Gündem Brokoli çorbası nasıl yapılır?

Brokoli çorbası nasıl yapılır?

11.04.2018 - 13:03 | Son Güncellenme:

Brokoli çorbası, içerdiği besinler sayesinde çok sağlıklı olan çorba çeşitlerinden birisidir. İçerisinde bulunan brokoli, hastalıklara karşı bir kalkan görevi görmekte ve vücudun hastalıklara karşı direncini arttırmaktadır. Bu nedenle özellikle kış aylarında en çok yapılan çorbalar arasında brokoli çorbası, ilk sıralarda yer almaktadır.

Brokoli çorbası nasıl yapılır

Brokoli çorbası nasıl yapılır?

Haberin Devamı

Sağlık için en gerekli sebzelerden biri olan brokoli, her yemek çeşidinde karşımıza çıkabilir. Ana yemeklerin, salataların keklerin ve çorbaların ana malzemesi olmaya aday sebzelerden bir tanesidir. İçinde bulunduğu her yemeğe çok güzel ve hafif bir tat verir. Ana malzeme olarak kullanıldığı yemeklerin hepsine harika bir uyum sağlar ve bu nedenle çok sık bir şekilde tercih edilir. Yapımı kolay olan brokoli çorbası, hücre yapısının korunmasında, vücutta oluşabilecek iltihaplanmaların engellenmesinde, cildi gençleştirmede, kansızlıkla mücadele etmede, kemiklerin güçlendirilmesinde ve kolesterolün düşürülmesinde de bir numaralı etkiye sahiptir. Bu sebeplerden ötürü çorbalar içinde, bir numaralı tercih olmaktadır. Zayıflamada büyük katkısı olmasından, şifa deposu sayıldığından ve yapımının çok kolay olmasından dolayı brokoli çorbası, her evin vazgeçilmez çorbası arasında yer almaktadır.

Haberin Devamı

Malzemeler

• 500 gram haşlanmış brokoli
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 adet tavuk bulyon
• 1 yemek kaşığı un
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 6 su bardağı sıcak su
• 1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı

Derin bir tencereye brokoli alınır ve hafif diri kalmak şartıyla haşlanıp süzülür. Başka bir tencerede ise yağ eritilir. Yağ eridikten sonra üzerine un eklenir. Un, rengi değişip kokusu çıkana kadar tereyağında kavrulur. Kavurma işlemi bittikten sonra tencerenin üzerine sıcak su ilave edilir. Sıcak su, kaynamaya başlayınca tencerenin içine tavuk bulyon eklenir. Haşlanmış olan brokoliler de tencereye alınıp üzerine tuz ve karabiberi ekledikten sonra, 4 ila 5 dakika kadar kaynatılır. Brokoliler, iyice yumuşadıktan sonra ocaktan alınır. Çorbanın ilk sıcaklığının çıkması beklenir. İlk sıcaklığı çıkan çorbanın, pürüzsüz hale gelebilmesi için blenderden geçirilir. Ardından çorba servis kâselerine alınır ve sıcak bir şekilde servis edilir. Afiyet olsun…