Dünya Bombalara inat eğitime devam

Bombalara inat eğitime devam

13.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Bombalara inat eğitime devam

Rus ve rejim birliklerinin havadan ve karadan ateş altına aldığı Suriye’nin İdlib kentinde çocuklar bombaların gölgesinde eğitimlerini sürdürmek için çabalıyor. Bombardıman ve top atışlarıyla 370 civarında okulun kullanılamaz hale geldiği İdlib ve köylerinde okullar zorunlu olarak tatil edilirken, bazı köylerde ise tüm zorluk ve saldırı riskine karşın çocuklar okullarda eğitimlerini sürdürüyor.

Haberin Devamı

İdlib kırsalındaki okullardan birisinde bölge sakinlerinin açık tuttuğu okulda yaklaşık bin öğrenci eğitim görüyor. Okulda savaşta ailesini kaybetmiş yetim çocukların kırtasiye ve diğer ihtiyaçlarını öğretmenleri karşılıyor. Çocuklara her türlü eğitim verilirken yapılan sosyal aktiviteler ile de psikolojik destek sağlanıyor. Okul müdürü Abdulnasır Fakuri, Halep ve Guta’daki çatışmalardan kaçan ailelerin çocuklarının da eğitim aldığı okulda, hedeflerinin savaşın miniklerini geleceğe hazırlamak olduğunu söyledi.

Bombalara inat eğitime devam

Psikolojik destek

Savaşın başlamasının ardından çocukların okula uzak kaldığını dile getiren Fakuri, 6 yaşında okula başlaması gereken çocukların, birinci sınıfa ancak 12 yaşında başlayabildiğini belirtti. Fakuri, çocukların Türkçe eğitim almasını istediklerini, bu konuda Türkiye’den destek beklediklerini söyledi. - AZEZ DHA

Yazarlar