Boyner Yöneticisi Bora Alyanak ile Kayak Ürünlerini Konuştuk

Kayak sezonu devam ederken ve hazır sömestr tatili yaklaşırken Boyner Büyük Mağazacılık Aktif Spor, Jeans ve Genç Giyim Grubu Genel Müdür Yardımcısı Bora Alyanak ile kayak sporu ve kayak ürünleri üzerine bilgilendirici ve keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Duygu Bay: Sizi tanıyabilir miyiz?

Bora Alyanak: İstanbul Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nde okudum. 1999 yılında Boyner Aktif Spor kategorisinde satın alma yönetici asistanı olarak işe başladım. Daha sonra 2003 yılında Aktif Spor ve Genç Giyim Kategori Müdürlüğü ile devam eden çalışma hayatım, 2013 yılında sorumluluklarıma erkek giyimin de eklenmesi ile Genel Müdür Yardımcısı görevi ile devam etti. Ocak 2018 itibariyle de Aktif Spor ve Genç Giyim Grubu’nda Genel Müdür Yardımcısı olarak görevime devam ediyorum.

Haberin Devamı

D.B: Kayak ürünlerine Türkiye’de ilgi nasıl?

B.A: Kayak kış turizminin en çok talep gören aktivitesi. Son yıllarda da özellikle Türkiye’deki kayak merkezlerinin çoğalması ile kayak daha da ulaşılabilir ve ilgi gören bir spor haline geldi. Türkiye’de kapasitesi ile en çekici merkezler Kartalkaya, Uludağ, Palandöken, Erciyes. Yurtiçiyle birlikte ulaşımı kolay yakın ülkelerdeki kayak merkezleri de cazibe merkezi haline gelmiş durumda. Bugün arabanıza atlayıp kısa sürelerde Pamporovo, Bansko, Borovets gibi kayak merkezlerine gitmek artık çok kolay ve uygun fiyatlarda. Kayak sporuna olan bu ilginin artışıyla birlikte, kayak ürünlerine olan ilgi ve bilinç de artıyor. Kayak sporu ile ilgilensin ya da ilgilenmesin tatilini bu kayak merkezlerinden birinde geçirecek herkes hem soğuktan korunmak hem de bu keyifli sporu performanslı bir şekilde yapabilmek için kayak ürünleri ve aksesuarlarına ilgi gösteriyor.

D.B: Kayak kıyafeti seçerken nelere dikkat edilmeli?

B.A: Sadece kayak sporu için değil doğada yapılan tüm aktivitelerde kullanılan kıyafetlerin doğru seçimi çok önemlidir. Genelde herkesin aklına ilk olarak üşümemek için kat kat giyinmek, kendini soğuktan koruyacak kalın kıyafetler ve modaya uygun ürünler geliyor. Aslında ilk olarak en önemli konuların başında elbette güvenlik geliyor. Kask, gözlük, eldiven gibi hem konforunuzu artıracak hem de sizi koruyacak malzemelerin mutlaka kullanılmasını öneriyoruz.

Haberin Devamı

Bunun yanında kayak yaparken soğuktan, sudan ve terden korunmak gerekir. Kayak mont ve pantolonlarında bakılması gereken özellikler sıcak tutmasının yanında, su geçirmezliği, rüzgar direnci, nefes alabilirlik ve hareket kabiliyetinizi engellemeyecek ürünler olması. Ayrıca konforunuzu artıracak, ski pass’inizi rahat kullanabileceğiniz paneller, kayak gözlüğünüzü, telefonunuzu, kameranızı vb taşıyabileceğiniz cepler de önemlidir. Bu ürünlerde kullanılan kumaşlar özel bir kaplama tekniği ile su geçirmeye karşı dayanıklı hale getirilir. Su geçirmezlik değeri 1.000 mm ile 30.000 mm arasında değişen değerler ile ölçülür ve ürünlerin üzerinde belirtilir. Genel olarak kayılacak yere, seviyenize göre farklı ürünler tercih edilebilmekle beraber başlangıç seviyesindeki ürünler 3000 mm-8000 mm seviyesinde bulunuyor.

