Sigaranın yol açtığı Buerger hastalığının 6 önemli belirtisi
Sigaranın yol açtığı Buerger hastalığının 6 önemli belirtisi Dünyada sigaranın doğrudan neden olduğu bilinen, kanıtlanmış bir rahatsızlık Buerger hastalığı, genellikle bacak atardamarlarındaki kan akışını durdurarak zamanla ağrıya neden oluyor. Hastalığın uzuv kaybına kadar gidebildiğini söyleyen Prof. Dr. Faruk Cingöz önemli bilgiler paylaştı.
2.11.2023 Genel Sağlık
Buerger hastalığı neden olur?
Buerger hastalığı neden olur? Halk arasında sigara alerjisine bağlı damar tıkanıklığı olarak bilinen Buerger hastalığı ile ilgili önemli uyarılarda bulunan Prof. Dr. Cengiz Köksal, “Bir damar hastalığı olan Buerger hastalığı, sigara ile birebir ilişkili bir hastalık. Hatta bu hastalığın tek nedeni sigara kullanımı ve sigara dumanı maruziyeti” dedi.
16.04.2019 Genel Sağlık
Buerger hastalığı nedir?
Buerger hastalığı nedir? Ayaklarımız ve parmaklarımız kesilmesin! "Buerger Hastalığı"
20.03.2017 Sağlık
Kimse bende olmaz demesin!
Kimse bende olmaz demesin! Buerger hastalığı hakkında açıklamalarda bulunan Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Yavuz Beşoğul, bu hastalığın oluşturabileceği durumlar hakkında uyarılarda bulunuyor.
17.10.2016 Genel Sağlık
Buerger hastalığı nedir, belirtileri nelerdir?
Buerger hastalığı nedir, belirtileri nelerdir? Sadece sigara bağımlılarının yakalandığı Buerger hastalığı, çoğunlukla bacak, bazen de koldaki atardamarlarda tıkanmalara sebep olabiliyor.
28.05.2015 Genel Sağlık