Siyaset Bostancı’nın sözleri Erdoğan’ı güldürdü

Bostancı’nın sözleri Erdoğan’ı güldürdü

04.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Bostancı’nın sözleri Erdoğan’ı güldürdü

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen salı grup toplantısı yapmayacağı beklentisi vardı. Çünkü bir gün önceki programı oldukça yoğundu. Ankara’daki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinde hazır bulunmuş, İstanbul Havalimanı’nın açılışını yapmış, çok sayıda konuğu ağırlamıştı. Mesaisi gece geç saatlere kadar devam etmişti. Erdoğan’ın yoğun program nedeniyle yorgun olacağı, grup toplantısı yapmayacağı düşünülüyordu.

Haberin Devamı

Nitekim Meclis gündemine ilişkin programda da gece geç saatlere kadar AK Parti grubunun toplanacağına ilişkin bir bilgi yer almadı. Fakat Erdoğan, kamuoyuna önemli mesajlar verdiği bir platform olan grup toplantısından vazgeçmedi. Salondaki yerini alan Erdoğan’ın yanına AK Parti Grup Başkanı, siyaset bilimci Naci Bostancı oturdu. Bostancı’nın bir ara eliyle ağzını örterek Erdoğan’a bir şeyler anlattığı görüldü. Bostancı konuştukça Erdoğan’ın gergin yüz hatları giderek yumuşadı. Dinledikleri hoşuna gitmişti ki Bostancı’nın anlattıklarına uzunca süre güldü.

Bostancı’nın sözleri Erdoğan’ı güldürdü

Geçer not aldı

Her siyasi lider bir kez, çevresindeki foto muhabirlerinin fotoğraf makinesini alıp fotoğraf çeker. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da son grup toplantısında foto muhabirlerinin aralarında yaptıkları “çeker-çekemez” tartışmasını duyunca, grup danışmanının elindeki fotoğraf makinasını eline alıp, çevresini saran foto muhabirlerini çekmeye hazırlandı. Fotoğraf çekmek için makinenin neresine basacağını Kılıçdaroğlu’na Grup Başkanvekili Engin Altay gösterdi.

Haberin Devamı

Bostancı’nın sözleri Erdoğan’ı güldürdü

Kılıçdaroğlu, eline ilk kez aldığı profesyonel makine ile fotoğraf çekmeye başladı. Denklanşöre defalarca basmasına karşın, daha sonra bakıldığında CHP liderinin sadece iki kare çektiği anlaşıldı. İlk kez profesyonel makine kullanmasına karşın, “başları kesmediği, kadrajı iyi ayarladığı” için Kılıçdaroğlu’nun çektiği kareler foto muhabirlerinden geçer not aldı.

Sofuoğlu satmaktan vazgeçti

AK Parti Sakarya Milletvekili, dünya şampiyonu milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, kayıt işlemleri için Meclis’e ilk gelişinde kullandığı 4 milyon TL’lik Lamborghini Aventedor arabası ile olay olmuştu. Sofuoğlu’nun arabasını 385 bin euroya satışa çıkardığı kamuoyuna yansıdı. Ancak Sofuoğlu hafta içinde Milliyet’e Lamborghini aracını satmaktan vazgeçtiğini açıkladı ve TBMM’ye de 4x4 bir araçla gelip gitmeye başladı.

Bostancı’nın sözleri Erdoğan’ı güldürdü

Sofuoğlu’nun son kullandığı bu araç fazla dikkat çekmedi. Oysa Sofuoğlu’nun bindiği 4x4 aracı, Amerikalı milyarderlerin kullandığı, ünlü aktör Silvester Stalone’nin de sahibi olduğu ve sosyal medyada reklamını da yaptığı yaklaşık 2 milyonluk Mercedes AMG 4x4’tü. Değerini ve ne denli güçlü-gösterişli olduğunu bilenler, park yerinde aracı incelemekten geri kalmadı.