Eğitim Boğaziçi Üniversitesi geleceğin fizikçilerini yetiştirecek

Boğaziçi Üniversitesi geleceğin fizikçilerini yetiştirecek

13.06.2018 - 12:32 | Son Güncellenme:

Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü, Eylül ayında TÜBİTAK Bilim Toplum 4004 - Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları’nın desteğiyle fiziğe ilgi duyan ve bu alanda kendini geliştirmek isteyen lise 1 ve 2. Sınıf öğrencilerine yönelik özel bir yaz okulu projesi düzenliyor.

Boğaziçi Üniversitesi geleceğin fizikçilerini yetiştirecek

9-16 Eylül tarihleri arasında ücretsiz olarak düzenlenecek olan Liseler için Deneysel Yüksek Enerji Fiziği Yaz Okulu’na (Lidyef2018), Türkiye genelinden parçacık fiziğine ilgi duyan 30 öğrenci kabul edilecek. Boğaziçi Üniversitesi’nden Prof. Dr. V. Erkcan Özcan ve Prof. Dr. Metin Arık, İstanbul Üniversitesi’den Doç. Dr. Aytül Adıgüzel, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Serkant Ali Çetin ve University of California’dan N. Gökhan Ünel’in de aralarında bulunduğu, ülkemizde bu alanda çalışan öncü fizikçiler; Lidyef2018’de yüksek enerji fiziği alanındaki güncel çalışmalar hakkında bilgiler verecek. Parçacık fiziği, hızlandırıcılar, algıçlar, Arduino ve MBlock, 3 boyutlu yazıcılar, Higgs parçacığının da aralarında bulunduğu birçok ilgi çekici konunun ele alınacağı yaz okulunda öğrenciler çeşitli deneyler yapma, CERN bağlantıları hakkında bilgi sahibi olma fırsatı da bulacak.

Haberin Devamı

Liseler için Deneysel Yüksek Enerji Fiziği Yaz Okulu’na kabul edilen 30 öğrencinin İstanbul’a ulaşım da dahil olmak üzere tüm ulaşım, konaklama ve yemek masrafları proje tarafından karşılanacak. Öğrenciler proje süresince Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Kampüsü yurtlarında tek kişilik odalarda rehberler gözetiminde konaklayacak.

Liseler için Deneysel Yüksek Enerji Fiziği Yaz Okulu başvuruları, 22 Haziran’a kadar sayfasından yapılabiliyor. Sonuçlar Temmuz ayında kabul edilenlere mail yolu ile duyurulacak ve listeler Lidyef2018 web sitesinde açıklanacak.