SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Burun dolgusu hakkında doğru bilinen yanlışlar

Günümüzde 'ameliyatsız burun estetiği' konusunda birçok bilgi paylaşılıyor. Peki, doğru bilgiye nasıl ulaşabiliriz? KBB ve Yüz Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Gürkan Kayabaşoğlu burun dolgusu hakkında doğru bilinen yanlışları açıkladı.

|

Sosyal medyada sürekli karşılaştığımız ‘ameliyatsız burun estetiği’ konusunda birçok bilgi bombardımanına maruz kalıyoruz. Bu konuda ortada dolaşan bilgilendirmelerin ne yazık ki büyük bir kısmı yanlış, birçoğu da gerçek değil. Peki doğru bilgiyi nasıl elde edebiliriz? Burun dolgusu gerçekten hangi amaçla uygulanmalı? İşte bu ve buna benzer soru işaretlerini, KBB ve Yüz Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Gürkan Kayabaşoğlu detaylı açıklamaları ile ortadan kaldırdı.

Gerçek dışı reklamlara itibar etmeyin

Geliştirmiş olduğu 7 farklı cerrahi tekniği tıp literatürüne kazandıran KBB ve Yüz Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Gürkan Kayabaşoğlu şöyle dedi; “Düşünsenize hiç ameliyat masasına yatmadan, anestezi almadan, iyileşme süreci olmayan bir burun estetiği gerçekten de mükemmel bir konfor yaşatmaz mıydı? Eğri olan burun kemiğiniz düzeltilse, nefes almanıza engel olan problemler ortadan kalksa.

Burundaki kıkırdak yoksunluğundan kaynaklanan çökmeler giderilse ve burun çatısı sağlam bir şekilde burun sırtını desteklese? Burundaki kemer giderilse ve yüz ile çok daha uyumlu ve zarif bir görüntüye sahip olsa? Üstelik de bunların hepsi ameliyat olmadan hatta hastanede yatmadan sadece 10 dakikalık bir Burun Dolgusu işlemi ile mümkün olsa? Saydıklarımın hepsinin kulağa çok çekici geldiğinin farkındayım. Ne yazık ki yukarıda saymış olduğum işlemler hiçbir durum ve koşulda bir burun dolgusu uygulaması ile gerçekleşemez, gerçekleştirilemez. Bu nedenle lütfen gerçek dışı tanıtım ve reklamlardan uzak durun.” uyarısında bulundu.

Burun dolgusu küçük sorunları gizleyebilir

Uzun yıllardan beri birçokhastaya burun dolgusu işlemini uyguladığını belirten Doç. Dr. Gürkan Kayabaşoğlu, “Uygulanışı hayli pratik ve kolay olan, iyileşme süreci gerektirmeyen dolgu uygulaması burun bölgesine de yıllardır uygulanmakta ve burundaki küçük sorunların gizlemesine yardımcı olmaktadır.

Bildiğiniz gibi, dolgu maddeleri uygulandığı yerin hacmini büyütür. İşte bu illüzyon sayesinde burun üzerine yapılan minik oyunlar ile burundaki kusurları gizlemek mümkündür. Burunda çöküntü oluşan yerler dolgu ile pürüzsüz hale getirilebilir veya milimetrik asimetriler küçük dokunuşlarla gizlenebilir.” dedi.

Burun dolgusu nefes problemini ve eğrilikleri ortadan kaldırmaz

Avrupa Yüz Plastik Cerrahi Akademisi tarafından üst ihtisas için davet alan ilk Türk hekimi unvanına da sahip olan Doç. Dr. Gürkan Kayabaşoğlu, “Kemerli burunları dolgu uygulaması ile daha az kemerli gibi göstermek mümkündür.

Ancak unutmayın, burada yapılan işlem burun kemerini küçültmeyecek, tam tersine kemerin üstündeki ya da altındaki çökük alanları (yani kemerli olmayan kısımları da) doldurarak burun sırtını hemzemin bir hale getirmektir.

Çünkü dolgu uygulandığı alanı büyütür. Bu nedenle burundaki kemeri gizlemek için yapılan dolgunun, burnu bir miktar büyütebileceğini unutmamak gerekir.

‘Ameliyatsız Burun Estetiği’ olarak sıkça basında ve sosyal medyada yer alan ‘Burun Dolgusu’ bu tip küçük dokunuşlar ya da ameliyat sonrası olan küçük sorunlara yapılan rötüşler için oldukça iyi bir seçenektir. Ancak burun dolgusu uygulamasının hiçbir durumda nefes kalitenizi artırmayacağını, eğrilikleri düzeltmeyeceğini ve özellikle de burun ucunu kaldıramayacağını bilmeniz gerekir.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.