Geri Dön

Patlıcan Kebabı Tarifi

En çok aranan tarifler arasında yerini alan patlıcan kebabı tarifini sizinle paylaşıyoruz. Patlıcan kebabının bir tarzı, sığır eti ve kuzu gibi ince kıyılmış et ile dönüşümlü olarak katmanlı patlıcan parçalarından oluşur. İşte evinizde kolayca yapabileceğiniz patlıcan kebabı tarifi...

Patlıcan Kebabı Tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 10 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

500 gram kıyma
2 adet orta boy soğan(rendelenmiş)
1/2 demet maydanoz
2 diş sarımsak
1 su bardağı bayat ekmek
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
3 adet patlıcan
3 adet kiraz domates(boş yerlere eklemek için)

Üzeri için:

1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıcak su
1 adet rendelenmiş domates
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 adet yeşil biber
1 diş ezilmiş sarımsak

Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır?

Evinizde muhteşem lezzetiyle bilinen patlıcan kebabı yapmaya ne dersiniz? Patlıcanlı kebap, çeşitli geleneklere göre hazırlanabilen bir Türk kebabıdır. Patlıcan kebabının bir tarzı, sığır eti ve kuzu gibi ince kıyılmış et ile dönüşümlü olarak katmanlı patlıcan parçalarından oluşur. Bir şiş üzerine monte edilebilir ve bir ateşte pişirilebilir. Sizin için evinizde kolayca yapabileceğiniz patlıcan kebabı tarifi paylaştık...

Patlıcan kebabı nasıl yapılır? 

Birinci adım: Geniş bir kasede 500 gram kıymaya, 2 adet ince rendelenmiş kuru soğan, yarım demet maydanozu ilave edin.

İkinci adım: 2 diş ezilmiş sarımsak, 1 su bardağı ekmek kırıntısı ve 1'er çay kaşığı tuz, pul biber, kimyon ve karabiber ekleyin.

Üçüncü adım: Sonra güzelce yoğurun ve yumurta büyüklüğünde kopardığınız köftelere yuvarlak şekil verin.

Dördüncü adım: İki parmak kalınlığında kestiğiniz 3 adet patlıcanla köfteleri birleştirin.

Beşinci adım: Sırasıyla dizerek fırın kabına yerleştirin ve boş kalan yerleri kiraz domatesle doldurun.

Altıncı adım: Sosu için, ayrı bir kapta 1 yemek kaşığı domates salçasıyla 1 su bardağı sıcak suyu karıştırın. Üzerine 1 adet rendelenmiş domates, 1 er çay kaşığı tuz, karabiber ve son olarak 2 adet doğranmış yeşil biberle 1 diş ezilmiş sarımsak ekleyip tekrar karıştırın.

Son adım: Sosu ve 1 çay bardağı suyu patlıcan ve köftelerin üzerine gelecek şekilde gezdirin ve Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.

Afiyet olsun.

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber