Bitkisel Yağlar

Bitkisel Yağlar

Son dakika bitkisel yağlar haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan bitkisel yağlar gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan bitkisel yağlar haber sayfamızda...

Bitkisel Yağlar

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 775 bitkisel yağlar haberi bulunmuştur.
Türkiye’nin temel gıda ihracatı arttı
Türkiye’nin temel gıda ihracatı arttı Bisküvi-pasta, buğday unu, bitkisel yağlar, şekerli ve kakaolu ürünler ile makarna başta olmak üzere temel gıda ürünlerini kapsayan hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri sektörünün Ocak ayı toplam ihracatı 1,03 milyar dolar oldu.
7.02.2024 Ekonomi
Güneydoğu'nun temel gıda ihracatı açıklandı
Güneydoğu'nun temel gıda ihracatı açıklandı Makarna, buğday unu, bitkisel yağlar, bisküvi ve kakaolu mamuller gibi temel gıda ürünleri içeren hububat, bakliyat ve yağlı tohumlar sektöründe Türkiye'nin en fazla ihracat yapan bölgesi Güneydoğu Anadolu oldu.
17.01.2024 Ekonomi
Kamu kurumundan emekli oldu: 43 çeşit ata tohumundan organik ürün elde ediyor
Kamu kurumundan emekli oldu: 43 çeşit ata tohumundan organik ürün elde ediyor Bir kamu kurumundan emekli olduktan sonra memleketi Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesine bağlı Gövdecili köyüne dönen 60 yaşındaki İdris Oğuzhan, 43 çeşit ata tohumundan organik ürün yetiştiriyor.
22.11.2023 Ekonomi
Türkiye’nin makarna ihracatının yüzde 65’i Güneydoğu’dan
Türkiye’nin makarna ihracatının yüzde 65’i Güneydoğu’dan Güneydoğu Anadolu bölgesinde yılın ilk 9 ayı sonunda hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri sektörünün ihracatı 2,8 milyar dolar oldu.
18.10.2023 Ekonomi
Mide yanmasını hafife almayın! 'Gizli kalp' belirtilerini tek tek açıkladı
Mide yanmasını hafife almayın! 'Gizli kalp' belirtilerini tek tek açıkladı Gün içinde birçok kişinin yaşadığı ve ciddi bir rahatsızlık olarak görülmeyen rahatsızlıklar, kimi zaman ciddi problemlerin habercisi olabiliyor. Bunlardan biri de mide yanması. Uzmanlar, mide yanmasının kalp rahatsızlıklarının habercisi olabileceğine dikkat çekiyor.
28.09.2023 Genel Sağlık
‘Soframızdaki Hurafeler’
‘Soframızdaki Hurafeler’ Bitki Bazlı Gıda Derneği Başkanı, gıda mühendisi Ebru Akdağ’ın yeni kitabı “Soframızdaki Hurafeler” yayımlandı.
28.08.2023 Gündem
Yanıklara yoğurt sürmek asrın hatası! Bakterileri çoğaltıp iltihaplandırıyor
Yanıklara yoğurt sürmek asrın hatası! Bakterileri çoğaltıp iltihaplandırıyor Sıcak yaz günlerinde kendini kumsallara atan tatilcilerin en büyük sorunlarından biri güneş yanıkları. Yaz tatilinde bronzlaşmak isterken sağlığınızdan olabilirsiniz. Dermatoloji Uzm. Dr. Aycan Özden Sezgin, yanan bölgeye yoğurt, sirke ve farklı bitkisel yağlar sürülmesinin yarardan çok sağlığa zarar verdiğini söylet
22.07.2023 Genel Sağlık
Küresel gıda fiyatları mayısta geriledi
Küresel gıda fiyatları mayısta geriledi Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), mayıs ayı gıda fiyat endeksini açıkladı. FAO Gıda Fiyat Endeksi, mayısta aylık bazda yüzde 2.6 düşerken yıllık bazda ise yüzde 22.1 gerileyerek ortalama 124.3 puan oldu.
3.06.2023 Ekonomi
Yeni bir yıl daha zayıf bir sen...
