Burnunuzu İdeal Estetik Ölçülere Göre Test Edin

Nefes alma gibi yaşamsal bir fonksiyonu yerine getiren burun, güzellik kavramıyla özleşmiş kadın yüzünün estetik açıdan başrol oyuncusudur. Muhteşem göz ve yüz ölçülerine sahip olsanız bile gereğinden kısa ya da uzun, geniş ya da kemerli, sert görünümlü bir burun yapısı tüm oransal güzelliği gölgede bırakabilmektedir. Erkeklerden daha çok kadınların hassas noktasıdır burun estetiği.

Her yüzün şekli ve yapısı farklıdır. Dolayısıyla burun da ait olduğu yüzle uyumlu bir forma sahip olmalıdır. Estetik açıdan yüzünüzle orantılı güzellik ölçülerini taşıyan bir buruna sahip olup olmadığınızı bir aynanın yardımıyla tek başınıza test edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Burun Uzunluğu Testi

Burnunuz yüzünüze göre uzun mu yoksa kısa mı? Bunu anlamak için alındaki saç çizgisinden çeneye kadar olan mesafeyi ölçün. Burnun üst başlangıç bölgesinden burun ucuna kadar olan uzunluğu, saç çizgisi-çene mesafesinin 3’te 1’i kadar olmalıdır.

Burun Genişliği Testi

Burnun geniş ya da inceliğinin oransal güzellik sınırları içinde olup olmadığını anlamak için, bir göz genişliği ya da iki kulak arasındaki mesafe dikkat alınır. Burnunuz bir göz genişliğinde ya da iki kulak arasındaki mesafenin 5’te 1’i oranında olmalı.

Burun Ucu Testi

Burun ucunun pozisyonu, burnun estetik görünümünü, kadınsı ya da erkeksi yüz algısını tamamen etkileyen bir faktördür. Kadınlarda ve erkeklerde ölçüler farklıdır. Üst dudak ile olan açısına dikkat edilmelidir. Kadınlarda üst dudak ile burun ucu arasında olması gereken açı 95 ila 105 derecedir. 95’in altına düşerse erkeksi bir yüz imajını destekler. 105 dereceden daha yüksek oranda ucu kalkık bir burun formu, burun deliklerinin direkt görünmesine, arzu edilmeyen sıradışı bir görüntüye neden olur. Erkeklerde burun ucu pozisyonu açısı 90 ila 95 derece olmalıdır. 95’in üzerinde kadınsı bir imaj, 90’ın altında ise üst dudağa yakın sarkık bir burun görüntüsü ortaya çıkar.

Hem kadında hem erkekte ideal burun ucu pozisyonunu belirleyen bir başka test yöntemi ise burun ucunun çene ucuyla olan uyumudur. Burun ucundan çene ucuna hayali düz bir çizgi çekildiğinde dudakların estetik açıdan bu çizginin arkasında kalması gerekir. Erkeklerde, kadınlarınkinden biraz daha geride olması, erkeksi yüz hattını tamamlar.

Haberin Devamı

Burun ve Yüz Açısı Testi

Burun ile yüzün açısal estetik uyumu gerçekten önemlidir. İdeal oranlara sahip olup olmadığınızı anlayabilmek için burun kökünden yüze ve burun sırtına çekilen iki çizgi arasındaki açıyı hesaplayın. Olması gereken açı 30 ila 40 derecedir. İdeal değerler ise 35-36 derecedir.

Burnun doğal görüntüsü ve yüz ile uyumu genellikle hoşnutsuzluk ve şikâyet konusudur. Burun estetiği ameliyatının, estetik operasyonlar arasında en sık başvurulan işlem olması bunun göstergesidir. Çoğu insan aynaya her baktığında burnunun beğenmediği kısımlarına odaklanır. Genellikle kemerli, iri kemikli, sırt kısmı bombeli ya da eğri burun görüntüsü kadınların hiç arzu etmediği detaylardır.

Burun Estetiği Ameliyatı

Burun estetiği ameliyatı burnun yüzün diğer bölgelerine yaptığı açı ve uyum dikkate alınarak her yüze özel bir burun yapısı tasarımıyla sonuçlandırılır. Kişiye özel bir operasyondur. Genel anestezi altında ortalama 1 ila 2 saatte tamamlanır. Burun uzunsa kısaltılır, burun ucu gereken pozisyona getirilir, kemer ya da bombeli sırt kısmı düzleştirilir, başka deformasyonlar varsa bunlar estetik ölçülere çekilir. Ameliyat sonrasında burnun yeni şeklinin oturması için alçı atel ve plaster ile yapılan bandaj 1 hafta sonra doktor tarafından çıkarılır.

Haberin Devamı

Ameliyat sonrası iyileşme döneminde burundan açık kırmızı ya da pembemsi sızıntılar olabilir, bunlar normaldir. Bunun için değiştirilebilen burun altı tamponlar kullanılır. Burun ve çevresinde hafif şişlik ve morluklar oluşabilir. Bu durum kısa süreli ve geçicidir. Burundaki tampon ağızdan nefes almayı gerektirir. Dudaklarda ve ağızdaki kuruma için dudak kremi kullanılabilir ve bol bol sıvı tüketilmelidir. Tamponlar alındıktan sonra iş yaşamına dönülebilmektedir. Tam iyileşme 6 ay ila 12 ayı bulmaktadır. Sonuç olarak nefes alma işlevini başarıyla yerine getiren, yüze özel, doğal görünümlü bir burun formu ortaya çıkarılmaktadır.

Sonraki yazımızda görüşmek dileğiyle,

Sağlık ve sevgiyle kalın…

www.tayfunturkaslan.com

Instagram://drtayfunturkaslan

Facebook://DrTturkaslan