Gündem 23 Ocak İstanbul, Ankara ve İzmir hava durumu!

23 Ocak İstanbul, Ankara ve İzmir hava durumu!

22.01.2019 - 23:37 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 23 Ocak Çarşamba hava durumuna ilişkin yurt genelinde tahminlerini yayınladı. Peki başta büyük illerimiz İstanbul, Ankara ve İzmir'de bugün hava nasıl olacak?

23 Ocak İstanbul, Ankara ve İzmir hava durumu

Bugün hava nasıl olacak? Kış mevsiminin en zorlu günlerini yaşayan milyonlarca vatandaşımız gün be gün hava durumunu merak ediyor. İşte bazı büyük illerimizde 23 Ocak Çarşamba günkü hava durumu...

23 OCAK HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz ve Doğu Karadeniz kıyıları ile İstanbul'un Avrupa Yakası, Ordu, Manisa, Uşak ve Denizli çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Çarşamba) sabah saatlerinden sonra Edirne ve Çanakkale çevreleri ile Edremit Körfezi'nde, öğle saatlerinden sonra ise İzmir çevreleri ile Aydın'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'da buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI

Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Batı kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz'de güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde (40-70 Km/saat), Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege'nin iç kesimlerinde kuvvetli (30-60 Km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; yarın (Çarşamba) sabah saatlerinden sonra Edirne ve Çanakkale çevreleri ile Edremit Körfezi'nde, öğle saatlerinden sonra ise İzmir çevreleri ile Aydın'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Haberin Devamı

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz'de güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde (40-70 Km/saat), Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege'nin iç kesimlerinde kuvvetli (30-60 Km/saat) olarak eseceği tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması, baca gazı zehirlenmeleri, ağaç ve direk devrilmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

İSTANBUL 7°C, 13°C
Parçalı bulutlu, yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra Avrupa Yakası sağanak yağışlı, gece ve sabah saatlerinde doğusu yer yer puslu

ANKARA 1°C, 9°C
Parçalı bulutlu, gece ve sabah saatlerinde yer yer sisli ve puslu

IZMIR 10°C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra Çeşme Yarımadası ve zamanla il genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor.

BURSA 9°C, 16°C
Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece ve sabah saatlerinde yer yer sisli ve puslu

ÇANAKKALE 9°C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Çarşamba) sabah saatlerinden sonra kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor.

Haberin Devamı

ADANA 6°C, 16°C
Parçalı bulutlu

ANTALYA 10°C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MERSİN 9°C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu

ESKISEHIR 3°C, 9°C
Parçalı bulutlu, gece ve sabah saatlerinde yer yer sisli ve puslu

KONYA 3°C, 11°C
Parçalı bulutlu, gece ve sabah saatlerinde yer yer sisli ve puslu

SAMSUN 8°C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu

TRABZON 8°C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ilk saatlerde hafif sağanak yağışlı

ERZURUM -16°C, -4°C
Parçalı ve az bulutlu

KARS -19°C, -4°C
Parçalı ve az bulutlu

DIYARBAKIR 0°C, 8°C
Parçalı ve az bulutlu, kuzey kesimleri yer yer pus ve sisli

GAZIANTEP 2°C, 9°C
Parçalı ve az bulutlu

ŞANLIURFA 3°C, 12°C
Parçalı ve az bulutlu