Yeni bir yıl daha zayıf bir sen... Her sene olduğu gibi tutulan yeni yıl dilekleri arasında kilo verme, zayıflama, sağlıklı yaşam , sağlıklı beslenme gibi başlıklar bulunur.
2.02.2023 Cadde
Batı Akdeniz'den 2 milyar 200 milyon dolarlık ihracat
Batı Akdeniz'den 2 milyar 200 milyon dolarlık ihracat Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, “İlk kez bu ay Rusya ve Ukrayna geçen yılın aynı dönemine göre çok az bir artış sağlamış durumdayız. Bugüne kadar hep Rusya ve Ukrayna’da geçen yılın çok altında rakamlarla seyrediyorduk, şu an itibari ile yakalamış durumdayız” dedi.
13.11.2022 Ekonomi
Hububat ve bakliyattan 1,04 milyar dolarlık ihracat
Hububat ve bakliyattan 1,04 milyar dolarlık ihracat Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (AHBİB) Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Memiş, ekim ayında 190,2 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini açıkladı.
10.11.2022 Ekonomi
Hububatta yıl sonuna kadar 13 milyar dolarlık ihracat hedefi
Hububatta yıl sonuna kadar 13 milyar dolarlık ihracat hedefi Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, yılın ilk dokuz ayında 8.3 milyar dolar olan ihracat rakamlarını yıl sonuna kadar 13 milyar dolar seviyelerine taşıyabileceklerini söyledi.
11.10.2022 Ekonomi
Yemeklik yağlardan hangisi daha sağlıklı?
Yemeklik yağlardan hangisi daha sağlıklı? Yağlar mutfağımızın değişmezlerinden. Fakat herbirinin ne kadar sağlıklı olduğu konusunda çelişkili birçok bilgi dolaşıyor. Raflarda dizili Hindistan cevizi yağından tutun da avokado ve kolza yağına kadar çeşit çeşit yağlar arasından neye göre seçim yapmalı? Kaçınmamız gereken yağlar var mı?
22.09.2022 Dünya
Küresel gıda fiyatları temmuzda geriledi
Küresel gıda fiyatları temmuzda geriledi Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), gıda emtia sepetinin uluslararası fiyatlarındaki aylık değişimlerin izlendiği Gıda Fiyat Endeksi verileri paylaşırken, küresel gıda fiyatlarının temmuzda bir önceki aya göre yüzde 8.6 gerilediğini bildirdi.
6.08.2022 Ekonomi
Romanya'da buğday tarlası alev alev yandı!
Romanya'da buğday tarlası alev alev yandı! Romanya'nın Timis kentinde bir buğday tarlasında 5 Temmuz Salı günü öğleden sonra büyük bir yangın çıktı. Tarlanın üstünden duvar gibi yükselen siyah dumanlar, kilometrelerce uzaktan görülebiliyordu. Akıllara, kısa süre önce The Economist dergisinin yayınladığı "Yaklaşan gıda felaketi" konulu kapak geldi.
6.07.2022 Dünya
Yorgunluk ve stresin sebebi yedikleriniz olabilir!
Yorgunluk ve stresin sebebi yedikleriniz olabilir! Yetersiz ve dengesiz beslenme, kalitesiz ve yetersiz uyku, hareketsiz bir yaşam yorgun ve stresli hissetmenin en büyük nedenlerindendir. Yorgunluk ve stres beraberinde yaşam kalitesinde düşüş, kızgın ve depresif hal, duygusal yeme ve yeme bozuklukları meydana getirmektedir. Beslenmede yapılan bazı hataları düzeltmek ve beslenmeye bazı besinleri eklemek tüm bu problemlere çözüm getirebilir. Diyetisyen Hülya Çağatay konu hakkında bilgiler verdi.
FAO’dan dikkat çeken yağ öngörüsü
FAO’dan dikkat çeken yağ öngörüsü BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), savaştan ötürü azalan tarım üretiminin ithalatçı olan ülkelerde gıda riski oluşturacağını belirterek, yakın dönemde ayçiçek yağına alternatif olarak soya, hurma ve kolza tohumu yağlarına yönelebileceğini işaret etti.
