Burun Ucu İnceltilmesi Nedir?

Burun Ucu Estetiği Nedir ve Nasıl Yapılır?

İnsanların dış görünümüne gün geçtikte dikkat etmesi ve en fazla problem ve şikayetlerin geldiği burun estetiğidir. Bazı durumlarda dış görünüş olarak sorun sadece burun ucu olarak görülmektedir. Hastalar çok kapsamlı ameliyatlar yerine sadece bölgesel olarak burun ucu ameliyatı işlemini gerçekleştirmektedirler. Yapılan işlemler genellikle burun ucu kaldırma, burun kanatlarını açma, şeklini değiştirme ya da burun kanatlarını küçültme gibi olmaktadır. Yapılan bu işlemlerden sonra hastalar günlük hayatlarına dönebilir ve herhangi bir sağlık sorunu nedeniyle aksaklık yaşamazlar.

Haberin Devamı

Burun ucu estetiği nedir?

Burun ucu estetiği işlemi hastanın şikâyeti üzerine hangi çeşit sorunun olduğu tespit edilir. Tespit işleminin ardından lokal anestezi mi yoksa genel anestezi yapılacak onun kararı verilmektedir. Nelerin yapılacağı kararının verilmesinin ardından hastaya anestezi uygulanır ve müdahaleye başlanır. Sorunu ortadan kaldırmaya yönelik işlemlere başlayan uzman doktor farklı uygulamalara gidebilir. Bazen bir sorunu ortadan kaldırmak için farklı yollar denenebilir. Örneğin; kıkırdak eksikliği tespit edilirse bölgeye gerekli kıkırdak doku eklenir ve şekil olarak doldurulur. Bunun yanı sıra yumuşak dokuya da bazı müdahaleler yapılabilir. Deri kalınlığı probleminin olduğuna karar verirse doktor, bölgede ki deriyi inceltmeye ve burun ucu inceltilmesi gibi bir işlem yapabilir. Bu işlemler hepsi doktorun uygun gördüğü zaman yapılacak olan işlemlerdir. Normal durumlarda ise doktorun küçük dokunuşlarla hastaların istediği gibi ameliyat yapılmaktadır.

Ameliyat sonrası iyileşme süreci

Burun ucu estetiği sonrası hastalar ayni gün taburcu edilmektedir. Kapsamlı ameliyatlara göre hastaların aynı gün taburcu edilmesi hızlı ve güvenli olduğunu göstermektedir. Tedavi süresince hastaların dinlenirken baş bölgesini yukarıda tutmaları sürecin hızlı ve sağlıklı geçmesine büyük katkı sağlayacaktır. Tedaviden yaklaşık 2 gün sonra hastalar ılık duşlar alabilir. Bunun yanı sıra hastalar bantlar ıslanmadığı sürece her türlü günlük işlerini halledebilirler. Özel bir cerrahi müdahale ile atılan ve çok ince olup hızlıca vücuda kaynayan dikişler, ameliyat sonra kaşıntı ve ara ara ağrılar yapabilmektedir. Fakat bunlar çok ciddi derecelerde olmamakla birlikte 5-6 gün içerisinde düzelecektir. Hastalar kesinlikle burun için verilen spreyleri kullanmayı unutmamalıdırlar.

Haberin Devamı

Önder Akdeniz

Web Sitesi

Instagram

Facebook