Gündem 24 Ocak Perşembe hava durumu! İstanbul ve Ankara'da hava nasıl?

24 Ocak Perşembe hava durumu! İstanbul ve Ankara'da hava nasıl?

23.01.2019 - 22:45 | Son Güncellenme:

24 Ocak Perşembe hava durumu nasıl olacak? Başta büyük illerimiz İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere hava durumunu sizler için derledik. Peki bugün yurt genelinde hava nasıl olacak?

24 Ocak Perşembe hava durumu İstanbul ve Ankarada hava nasıl

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 24 Ocak hava durumuna ilişkin tahminlerini yayınladı. Peki 24 Ocak Perşembe günü hava nasıl olacak, yağış var mı? İşte günün hava durumuna ilişkin tüm detaylar...

24 OCAK HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege ve Batı Akdeniz ile Eskişehir çevrelerinin yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak, bu akşam ilk saatlerde Ağrı çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İzmir'in batı kesimleri, Aydın'ın kıyı ilçeleri, Muğla, Antalya, Burdur ve Isparta çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'da buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI

Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Batı kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle güney ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Orta ve Doğu Karadeniz'de güney yönlerden fırtına (50-80 km/saat, yer yer 90 km/saat); Marmaris-Antalya arasındaki kıyı şeridinde ve Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde zaman zaman kuvvetli fırtına (100 km/saat üzeri) şeklinde eseceği tahmin edilmektedir.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; İzmir'in batı ilçeleri, Burdur, Isparta çevreleri, Antalya'nın Kurkuteli ve Elmalı ilçelerinde kuvvetli (30-60 kg/ m2), Antalya merkez ile Kemer, Kumluca, Finike, Demre ve Kaş'ta, Bodrum, Datça, Marmaris, Ortaca, Ula, Dalaman ve Fethiye ilçeleri ile Aydın’ın kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Haberin Devamı

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Orta ve Doğu Karadeniz'de güney yönlerden fırtına (50-80 km/saat, yer yer 90 km/saat); Marmaris-Antalya arasındaki kıyı şeridinde ve Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde zaman zaman kuvvetli fırtına (100 km/saat üzeri) şeklinde eseceği (çatı uçması, baca gazı zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BAZI İLLERİMİZDE HAVA DURUMU

İSTANBUL 7°C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı

ANKARA 3°C, 9°C
Parçalı zamanla çok bulutlu

IZMIR 11°C, 13°C
Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; batı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

BURSA 8°C, 14°C
Parçalı zamanla çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra hafif sağanak yağışlı

Haberin Devamı

ÇANAKKALE 10°C, 13°C
Çok bulutlu ve sağanak yağışlı

ADANA 7°C, 17°C
Parçalı bulutlu

ANTALYA 12°C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya merkez ile Kemer, Kumluca, Finike, Demre ve Kaş’ta yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli, Korkuteli ve Elmalı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ESKISEHIR 4°C, 7°C
Parçalı zamanla çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra yağmurlu

KONYA 2°C, 11°C
Parçalı zamanla çok bulutlu

SAMSUN 9°C, 17°C
Parçalı bulutlu

TRABZON 7°C, 14°C
Parçalı bulutlu

ERZURUM -10°C, -1°C
Parçalı bulutlu

DIYARBAKIR -1°C, 11°C
Parçalı ve az bulutlu

GAZIANTEP 1°C, 10°C
Parçalı ve az bulutlu