Burdur Bucak'ta Kitap Fuarı Açıldı

Bucak'ta Kitap Fuarı Açıldı

17.04.2019 - 16:12 | Son Güncellenme:

Bucak'ta Kitap Fuarı açıldı

Bucakta Kitap Fuarı Açıldı

Halim AKCA/BUCAK, (DHA) - BURDUR'un Bucak ilçesinde Kitap Fuarı açıldı.

Bucak Eğitimde Kaliteyi Arttırma Projesi (BEKAP) kapsamında düzenlenen Bucak Kitap Fuarı'nın açılışına Kaymakam Yalçın Sezgin, Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, Bucak Cumhuriyet Başsavcısı Günşafak Karartı, resmi kurumların daire amir ve müdürleriyle sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Hüseyin Türker Ortaokulu öğrencilerinin halk oyunları gösterileri sunuldu.

Belediye Başkanı Emrullah Ünal, en iyi yatırımın kitaba yapılan yatırım olduğunu söyledi. Başkan Emrullah Ünal, "Bizler toplum olarak okumayı pek çok sevmiyoruz, sormayı seviyoruz. Halkımızın büyük bölümü gününü televizyon başında geçiriyor. Hepimizin bildiği gibi televizyon programları da ona göre. Açılmış olan bu Kitap Günleri'nde ve etkinliklerinde okumaya ve öğrenmeye bir nebze de olsa teşvik ediyorsak biz bundan mutluluk duyarız. Bu tür etkinliklerle gençlerimize, öğrencilerimize, kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı hedefliyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Emrullah Ünal, geçen yıl ilki yapılan etkinlikte 223 yayın evi ve 1 milyon kitap okuyucusunun buluştuğunu, bu yıl 15- 23 Nisan arası seçkin yayınevlerinin katılımıyla tanınmış ulusal ve yerel yazarların 250 bin kitabının okuyucusuyla buluşacağını söyledi.

Kaymakam Yalçın Sezgin de "Seminer, konferans, sinema, tiyatro ve kitap fuarında insanları bir araya getirerek buluşmaların adıdır BEKAP projesi. 2 yıldır bu şehirde bilgi adına, öğrenme adına bir proje uyguladık, tarihe not düştük, ilk kitap fuarını açtık, bu yıl da ikincisini açıyoruz. Türkiye'de bu hafta iki ilçede kitap fuarı var Balıkesir Susurluk ve Burdur Bucak'ta. Kitap okumazsan FETÖ gibi örgütlerin elinde kandırılmaya açık oluruz. Kitap medeniyetimizde aydınlanma hareketidir. Çünkü kitap Kuran-ı Kerim'de geçen en çok kavramlardır. O kitabı okumak için bu kitapları okumak, anlamak gerekir. Çocuklarımızın, gençlerimizin, aklını, zihnini beslememiz gerekiyor. Biz onlara okuma, öğrenme alışkanlığı kazandırırsak, o beyinler başka türlü işgale uğramayacaktır. Toprak işgalini kaldırmak kolay ama beyin işgalini kaldırmak oldukça zordur" diye konuştu.

Kitap Fuarı'nın açılışı öncesi Bucak Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı personele emekleri dolayısıyla Belediye Başkanı Emrullah Ünal tarafından teşekkür belgeleri verildi. Kaymakam Yalçın Sezgin BEKAP Projesi'ne büyük katkı verdiği için Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu'na plaket vererek teşekkür etti.

Konuşmalardan sonra Kent Meydanı'nda düzenlenen Kitap Fuarı'nın açılış kurdelesini Kaymakam Yalçın Sezgin ve katılımcılar kesti.

Kitap Fuarı'nda Türkiye'nin seçkin yayınevlerinin katıldığı, tanınmış ulusal ve yerel yazarlardan oluşan 250 bin kitap 15- 23 Nisan tarihleri arasında okuyucularla buluşacak.

FOTOĞRAFLI