Bölgesel İncelme ve Selülit Tedavisi

Bölgesel İncelme ve Selülit Tedavisi

Nedir?

Genetik, içsel ve dışsal sebepler ile yıllar içinde yağlanma başlar ve bu yağlanma da vücutta belli başlı alanlarda daha çok depolanır. Bölgesel incelme, kilo azaltma yöntemi değildir. Vücudun belli bölgelerinde birikmiş olan yağların azaltılması amacıyla kullanılan yöntemlere verilen genel isimdir.

Bölgesel incelme yöntemleri temelde 2 grupta toplanır:

- Girişimsel (cerrahi) metodlar; liposuction, lazer lipoliz, lipoliz, vb.

- Girişimsel (cerrahi) olmayan metodlar; pressoterapi, lenf drenaj masajı, LPG, ozon sauna, infrared, kavitasyon, radyofrekans, ultrason, AWT, HIFU, cryolipoliz, vb.

Haberin Devamı

Bölgesel incelme ve selülit tedavisinde yeni, uzun ömürlü, ağrısız, güvenilir, ameliyatsız uygulamalar mevcuttur. Ciltte yağ dokusunu parçalayan lipoliz injeksiyonları, selülit görüntüsünü azaltan mezoterapi uygulamaları ile birlikte de bu sistemler kullanılabilir.

Radyofrekans yöntemi

Deri ve deri altındaki su içeren dokulardaki su molekülleri ve iyonları harekete geçirilerek belli bir ısı derecesine kadar kontrollü bir şekilde ısıtılır. Hedeflenen, ısının 40-43°C arasına ulaştırılmasıdır. Bu ısı derecesi kişinin diğer dokularına zarar vermeden hedeflenen yağ hücrelerinin erimesini sağlamaktadır. Yeni nesil radyofrekans Body Fx ve Forma Plus ile radyofrekans enerjisi vasıtasıyla derin doku ısıtması yanı sıra vakumlu negatif basınç ve elektrik şok dalgası ile yağ hücrelerinin parçalanması sağlanarak inceltme ve vücut şekillenmesine katkı sağlanır. Radyofrekans, oluşturduğu ısı ile artan kolajen sayesinde cilt sarkmasını tedavi eder. Cildin üst epidermis tabakasında yağ dokusu dahil tüm dokuları etkilediği için daha pürüzsüz bir görüntü elde edilmesini sağlar. Liposuction sonrası oluşan düzensizliklerin tedavisinde de kullanılabilir. Haftada bir veya iki seans olacak şekilde 6-8 seans önerilmektedir. Daha iyi sonuç alabilmek için kilo fazlası olan kişilerin bir diyet programına uyması, beraberinde spor aktivitelerinde bulunması başarıyı artırır.

Hangi bölgelere uygulanır?

Haberin Devamı

Karın, kol, bacak iç ve dış kısımlardaki fazlalıklardan, doğum sonrası karın bölgesi gevşekliği ve diz kapağı üzerindeki sarkmalardan ve selülitten kurtulmak isteyenlere uygulanabilir.

İşlem sonrası hastanın cildinde hafif bir kızarıklık, ısı artışı olabilir. İstirahate gerek yoktur, kişinin normal aktivitelerini kesinlikle engellemeyecektir.

Akustik Dalga Tedavisi

Uzun yıllar böbrek taşlarının kırılmasında kullanılan “Akustik Dalga Tedavisi” yöntemi, sadece yağ dokusunda değil aynı zamanda deride de sıkılaşma sağlayarak sarkmaları giderir. Selülite neden olan bağ dokusu kuvvetlenir, kan ve lenf dolaşımı artar. Bu tedavi yöntemi ile aynı zamanda yağ dokularının küçülmesi ve kas dokusunun artırılması sağlandığı için tek bir tedavi ile selülite neden olan tüm problemlere müdahale edilebilmektedir. Selülit tedavisinin yanı sıra karın ve basen bölgelerinde incelme sağlamak için de kullanılabilen Akustik Dalga Tedavisi, haftada 30 dakikalık 2 seans olmak üzere toplamda 10 seans uygulanabilmektedir.

Haberin Devamı

Odaklanmış (Fokus) Ultrason Tedavisi

Fokus ultrason tedavisi, bacak iç-dış yüzü, kol ve göbek bölgesinde 2 santimetreden fazla yağ dokusu olan kişilerde uygulanmaktadır. Vücudun farklı bölgelerinde uygulanabilen bu tedavi ile deride toparlanma, yağ dokusunda azalma ve bölgesel incelme sağlanabilir. Yüksek yoğunluklu, odaklanmış ultrason enerjisinin kullanıldığı bu tedavi yöntemi, yüz germe ve asma tekniği için de uygulanabilmektedir. Sıkılaşma, toparlama ve bölgesel incelme için kullanılabilen bu yöntem, 45 dakikalık tek seans halinde uygulanabilir.

Mezoterapi

Uygulamada yağ dokusunu incelten özel ilaçlar, küçük iğneler aracılığıyla sorunlu bölgeye enjekte edilir. Bu yöntem ile kan dolaşımı ve lenfatik dolaşım hızlanır ve düzene girer. Böylece yağ depoları çözülür ve yağlar hızla yakılmaya başlar. İlk mezoterapi seansından itibaren selülit görünümde azalma meydana gelir. Mezoterapi 1 ay süre ile 5-12 seans yapılabilir. Mezoterapi gerek duyulursa diğer tedavilerle birlikte de uygulanabilir.

Lipoliz

Selülit ve bölgesel incelme tedavisinde kullanılan bir diğer tedavi yöntemidir. Bu yöntem, yağ dokusunun parçalanmasını sağlayan “lesitin” ile “deoksikolat”ın doğrudan yağ dokusu içine enjekte edilmesi şeklinde uygulanır. Lipoliz özellikle basen, karın ve sırttaki yağ dokusu fazlalıklarını inceltmek için tercih edilir ve 1-2 ay arayla toplam 4 seans uygulanır.

Dr. Hülya Sağlam

Dermatoloji Uzmanı

www.hulyasaglam.com

drhulyasaglam