SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Bu belirtileri görüyorsanız hamile olabilirsiniz

Kadınlar, regl gecikmeleri nedeniyle genellikle hamile olup olmadıklarından şüphe ederler. Kesin bir kanıya varmak için diğer belirtileri de göz önünde bulundurmalısınız. Eğer aşağıdaki belirtileri yaşıyorsanız test yaptırmanızda fayda var demektir.

|

Çoğu kadın,bebek isteği nedeniyle hamile kalmak istemektedir. Özellikle regl dönemi geciktiğinde sürekli test yapan kadınlar için diğer belirtiler de oldukça önemlidir. Sadece regl olup olmamakla hamilelik durumunuz hakkında bilgi vermek ne yazık ki doğru olmaz. Hatta bazı testlerde çıkmayan gebeliğin kan testinde çıkması da sıkça rastlanan bir durumdur.

Mide bulantısı

Hamileliğin en önemli belirtilerinden biri olan mide bulantısı, günün her saatinde meydana gelebilmektedir. Genellikle sabah yaşanan bulantı, öğlen ya da akşam da yaşanabilmektedir. Bu nedenle belirli bir zaman dilimi verilmeksizin gün içinde yaşadığınız bulantı,hamilelik habercisi olabilir.

Uyku hali

Uyku hali ile birlikte yorgunluk ve halsizlik de hamilelik belirtileri arasında yer almaktadır. Vücudunuzda oluşan minik yavrunuza alışmanız biraz zaman alabilir fakat hamileliğin başlarında yaşacağınız bu durumlara zamanla adapte olacaksınız.

Baş dönmesi

Gebelik nedeniyle ara sıra tansiyon düşüklüğü yaşanabilir ve bu da baş dönmesine neden olur. Özellikle hamilelik döneminde böyle bir sıkıntı yaşıyorsanız bayılma ihtimalinizi de göz önünde bulundurmanız gerekir.

Adet gecikmesi

Adet gecikmesi en belirgin hamilelik şüphelerinden biridir. Hamile olduğunuz andan itibaren 9 ay boyunca adet olmadığınız için bu kriter ilk sırada yer alır. Bunun yanı sıra, sadece hamilelik değil stres ya da başka nedenlerden dolayı da gecikme yaşayabilirsiniz.

Kasık ve bel ağrısı

En belirgin özelliklerden olan kasık ve bel ağrıları da hamilelik belirtisinin önemli maddeleri arasında yer almaktadır. Rahimde döllenen yumurta rahim duvarına tutunurken kasık ağrısı yapabilmektedir.

Diğer belirtiler

Göğüs büyümesi, göğüste hassaslık, sürekli idrara çıkma hali ya da kabızlık, mide ekşimesi, iştahsızlık ya da iştah açılması, kanama, aşerme, vücut ısısının değişmesi, ruh halindeki değişimler, şişkinlik, akıntı, cinsel istek ve idrardaki renk değişimi en önemli belirtiler arasında yer almaktadır. Genellikle hamile olan her kadın bu belirtilerden birkaçını birden yaşamaktadır. Tümünü yaşamanız mümkün olmayabilir, bu nedenle içlerinde sizinde yaşadığınız belirtiler varsa en kısa sürede test yapmanız önerilir.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.