 62 ayetten oluşur.
4.04.2024 Sureler
NASA’dan Ay’da tarım hamlesi
NASA’dan Ay’da tarım hamlesi  Süper güçlerin hâkimiyetlerine almak için yarıştığı Ay’da, NASA tarafından kurulacak seralarda tere, su mercimeği ve lahana ekileceği ortaya çıktı.
3.04.2024 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Bitki ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.