Bulgaristan

Bulgaristan

Son dakika bulgaristan haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan bulgaristan gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan bulgaristan haber sayfamızda...

Bulgaristan

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 17.067 bulgaristan haberi bulunmuştur.
Kalkınma Yolu mesajı: 130 kilometre demiryolu yapacağız
Kalkınma Yolu mesajı: 130 kilometre demiryolu yapacağız Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bulgaristan ile artan demiryolu potansiyelini dikkate alarak, ikinci bir demiryolu geçiş noktası kurulması konusunda Mutabakat Zaptı İmzaladıklarını bildirerek, “Bu ikinci demiryolu hattı ile doğu-batı yönlü yük taşıma kapasitesi artacak ve Orta Koridor’un demiryolu potansiyeline önemli ölçüde katkıda bulunacaktır. Kalkınma Yolu, Orta Doğu ülkeleri ile Orta Koridor ülkeleri arasındaki karşılıklı ticaretin çeşitlendirilmesi ve yeni pazarlara erişimi destekleyici ve tamamlayıcı bir girişim olması açısından önemli bir potansiyele sahiptir" dedi.
18.04.2024 Ekonomi
Alman İçişleri Bakanı Türk Bulgar sınırında
Alman İçişleri Bakanı Türk Bulgar sınırında Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Avrupa Birliği’nin (AB) iltica reformunun Avrupa Parlamentosu’nda onaylamasından 5 gün sonra Bulgaristan’ı ziyaret etti.
17.04.2024 Dünya
Antalya, ihracat kaybını doğu ülkeleriyle kapatmaya çalışıyor
Antalya, ihracat kaybını doğu ülkeleriyle kapatmaya çalışıyor Türkiye'nin en önemli domates üretim merkezi Antalya'yı ihracatta Rusya-Ukrayna savaşı etkiledi. İhracatın yüzde 90'ını Ukrayna'ya yaptıklarını açıklayan ihracatçı Bülent Özdemir, kaybı Doğu Avrupa ülkeleriyle kapatmaya çalıştıklarını açıkladı.
16.04.2024 Ekonomi
İran'ın İsrail'e saldırısını da bildi! Vanga’nın ‘Tüyler ürpertici’ kehanetleri: Büyük felaketin konumunu yazdılar
İran'ın İsrail'e saldırısını da bildi! Vanga’nın ‘Tüyler ürpertici’ kehanetleri: Büyük felaketin konumunu yazdılar Yıllar önce yaptığı kehanetlerle adeta geleceği tek tek bilen ünlü Kahin Baba Vanga'nın İran'ın İsrail'e saldıracağını da bildiği ortaya çıktı. Vanga'nın 2024 yılı için yaptığı ve 'Büyük felaket' için yaptığı kehanetler ise dünyada ses getirdi.
16.04.2024 Dünya
Kuru incirin tadı kaçıyor
Kuru incirin tadı kaçıyor Türkiye’den Fransa’ya ihraç edilen kuru incirde normal değerin 11 katı aflatoksin tespit edildi ve iade edildi. Ege İhracatçıları Birliği, aflatoksinin doğa koşullarında oluştuğunu, UV ışığıyla ayıkladıklarını söyledi. Prof. Ayhan Filazi de uygun depolama şartlarına dikkat çekerek, ‘Havadan gelen mantarların toksinleri ürüne yerleşip bu kanserojen maddeleri ortaya çıkarıyor. Karaciğerleri daha çok etkiliyor’ dedi.
16.04.2024 Gündem
U18 Milli Takımı, namağlup Avrupa Şampiyonası'nda!
U18 Milli Takımı, namağlup Avrupa Şampiyonası'nda! U18 Erkek Voleybol Milli Takımı, namağlup olarak Avrupa Şampiyonası biletini kazandı.
14.04.2024 Voleybol
Türkiye'den kaçırılan 25 bin 525 eser yurda döndü
Türkiye'den kaçırılan 25 bin 525 eser yurda döndü Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne bağlı kültür varlığı kaçakçılığıyla mücadele ekiplerinin 1980 yılından beri izini takip ettiği, yurt dışına kaçırılan 25 bin 525 tarihi eser ve kültür varlığı, Türkiye'ye geri getirildi.
14.04.2024 Gündem
Kiraz ihracatında 250 milyon dolarlık hedef
Kiraz ihracatında 250 milyon dolarlık hedef Kiraz üretiminde dünya lideri olan Türkiye’de 2024 yılının ilk kiraz hasadı, baharın erken gelmesiyle birlikte 2023 yılına göre bir hafta önce yapıldı.
13.04.2024 Ekonomi
Edirne’de 3 kaçak göçmen yakalandı
Edirne’de 3 kaçak göçmen yakalandı Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde Bulgaristan’a çıkmak isteyen 3 kaçak göçmen yakalandı.
12.04.2024 Gündem
30 yelkovan kuşuna uydu vericisi takıldı
30 yelkovan kuşuna uydu vericisi takıldı İstanbul Boğazı'nda nesli tükenmekte olan Yelkovan kuşlarının üreme kolonilerinin ve göç yollarının belirlenerek koruma altına alınmasını hedefleyen proje kapsamında, 30 Yelkovan kuşuna uydu vericisi takıldı.
12.04.2024 Gündem
Türk ailenin evini yakan belirlendi
Türk ailenin evini yakan belirlendi Almanya’nın Solingen kentinde Türk asıllı Bulgaristan vatandaşı 4 kişilik ailenin öldüğü binayı kundaklayan şüphelinin kimliği tespit edildi.
11.04.2024 Dünya
Solingen saldırganı yakalandı! Evin kapısını havaya uçurup içeri girdiler
