Gündem Bugün hava nasıl olacak? 23 Şubat hava durumu...

Bugün hava nasıl olacak? 23 Şubat hava durumu...

22.02.2019 - 23:30 | Son Güncellenme:

Vatandaşlar bugün hava nasıl olacak sorusuna yanıt ararken, soğuk ve yağışlı havanın etkisinin ne kadar süreceğini de merak ediyor. Hafta sonunun gelmesiyle plan yapmak isteyen vatandaşlar, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son açıklamasını öğrenmek istiyor. İşte 23 Şubat hava durumu!

Bugün hava nasıl olacak 23 Şubat hava durumu...

Bugün hava nasıl olacak sorusunun cevabı Meteoroloji'den geldi. Yapılan açıklamada yurt genelinde bugün havanın nasıl olacağı açıklandı. Güzel geçen haftanın ardında hafta sonunun gelişi ile havanın soğumaya başlaması, gezme planları yapanlar için haya kırıklığı oldu. İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 23 Şubat tahminleri...

Haberin Devamı

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Kıyı Ege, Akdeniz (Burdur hariç), Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ile Afyonkarahisar, Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Samsun, Amasya, Çorum, Malatya, Elazığ, Ardahan, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara’nın batısı ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, Marmara, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Ardahan, Bitlis, Muş ve Bingöl çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde sabah saatlerinde pus ve sis hadisesi ile birlikte kuzeydoğu kesimlerde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI

Marmara'da hissedilir derecede (5 ila 10 derece)azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Rüzgarın Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu, diğer yerlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, gece saatlerinden sonra Marmara ve Kuzey Ege ile Batı Karadeniz’in batı kıyılarında kuvvetli ve yer yer fırtına (50-90 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; gece saatlerinden sonra Marmara ve Kuzey Ege ile Batı Karadeniz’in batı kıyılarında kuvvetli ve yer yer fırtına (50-90 km/sa) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Cumartesi) Kuzey Ege kıyılarında sağanak, Marmara’da kar şeklinde görülecek olan yağışlarının Tekirdağ, Kırklareli’nin kuzey ve doğu ilçeleri, Edirne’nin güney ilçeleri, doğu ilçeleri başta olmak üzere Çanakkale çevreleri ile Balıkesir’in, Gönen, Balya ve Edremit ilçesinin yüksek kesimlerinde yer yer kuvvetli (5-20 cm) olması bekleniyor. İstanbul'daki yağışların ise Cumartesi sabah saatlerinde Avrupa Yakasının batısında, akşam saatlerine doğru il genelinde karla karışık yağmur, Avrupa yakasının batısı ve yüksekleri ile Anadolu Yakasının iç ve yüksek kesimlerinde yer yer kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Kıyılarda ciddi bir örtü beklenmezken, Avrupa yakasının batı kesimleri başta olmak üzere İstanbul’un iç ve yüksek kesimlerinde yer yer 3-8 cm kar örtüsü beklenmektedir. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ulaşımda aksamalar, buzlanma vb.)dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Haberin Devamı

İSTANBUL 3°C, 3°C

Çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu, yarın karla karışık yağmur ve kar yağışlı

IZMIR 6°C, 12°C

Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden sonra kuzey kıyıları ile Çeşme Yarımadası yer yer kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı

ANKARA 1°C, 9°C

Parçalı, zamanla çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra hafif yağmurlu