Gündem Bugün hava nasıl olacak? 20 Nisan Cumartesi hava durumu...

Bugün hava nasıl olacak? 20 Nisan Cumartesi hava durumu...

19.04.2019 - 21:32 | Son Güncellenme:

Baharın keyfini süren vatandaşlar, hafta sonu hava durumunun nasıl olacağını merak ediyor. Meteoroloji'nin Cumartesi günü için yapılan tahmininde ise hava sıcaklıklarının İç ve doğu bölgelerde 2 ile 4 derece azalacağı ancak diğer bölgelerde fazla değişmeyeceği görülüyor. İşte 20 Nisan Cumartesi günü yurtta hava durumu!

Bugün hava nasıl olacak 20 Nisan Cumartesi hava durumu...

Cumartesi için planları olan vatandaşlar, bu hafta sonu havanın nasıl olacağını öğrenmek istiyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yayınladığı tahminlere göre, hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altında seyretmeye devam ediyor. 20 Nisan Cumartesi günü için plan yapanların merak ettiği detaylar haberimizde...

Haberin Devamı

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege ve Antalya dışında tüm bölgelerin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Orta ve Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ile Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin yer yer gök gürültülü sağanak, İç Anadolu, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Kütahya, Afyonkarahisar ve Isparta çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

İç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve ülkemiz genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

RÜZGAR

Genellikle kuzeybatı, güneydoğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı, Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

ZİRAİ DON TEHLİKESİ

Tarımsal faaliyetin olduğu bölgelerimizden İç Ege, Göller Yöresi ve İç Anadolu Bölgesi ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde gece saatlerinden itibaren hafif, yüksek rakımlı yerlerinde ise orta kuvvette zirai don riski bulunmaktadır. Yetkililerin ve çiftçilerimizin gerekli tedbirleri almaları ve don durumu hakkında daha detaylı bilgi almak için en yakın meteoroloji müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir.

İSTANBUL 7°C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı

İZMİR 10°C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu

ANKARA -1°C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı