Trabzonspor Resmen açıklandı! Burak Yılmaz'ın kaptanlığı alındı

Resmen açıklandı! Burak Yılmaz'ın kaptanlığı alındı

11.09.2018 - 20:21 | Son Güncellenme:

Trabzonspor, alacaklarından dolayı kulübü Türkiye Futbol Federasyonu'na şikayet eden Burak Yılmaz'ın kaptanlığının alındığını resmen açıkladı.

Resmen açıklandı Burak Yılmazın kaptanlığı alındı

Alacakları nedeniyle kulübü Türkiye Futbol Federasyonu'na şikayet eden Burak Yılmaz'ın kaptanlığı resmen elinden alındı.

Haberin Devamı

Trabzonspor'un açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Profesyonel futbolcu Burak Yılmaz'ın takım kaptanı sorumluluklarını taşımadığı gerekçesiyle, kendisinden bu görev alınmıştır."

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Basın Sözcüsü Zeyyat Kafkas, ''Bu akşam gerçekleşen haftalık olağan yönetim kurulu toplantımızda Trabzonspor Kaptanının hem futbolcu arkadaşlarına, hem de yeni nesil genç Trabzonsporlulara örnek olması gerektiğinden hareketle, profesyonel futbolcu Burak Yılmaz'dan kaptanlık görevinin alınmasına oy birliğiyle karar verilmiştir” dedi.
“Ayrıca, oyuncularımızın gerek yazılı ve görsel yayın organları gerekse sosyal medya üzerinden yaptıkları açıklamalarda daha dikkatli davranmaları hususunda gerekli uyarılar yapılmıştır” diyen Kafkas, “Bu doğrultuda profesyonel futbolcularımızın açıklamalarında disiplin ihlali gerektiren durumlar olması halinde, yönetmelikler gereği cezai yaptırımların uygulanacağının altını bir kez daha çizmek isteriz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Daha öncesinde Burak Yılmaz'ın alacaklarından dolayı bordo-mavili kulübü Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) şikayet etmesi üzerine Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu bir açıklama yapmış ve "Hangi düşünce ile federasyona başvurdu. Olay çok taze. Yorum yapabilecek durumda da değilim. Yönetim ile görüşülebilecek bir durum. Başından beri benim söylediğim bir şey var. Bu sadece Trabzonspor’un sıkıntı değil. 6-7 aydır oyuncularına para ödeyemeyen kulüpler var. Fakat nedense geldiğimizden beri benim hatırladığım 10 veya 11. ihbar. Geldiğimiz birinci ayda ihtarname bombardımanıyla karşılaştık. Bunlar olurken 6 aydır para alamayan hiç sesini çıkarmayan oyuncular da var. Bu oyuncularımızdan 2 tanesi de mesela yabancı oyuncumuz. Şöyle düşünüyorlar galiba; ihtarnameyi çekersek bu parayı alırız. Ödenecek para varsa o para ödenir ihtarname çekmeye gerek yok” şeklinde konuşmuştu.