Gündem Bugün hava nasıl olacak? 24 Şubat Pazar hava durumu...

Bugün hava nasıl olacak? 24 Şubat Pazar hava durumu...

23.02.2019 - 23:12 | Son Güncellenme:

Vatandaşlar bugün hava nasıl olacak sorusuna yanıt bulmak için araştırma yaparken, soğuk ve yağışlı havanın ne kadar daha etkisini sürdürmeye devam edeceğini de öğrenmek istiyor. Hafta sonunun gelmesiyle düşen sıcaklıklar Pazar gününe plan yapmak isteyenleri hayal kırıklığına uğratırken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü de 24 Şubat günü için hava durumu tahminin yayınladı. İşte detaylar...

Bugün hava nasıl olacak 24 Şubat Pazar hava durumu...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün hava nasıl olacak sorusuna yanıt verdi. Yayınlanan tahminde hava sıcaklıklarının 24 Şubat Pazar günü de düşük seyredeceği görüldü. İşte kar yağışının başlamasıyla birlikte daha da çok merak edilen hava durumu ile ilgili Meteoroloji'nin yayınladığı tahminler...

Haberin Devamı

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Kıyı Ege, Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz, Güneydoğu Anadolu'nun Batısı ile Diyarbakır, Manisa, Denizli, Uşak, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Giresun ve Tunceli çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Marmara, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Kırıkkale, Uşak ve Yozgat ile Ankara’nın kuzey çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege kıyıları ile Batı Karadeniz’in batı kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-90 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI

Önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Rüzgarın kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu, diğer yerlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege ile Batı Karadeniz’in batı kıyılarında kuvvetli ve yer yer fırtına (50-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege ile Batı Karadeniz’in batı kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-90 km/sa) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İSTANBUL 1°C, 3°C

Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı

IZMIR 4°C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde sağanak yağışlı

ANKARA 0°C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde hafif yağmurlu, kuzey çevreleri karla karışık yağmurlu