Haberin Devamı

Bir de sanılanın aksine kayak kıyafetleri suyu asıl dikişlerinden alır. Bu sebeple su sızdırmayı önleyici bantlar ile kapalı dikişleri olan ürünler tercih edilebilir. Bir diğer önemli konuda nefes alabilir kumaşlar. Aktivite sırasında vücut terler. Ter dışarı atılamazsa üşümenize sebep olur. Üründe terin dışarı atılmasını sağlayacak nefes alan kumaşlar, astar kullanılmış olması önemlidir. Hareket kabiliyetinizi sınırlamayacak tasarımlara da dikkat.

Boyner Yöneticisi Bora Alyanak ile Kayak Ürünlerini Konuştuk

D.B: Kayak ürünlerinde 2018’in trendleri neler?

B.A: Kayak pistleri gittikçe renkleniyor. Kayak severler kayak kıyafetlerini seçerken fonksiyonel ve koruyucu olmasının yanında modaya uygun olmasına da dikkat ediyor. Kar üzerinde pistte kayarken farkedilmenizi de sağlayacak mavi, yeşil, turuncu, mor ve mat renklerin ağırlıklı olduğu düz modeller veya renk blokları, renkli fermuarlar daha fazla tercih ediliyor. Rengarenk desenli modeller furyası yavaşlasa da halen devam ediyor. Özelikle genç erkekler arasında kamuflajın hala önemli bir yeri var. Mont ve pantolon farklı renklerde daha çok tercih ediliyor. Daha sıcak ve kuru kalmanızı sağlayacak termal içlikleri de es geçmemek lazım. Kayak sonrası için de kar botlarını mutlaka öneriyoruz. Rengi ya da modeli ne olursa olsun kayak kıyafetlerinin en şık tamamlayıcıları aksesuarlar da oldukça ilgi görüyor. Atkı, bere ve eldivenler kayak kıyafetlerini tamamlayan şık ve işlevsel detaylar olarak öne çıkıyor.

Boyner Yöneticisi Bora Alyanak ile Kayak Ürünlerini Konuştuk

D.B: Boyner kayak koleksiyonunda bizi neler bekliyor?

B.A: Bu kış sezonu için çok güçlü bir kayak koleksiyonu hazırladık. Quiksilver, O’Neill gibi dünyaca ünlü kayak markalarının yanında The North Face, Columbia, Jack&Jones Tech gibi outdoor markaların koleksiyonlarını bir arada sunuyoruz. O’Neill kadın ve erkekler için sunduğu zengin kayak ve snowboard koleksiyonuyla sadece Boynerler’de yer alıyor. Jack&Jones Tech koleksiyonu sadece Boyner’e özel üretilen ürünleriyle avantajlı fiyatlar sunuyor.

Minik kayak severlerimiz için de Color Kids’in renkli ürünlerini sadece Boyner’de bulabilirsiniz. Kayak koleksiyonumuz sadece kayak pantolonu ya da montlarıyla sınırlı değil tabii ki. Soğuklara karşı mükemmel koruma sağlayan termal içlik ve kayak çoraplarından, eldiven ve atkı berelere uzanan seçeneklerimiz var. Kayak severler ya da sömestr tatilini ailesiyle birlikte kayak merkezinde geçirecekler aradıkları her şeyi Boyner’in zengin koleksiyonunda bulabilirler.

D.B: Kayak ürünlerini bütün Boyner mağazalarında bulabilir miyiz?

B.A: Kayak koleksiyonlarımız Türkiye genelinde 21 mağazamızda, outdoor ürünlerimiz ise 55 mağazamızda yer alıyor. Ayrıca boyner.com.tr ile de tüm Türkiye’ye ulaşıyoruz.

Teşekkürler :)