Siyaset ‘Büyük ortak bu teklif için ne düşünüyor?’

‘Büyük ortak bu teklif için ne düşünüyor?’

25.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, MHP’nin af teklifini incelemek için komisyon kuracaklarını belirtti.

‘Büyük ortak bu teklif için ne düşünüyor’

CHP MYK toplantısına ilişkin haftalık basın toplantısı, Parti Sözcüsü Faik Öztrak’ın yurt dışı programı nedeniyle, Salıcı tarafından düzenlendi. Salıcı, özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı

İKİ AYRI EKONOMİ: Türkiye’nin ekonomisi, Saray ekonomisi ve halkın ekonomisi olarak ikiye ayrılıyor. Saray ekonomisinde şatafat var, Ama öbür taraftan halkın ekonomisine baktığımızda kriz var, yoksulluk var, çocuğuna pantolon alamadığı için intihar eden baba var, işsiz olduğu için Şanlıurfa’da kendisini yakmaya çalışan genç var.

AF TEKLİFİ İÇİN KOMİSYON: (MHP’nin af teklifi konusunda) Öncelikle affın içeriğini bir görmek lazım. MHP, Cumhur İttifakı’nın küçük ortağı. Cumhur İttifakı’nın büyük ortağı bu af teklifi ile ilgili ne düşünüyor önce ona bakmak lazım. İkincisi, af teklifinin içeriği, milletvekilimiz tarafından incelenecek. Grup Başkanvekillerimiz, hukukçu milletvekillerimizle bir komisyon oluşturacaklar. O komisyon af teklifinin içeriği ile ilgili konuyu detaylı bir şekilde inceleyecek. CHP ondan sonra bir görüş oluşturacak.