Botoks ile Yaşlanma Belirtilerine Mola

Botoks, uygulaması en basit ve zararsız işlemlerden biridir. Daha çok yüz bölgesine uygulanan işlem, yaşlılık belirtilerini önemli ölçüde azaltıyor. Son zamanlarda insanların çok sık tercih ettiği bir işlem haline geldi. Bu kadar çok tercih edilmesinin bir diğer sebebi, operasyonun çok kısa sürmesi. Özellikle vakit konusunda sıkıntı çeken çalışan kesim, bu işlemi öğle arası bile uygulayabilir. Yüzünüzde canlı ve genç bir görünüm elde etmek sandığınızdan çok daha basit.

Riski Var mı?

Botoks dünyada en çok tercih edilen ameliyatsız estetik uygulamalardan biri. “Clostridium botulinum” adındaki bakteriden elde edilen toksik bir madde olan botoksun, insan vücuduna hiçbir zararı bulunmuyor. Hastaların en çok önem verdiği risk konusuna da açıklık getiriyor.

Haberin Devamı

Herhangi bir alerjik reaksiyon yaratmayan uygulama; sinir uçlarında iletimi bloke ederek mimik kaslarının çalışmasını durduruyor. Böylece uygulanan bölgenin çok daha gergin ve canlı gözükmesine yardımcı oluyor. Etkisi belli bir süre sonra geçse de, tekrarlanan uygulamalar ile kalıcılığı arttırmak mümkün.

Botoks Hangi Bölgelerde Etkilidir?

Botoks uygulaması daha çok yüz bölgesine uygulanıyor. Çünkü yüz çevresi ilk göze çarpan alanımız. Yüzde; alın, göz ve dudak çevresi, elmacık kemikleri ve burun kenarlarında sıkça kullanılan bu uygulama, kolay uygulanabilir bir işlem olmasından dolayı yoğun ilgi görüyor.

Genellikle yüzde genç ve dinamik bir görünüm elde edilmesi amacıyla uygulan botoks, ayrıca terleme sorunu olan kişilerde de oldukça etkili sonuçlar alınmasını sağlıyor. Başta koltuk altı aşırı terlemesi olmak üzere, avuç içi terlemesinde de etkili bir çözüm sunabiliyor.

Kimler Botoks Yaptırabilir?

Botoks uygulaması kolaylığı ve içeriğinin insan vücuduna zararsız olması hastalara güven veriyor. 18 yaşından itibaren yüzdeki kırışıklıklardan ve yaşlılık belirtilerinden kurtulmak ve aşırı terleme tedavisi için tercih edilen bir yöntem. Hamileler ya da emziren anneler de tavsiye edebilirim.

Botoks Uygulaması Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Haberin Devamı

Botoks uygulamasının etkisi hem kişiden kişiye hem de bölgeye göre değişiklik gösterir. Uygulamanın süresi ise yaklaşık olarak 15 ila 20 dakika arasında değişiyor. Yani anlayacağınız yarım saati bile bulmayan çok etkili bir operasyon. Kahve molasında yaptırmak kadar da basit.

Uygulamadan ortalama bir hafta sonra değişim ortaya çıksa da, tam sonuç almak için yaklaşık iki hafta beklemek gerekir. Yaklaşık 4 ila 6 ay süreyle de etkinlik gösterir.

Botoks sonrasında ilk birkaç saat uygulanan bölgeyi baskı altına almamak ve makyaj yapmamak önemli. Uygulamanın ardından herhangi bir şekilde masaj, peeling gibi uygulamalardan kaçının. İlk birkaç gün efor gerektiren sporlardan da uzak durun.

Prof. Dr. Şükrü Yazar

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.drsukruyazar.com

Instagram: /drsukruyazar

Facebook: /drsukruyazar