Ekonomi ‘Bu tekerlek asla tümsekte kalmayacak’

‘Bu tekerlek asla tümsekte kalmayacak’

22.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Son 25 senede iç ve dış kaynaklı çeşitli kriz ve çalkantıları hep beraber atlattık. Hepsinin üstesinden geldik, yine yola devam edeceğiz. Bu sıkıntılı günleri atlatmak için reel ve finans sektörü el ele verdik. Biz Türkiye için varız. İnanıyorum ki bu sefer de tümsekte bu tekerlek kalmayacak, aşacak gidecek” dedi.

‘Bu tekerlek asla  tümsekte kalmayacak’

TOBB ve Türkiye Bankalar Birliği’nin (TBB) koordinasyonunda Kayseri Ticaret Odası’nda düzenlenen ‘TOBB ve TBB Reel Sektör ve Finans Sektörü Diyalog Güçlendirme Toplantısı’nda Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi:

Haberin Devamı

Son dönemde ekonomimizde olumlu gelişmeler devam etmekte ancak ekonomideki canlanma henüz istediğimiz noktada değil. Hükümetin aldığı önlemler piyasalarımıza moral vermektedir. Biz bu çalkantılı sürecin geçici olduğuna inanıyoruz. Türkiye’nin temelleri sağlam.”

Olumlu yönde

TBB Başkanı Hüseyin Aydın, “Ekonomi olumlu yönde seyrine devam ediyor. Reel sektörle bankacılık sektörü ayrılmaz bir bütün. Aynı gemide olduğumuzun bilincindeyiz. Hızlı koşuyoruz. Eksiğimiz, fazlamız olabilir. Daha iyiyi bulmak için gereken gayret göstereceğiz” dedi.

Yazarlar