Ekonomi Bursa ihracat atağına kalktı

Bursa ihracat atağına kalktı

25.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Son 1 aylık dönemde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile birlikte 6 bakanın ziyaret ettiği Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) son konuğu Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Bursa iş dünyası temsilcileri ile bir araya geldi.

Bursa ihracat atağına kalktı

Pekcan, istişare kültürüne önem verdiklerini, sektörlerin taleplerini en hızlı şekilde çözüme kavuşturmak için gayret sarfettiklerini söyledi.

Haberin Devamı

İhracatçı bir şehir olan Bursa’nın Eximbank kaynaklarından 2018’de 1 milyar 647 milyon dolar kullandığını vurgulayan Bakan Pekcan, “Helal olsun. İhracat yapın kullanın. Biz hazırız. Arkanızdayız” mesajını verdi.

Kalıcı dönüşüm

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’nin 168 milyar dolarlık ihracatla dünyanın en önemli sanayi ülkeleri arasında yer aldığını belirterek, “Büyüme yolculuğumuz kritik virajlarla yavaşlasa da hükümetimizin destekleri ve özel sektörümüzün inancıyla dinamizmini koruyor” dedi.

Ekonomi yönetiminin etkin koordinasyonla kısa vadede kırılganlıkları azaltmaya yönelik birçok tedbiri hayata geçirdiğini kaydeden Burkay, “Kısa, orta ve uzun vadeli adımlarla köklü ve kalıcı bir dönüşümü gerçekleştirmek amacıyla uygulanan destekler ve teşvik politikaları bu zorlu süreçte firmalarımıza rahat nefes aldırdı. Bizler de iş dünyası olarak, ülkemize ve kendimize artık daha fazla güveniyor, adımlarımızı cesaretle atıyoruz” ifadelerini kullandı.