Solingen saldırganı yakalandı! Evin kapısını havaya uçurup içeri girdiler Almanya'da 31 yıl sonra yine bir kundaklamayla gündeme gelen Solingen'de, Bulgaristan Türkü anne ve baba ile iki çocukları yaşamını yitirdi. Yangından günler sonra gerçekleşen palalı bir saldırıyı izleyen polisler, saldırgana ulaştı.
10.04.2024 Dünya
Bayramda Bulgaristan’da
Bayramda Bulgaristan’da Hera, Ramazan Bayramı’nın üçüncü günü Bulgaristan’da konser verecek.
9.04.2024 Cadde
Otomotiv ihracatı 3,2 milyar dolar oldu
Otomotiv ihracatı 3,2 milyar dolar oldu Türkiye otomotiv endüstrisinin ihracatı, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 1,8 azalarak 3,2 milyar dolar oldu.
7.04.2024 Ekonomi
Washington’a müzakere ustası büyükelçi
Washington’a müzakere ustası büyükelçi Türkiye, ilişkilerde dönem dönem yaşanan yüksek gerilime rağmen iletişim kanallarının iki ülke tarafından da açık tutulmaya gayret gösterildiği ABD’ye, müzakerelerdeki ustalığı ile bilinen bir diplomatı gönderdi.
6.04.2024 Gündem
Dışişleri Bakanı Fidan: PKK'ya karşı toleransın giderek azaldığını görüyorum
Dışişleri Bakanı Fidan: PKK'ya karşı toleransın giderek azaldığını görüyorum Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda ve ikili görüşmelerinde Belçika ve Avrupa'nın diğer şehirlerinde gerçekleştirilen terör örgütü PKK provokasyonlarının ele alındığını belirtti. "(Avrupa'da) PKK'ya karşı toleransın giderek azaldığını görüyorum" dedi.
5.04.2024 Dünya
Dünya çocuklarının başkenti her zaman İstanbul
Dünya çocuklarının başkenti her zaman İstanbul İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 19-25 Nisan arasında düzenlenecek Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’nde 16 ülkeden çocuklar buluşuyor.
5.04.2024 Kültür Sanat
HÖH Lideri Cevdet Çakırov: Bulgaristan'daki seçimlerde ciddi destek bekliyoruz
HÖH Lideri Cevdet Çakırov: Bulgaristan'daki seçimlerde ciddi destek bekliyoruz Bulgaristan'da çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi Genel Başkanı (HÖH) Cevdet Çakırov, Bulgaristan’daki genel seçimler için Türkiye’de yaşayan soydaşlardan destek isteyerek, "Hep beraber ciddi bir destek bekliyoruz, çağrıda bulunuyoruz" dedi.
5.04.2024 Gündem
Ali Erbaş: Birbirimize karşı güven duymalıyız
Ali Erbaş: Birbirimize karşı güven duymalıyız Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Edirne'de 'Selimiye Gölgesinde Edirne- Balkan Buluşması' iftar programına katıldı. Erbaş, "Toplum olarak, millet olarak ve insanlık olarak sevgi, saygı, sadakat ve sabır ile hareket edersek insanlık olarak selamete ulaşırız. Ramazan ayı bize bunları öğretiyor" dedi.
4.04.2024 Gündem
Bakan Fidan'dan NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda peş peşe kritik temaslar
Bakan Fidan'dan NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda peş peşe kritik temaslar Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda mevkidaşları ile görüşmeler gerçekleştirdi.
3.04.2024 Gündem
NATO’ya ‘YPG desteği kabul edilemez’ mesajı
NATO’ya ‘YPG desteği kabul edilemez’ mesajı NATO toplantısına katılacak olan Dışişleri Bakanı Fidan’ın öncelikli gündem maddesini müttefiklerin PKK/YPG’ye desteği oluşturacak. Fidan muhataplarına, “Bu ilişkiyi kabul edemeyiz” diyecek.
3.04.2024 Gündem
Kuzey Makedonya'dan bisikletle Hac'a gidiyorlar
Kuzey Makedonya'dan bisikletle Hac'a gidiyorlar Kuzey Makedonya’dan Hac vazifesi için besikletle yola çıktılar. İşte detaylar...
2.04.2024 Gündem
Bulgar yolcu gemisi Tuna Nehri'nde kaza yaptı: 11 yaralı
Bulgar yolcu gemisi Tuna Nehri'nde kaza yaptı: 11 yaralı Bir Bulgar yolcu gemisinin Avusturya'nın Aschach an der Donau kasabasında Tuna Nehri üzerindeki bir savakta beton duvara çarpması sonucu 11 kişinin yaralandığı bildirildi.
1.04.2024 Dünya
Bulgaristan ve Romanya, Schengen bölgesine katıldı
Bulgaristan ve Romanya, Schengen bölgesine katıldı Bulgaristan ve Romanya, Avrupa Birliği'nin (AB) vizesiz seyahat bölgesi Schengen'e dahil edildi.
1.04.2024 Dünya
13 yıl sonra tarihi karar! Romanya ve Bulgaristan Schengen vizesi statüsü kazandı
13 yıl sonra tarihi karar! Romanya ve Bulgaristan Schengen vizesi statüsü kazandı Bulgaristan ve Romanya, 13 yıldır devam eden süreç sonrası Schengen bölgesine girmeye hak kazandı.
31.03.2024 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Bulgaristan ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.