Botoks Mağduru Olmamak İçin Nelere Dikkat Edilmeli?

Günümüzde çoğu kişi cerrahi gerektirmediği için botoks uygulamasını daha sık tercih ediyor. Ancak kişinin kendi yüz ifadesini değiştirmeden, yüz ifadesini bir miktar daha güzelleştirmek için bu uygulamalar yapılmalıdır. Kırışıkları tamamen yok etmeye çalışırken yüzü donuklaştırmak ve ifadesizleştirmek mümkündür. Dinlenmiş bir yüz görünümü elde etmek için, kendi yüz ifadesini bozmadan, botoks uygulamalarını yapmak daha doğru olacaktır.

“Botox” aslında clostridium botulinum bakterisinin toksinidir. Bu toksin kasları geçici olarak felç eder. Tedavi edici amaçlı ilk kullanım alanı şaşılık tedavisi içindir, ama popülaritesini estetik amaçlı kullanımı ile sağlamıştır. Bu amaçla kullanımı ise her yıl %100’ün üzerinde artmaktadır.

Haberin Devamı

Botoxun Yüzdeki Uygulama Alanları

Alın, göz kenarları ve kaş arasındaki kırışıkları gidermede botoks uygulamaları oldukça etkilidir. Bazı hastalarda boyundaki uzunlamasına kas bantlarına da uygulanabilir.

Botoxun Etki Süresi

Etkisi 4-6 ay sürer. Düzenli olarak yapılan uygulamalarda bu etkinin süresi uzar. Endikasyon dışı sıklıkta uygulama yapılırsa tolerans gelişebilir.

Botox Uygulaması Sonrası “Şaşkın İfade” Nasıl Engellenir

Botox uygulaması yüzün ifadesini dondurmak değil yumuşatmak amacıyla yapılmalıdır. Bu uygulamalarda doğal bir sonuç elde etmek oldukça önemlidir. Mimik kaslarının fonksiyonunun tamamen engellenmesi doğal olmayan bir görüntü ortaya çıkarır. Kaşların köşelerinin fazla havaya kalması veya göz kapaklarının düşmesi engellenmelidir. Uygun hasta ve uygun doz ayarlaması önemlidir. Özellikle 50’li yaşlardan sonra yüzün üst 1/3’ünün botox ile mimiklerinin engellenmesi ile kırışıkların kaybolması, ancak yüzün alt kısmına yüz gençleştirme amaçlı bir müdahale yapılmaması yapay bir görüntü oluşturur. Yüz gençleştirme bir bütündür, dolayısıyla tüm yüz ve boyun beraber ele alınmalıdır.

Terleme Tedavisi ve Botox

Koltuk altı, kasık ve el terlemesinin giderilmesinde son derece etkilidir. Etki süresi kırışık tedavisinden daha uzun, yaklaşık 9 ay kadardır. Yaz dönemi öncesi yapılması fayda sağlar.

Haberin Devamı

Botoks uygulamasının temel amacı, insanları farklı ve donuk yüzlü bir insana dönüştürmek olmamalıdır, hedef; var olan güzelliği bir miktar daha belirginleştirmek olarak belirlenmelidir.

Doç. Dr. Çiğdem Ünal

Estetik, Plastik & Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.drcigdemunal.com

Instagram: /drcigdemunal

Facebook: /drcigdemunal