Siyaset 'Biz büyük mitingimizi 1 Nisan’da yapacağız'

'Biz büyük mitingimizi 1 Nisan’da yapacağız'

20.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Seçim süreci boyunca İstanbul’da büyük miting yapmayacağını açıklayan İmamoğlu, “Biz büyük mitingimizi 1 Nisan’da 16 milyon insanla, hiç kimsenin erişemeyeceği sayıyla gerçekleştireceğiz. Bütün İstanbul’u 1 Nisan’daki mitinge davet ediyoruz” dedi...

Biz büyük mitingimizi 1 Nisan’da yapacağız

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart yerel seçim çalışmalarına dün Bayrampaşa’da devam etti. İmamoğlu’na, CHP Bayrampaşa Belediye Başkan adayı Remzi Albayrak da eşlik etti. Cevatpaşa Mahallesi’nden seçim otobüsüyle yola çıkan İmamoğlu, Yıldırım Mahallesi’nde indi ve ilk olarak mahalle muhtarı Adnan Liçina’yı ziyaret etti. İmamoğlu, sorunları muhtarlarla birlikte çözeceklerini belirterek, “Siyaseti işin içine sokmayacağız. İnsana hizmet edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

‘Şah mat edeceğiz’

Bayrampaşa seçim turu esnasında Boşnak kahvahanesinde Recep Albayrak ve Bahtiyar Bilir adlı iki vatandaşın satranç oynadığını gören İmamoğlu, ikilinin rekabetini izledi. İmamoğlu, Bilir’in, “Beni öğrenci gibi görseler de hepsini yeniyorum” sözleri üzerine İmamoğlu, “Bazen ‘Emekli etmek gerekir’ diyorsun yani. Biz de rakiplerimizi şah mat edeceğiz 31 Mart’ta” dedi. İmamoğlu, bu sırada bir gazetecinin, “İstanbul’u şah mı vezir mi yönetiyor? Siz seçilirseniz hangisi yönetecek?” sorusunu ise, “Bizde şah da mat yok. Piyonlar yönetecek. Vatandaşla beraber yöneteceğiz” şeklinde yanıt verdi.

‘Kendiliğinden geliyorlar’

İmamoğlu, ziyaret sırasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı. İmamoğlu, “Rakibiniz İstanbul’da büyük mitingler düzenliyor. Siz de düzenleyecek misiniz?” sorusuna “Biz büyük mitingimizi 1 Nisan’da yapacağız” şeklinde cevap verdi. İmamoğlu, şöyle devam etti: “Aslında her şey o kadar iyi gidiyor ki, her gün bir ilçedeyiz. Kendiliğinden insanlar geliyor ve on binlerce insanlarla buluşuyoruz zaten. Bu buluşmaları çok nitelikli, organik, samimi onun için biz büyük mitingimizi 1 Nisan’da yapacağız, hem de 16 milyon insanla, hiç kimsenin erişemeyeceği sayıyla miting yapacağız. Hiç kimse dışında kalmayacak, hiçbir sayıyla da ölçülemeyecek bir miting olacak. Onun için bütün İstanbul’u 1 Nisan’daki mitinge davet ediyoruz.”

Haberin Devamı

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendi programları dışında İstanbul’a gelip miting düzenliyor. Bu konuda ne söylemek istersiniz?” sorusuna ise İmamoğlu, “Partili Cumhurbaşkanı hâlâ zihinlere oturmadı ya bir garip durum yani. Cumhurbaşkanı’ndan insan tarafsızlık bekliyor” diye karşılık verdi.

‘Resimleri azaltın’

İstanbul’da her duvarda resim olduğuna işaret eden İmamoğlu, “Ben olsam kendi resmimi o kadar görmek istemem. Tavsiye ediyorum, azaltsınlar. Kendileri lehine, benim lehime düşünüyorlarsa yapabildikleri kadar yapsınlar, şu ankinin iki katı yapsınlar hiçbir mahzuru yok. Benim tavsiyem azaltsınlar. Hiç sempatik görünmüyor, hiç hoş görünmüyor. Bir de 20-30’da biri belki de 50’de biri kadar panomuz var. İstanbul’da onunla bile uğraşıyorlar üzülüyorum. Biz de bir miktar kendimizi anlatma çabasındayız. Ama dediğim gibi gönül, ülkemizin bazen herkes sustuğunda dinleyebileceği bir ses arıyor. Şu anda insanlığın Türkiye’de dinleyebileceği ortak bir ses yok. Niye birisi ortak bir ses olmasın. Cumhurbaşkanlığı bana öyle geliyor” dedi.

Haberin Devamı

Biz büyük mitingimizi 1 Nisan’da yapacağız

‘Otogarı teknokent yapacağız’

Bayrampaşa’da Somuncu Baba Meydanı’ndaki halk buluşmasında kalabalığa seslenen İmamoğlu şunları söyledi:

“İstanbul’un değişmeye ve iyi bir yönetime ihtiyacı var. Biz hazırlık yaptık. İş olsun diye başkanlığa talip değiliz. Birilerinin talimatını yerine getirmek için de aday değiliz. 16 milyon İstanbullu’nun belediye başkanı olmaya geliyorum. İki partinin genel başkanlarını mutlu edecek tek şey, İstanbullu’nun mutlu olmasıdır. Türkiye’nin zihniyet değişminin başkenti İstanbul’dur. İstanbul’a müjdelediğim ‘yaşam vadileri’nden biri Ayvalı’ya yapılacak. Temmuz’da otogarın sözleşmesi doluyor. Kurtköy ve Hadımköy’deki otogar imalatlarına hızlıca başlayacağız. Buradaki otogarı, ‘Teknokent’ haline getireceğiz. Teknoloji üssü yapacağız.”