14.03.2022 Ekonomi
Güneydoğu'dan 571 milyon dolarlık hububat ihracatı yapıldı
Güneydoğu'dan 571 milyon dolarlık hububat ihracatı yapıldı Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden 2022 yılının ilk iki ayında 145 ülkeye toplam 571 milyon 341 bin dolarlık hububat, bakliyat ve yağlı tohumlar ihracatı gerçekleştirildi.
10.03.2022 Ekonomi
AHBİB’den 181,7 milyon dolarlık ihracat
AHBİB’den 181,7 milyon dolarlık ihracat Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (AHBİB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, Şubat ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 74 artışla 181,7 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini açıkladı. AHBİB olarak ekim ayında dünya genelinde 126 ülke ve bölgeye ihracat yaptıklarını kaydeden Başkan Arslan, en yüksek dış satım değerlerine Irak, Lübnan ve Afganistan pazarlarında ulaştıklarını söyledi.
9.03.2022 Ekonomi
Temel gıda ürünleri hangileri? Hangi temel gıda ürünlerinden KDV düşürüldü?
Temel gıda ürünleri hangileri? Hangi temel gıda ürünlerinden KDV düşürüldü? Temel Gıda Ürünleri nelerdir sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile Temel Gıda ürünlerinden yüzde 8 olan KDV oranın yüzde 1'e çekilmesi kararının ardından vatandaşlar Temel Gıda ürünleri nelerdir hangi ürünlerde KDV yüzde 1'e çekildi sorusuna yanıt aramaya başladı. İşte o sorunun yanıtı...
15.02.2022 Gündem
Temel gıda ürünlerindeki KDV indirimi başladı! İşte fiyatı düşecek ürünler
Temel gıda ürünlerindeki KDV indirimi başladı! İşte fiyatı düşecek ürünler Temel gıda maddelerinde uygulanacak Katma Değer Vergisi (KDV) yüzde 8'den yüzde 1'e düşürüldü. Gıdadaki KDV indirimleri bugünden itibaren geçerli olacak. Peki, indirimler hangi ürünlerde geçerli? İşte ayrıntılar...
14.02.2022 Ekonomi
Son dakika: Bakan Muş'tan gıda fiyatlarıyla ilgili 81 ile talimat
Son dakika: Bakan Muş'tan gıda fiyatlarıyla ilgili 81 ile talimat Ticaret Bakanı Mehmet Muş sosyal medya hesabından KDV indirimiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Muş gerekli tedbirlerin alındığı belirterek, konuyla ilgili 81 ile talimat verdikleri söyledi. Peki KDV'deki düşüş, gıda fiyatlarına nasıl yansıyacak? Hangi ürünün fiyatı ne kadara düşecek? İşte yeni fiyatlar...
13.02.2022 Ekonomi
Temel gıdada KDV yüzde 1'e düştü! İşte yeni fiyatlar...
Temel gıdada KDV yüzde 1'e düştü! İşte yeni fiyatlar... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temel gıdada KDV'nin yüzde 8'den yüzde 1'e indirildiğinin müjdesini verdi. Peki KDV'deki düşüş, gıda fiyatlarına nasıl yansıyacak? Hangi ürünün fiyatı ne kadara düşecek? İşte yeni fiyatlar...
13.02.2022 Haberler
Temel gıdada KDV yüzde 1'e düştü! İşte yeni fiyatlar...
Temel gıdada KDV yüzde 1'e düştü! İşte yeni fiyatlar... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temel gıdada KDV'nin yüzde 8'den yüzde 1'e indirildiğinin müjdesini verdi. Peki KDV'deki düşüş, gıda fiyatlarına nasıl yansıyacak? Hangi ürünün fiyatı ne kadara düşecek? İşte yeni fiyatlar...
13.02.2022 Ekonomi
ABD’ye gıda ihracatı ilk kez 1 milyar doları aştı
ABD’ye gıda ihracatı ilk kez 1 milyar doları aştı Türkiye’den Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) yapılan gıda ihracatı 2022 yılının ocak ayında yüzde 76’lık artışla 68 milyon dolardan 120 milyon dolara çıkarken, dünyanın Türkiye’den gıda talebi 2021 yılında yüzde 35’lik artışla 810 milyon dolardan 1 milyar 94 milyon dolara yükseldi. ABD’ye gıda ihracatı ilk kez 1 milyar doları aştı.
10.02.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Bitkisel Yağlar ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.