BOTOX İLE İLGİLİ DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR

BOTOX İLE İLGİLİ DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR

1. Botoks devamlı yaptırılmazsa yüzünüz çöker ve daha kötü olur. YANLIŞ

Botoks yaptırdığınız süre içerisinde kırışıklıklarınız geçer ve genç bir görünüme sahip olursunuz. Botoksun vermiş olduğu gençlik ve dinamik görüntünün size alışkanlık yapması olağandır. Fakat bu botokstan sonra yüzünüzün daha kötü olacağı anlamına gelmez.

2. Dudaklara botoks yapılırsa dudaklar çok şişer. YANLIŞ

Dudaklara yapılan botoks çoğunlukla sigara çizgisi denilen dikey çizgilerin ortadan kaldırılmasına yöneliktir. Bu çizgilere yapılan botoks, çizgilerin oluşmasını engelleyecek ama konuşmayı bozmayacak seviyede olmalıdır. Dudaklarda belirgin bir şişlik oluşturmaz. Dudaktaki çirkin şişkinlik, muhtemelen dudağa yapılan yanlış ve çok fazla dolgudan oluşmaktadır.

Haberin Devamı

3. Koltukaltı aşırı terlemelerinde kullanılan botoksun terlemeyi engellemesi sağlığı kötü etkiler. YANLIŞ

Koltukaltındaki aşırı terleme ve rahatsız edici kokunun önlenmesi amacı ile koltukaltına botoks uygulaması yapılabilinir. Gerekli terleme başka ter bezlerimizden sağlanacaktır.

4. Botoks yaptıranların yüzü maske gibi oluyor ve çok belirgin botoks bakışları var. YANLIŞ

Botoks uygun dozlarda ve doğru bölgelere yapıldığı taktirde böyle bir durumum ortaya çıkması mümkün değildir. Çünkü amaç, yüz kaslarını tamamen hareketsiz hale getirmek değil, ince mimik çizgilerde yumuşama sağlamaktır. Bu da ancak botoksun doğru kişilerce, doğru dozlarla, doğru bölgelere yapılmasıyla mümkün olur.

5. Botoks sadece yaşlı kişilere yapılır. YANLIŞ

Botoks 18-65 yaş arası güvenle uygulanabilecek bir ilaçtır. 65 yaş üstünde çok etkili olmayacağı söylenebilir. Kırışıklıklar derinleşmeden yapılacak olan botoks çok daha doğal olmaktadır. Yaşlı veya gençlerde düşük konumdaki kaşlar için de botoks sıklıkla kullanılmaktadır.

6. Botoks yılan zehridir. YANLIŞ

Botoks, Clostridium botulinum bakterisinden elde edilen nörotoksinin adıdır. İlaç olarak da kullanılmaktadır.