Siyaset Bütçe görüşmeleri son mesaisi olacak

Bütçe görüşmeleri son mesaisi olacak

09.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

AK Parti’nin İstanbul adayı olmasına kesin gözüyle bakılan Binali Yıldırım’ın, 10 Aralık’ta başlayıp 12 gün süren Bütçe görüşmelerinde Meclis’i son kez yöneteceği konuşuluyor...

Bütçe görüşmeleri son mesaisi olacak

Yeni sistem uyarınca ilk kez Cumhurbaşkanlığı’nca hazırlanıp Meclis’e sunulan 2019 merkezi yönetim bütçe kanun teklifi için Meclis Genel Kurulu yarından itibaren 12 gün aralıksız mesaisi yapacak.

Haberin Devamı

2019 Merkezi Bütçe Kanun Teklifi’nin görüşmeleri için TBMM, 10 Aralık Pazartesi günü saat 13.00’de toplanacak. TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın yöneteceği görüşmelerde ilk olarak Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bütçenin sunuş konuşmasını yapacak. Ardından bütçenin tümü üzerine görüşmelere geçilecek. Genel Kurul’da sırasıyla, HDP, CHP, MHP, İYİ Parti ve AK Parti gruplarının temsilcilerine birer saat söz verilecek. CHP ve İYİ Parti tek temsilci ile bu hakkı kullanacak, diğer partilerde ise, iki temsilci 60 dakikalık süreyi paylaşacak.

İlk gün görüşmeleri bütçe teklifinin maddelerine geçiş oylamasıyla sona erecek. 11 Aralık’tan itibaren de Genel Kurul’da bakanlık ve kurum bütçelerine ilişkin oturumlar gerçekleştirilecek. Görüşmelere bürokratlar da katılacak. Ancak Meclis’te bürokratlar için yer ayrılmadığı için yer sıkıntısı yaşanacak. 12 günlük bütçe görüşmeleri boyunca, grup toplantıları yapılmayacağı gibi Meclis’e ziyaretçi alınmayacak.

Haberin Devamı

Başkanlık kulisleri

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olması beklenen Yıldırım, 21 Aralık’taki bütçenin kapanış oturumunda son kez TBMM Başkanı sıfatıyla Genel Kurul’u yönetecek. Parti kulislerinde Yıldırım’ın aynı gün akşam TBMM Başkanlığı görevinden istifa edeceği, takip eden hafta sonu adaylığının resmen ilan edileceği belirtiliyor. Yıldırım’ın istifasını takip eden 10 gün içinde de Meclis yeni başkanını seçecek. Kulislerde TBMM Başkanlığı için İsmet Yılmaz, Mustafa Şentop, Naci Bostancı’nın isimleri ağırlıklı olarak dillendiriliyor.