Erzurum BÜYÜKŞEHİR HAYVAN BAKIMEVİ’NDE KIŞ HAZIRLIKLARI

BÜYÜKŞEHİR HAYVAN BAKIMEVİ’NDE KIŞ HAZIRLIKLARI

08.11.2015 - 12:42 | Son Güncellenme:

.

BÜYÜKŞEHİR HAYVAN BAKIMEVİ’NDE KIŞ HAZIRLIKLARI

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kış mevsimi hazırlıkları başladı. Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışma kapsamında açık alanda kullanılan altlık sayıları arttırılarak, mevcut kulübelerin ısı izolasyonu yapıldı.
Kediler için kışın battaniye temin edildi, kapalı alanlardaki alttan ısıtma sisteminin bakımı da gerçekleştirildi. Bakımevi ve şehrin muhtelif yerlerindeki hayvanlara mama ve beslenme takviyesi için stok hazırlandı. Kış mevsimi öncesi Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile işbirliği yapılarak sahipli hayvanların ücretsiz kısırlaştırma hizmeti sağlanması için ön görüşmeler gerçekleştirildi. Altyapısı tamamlanan evde bakım hizmeti uygulaması ile sahipli hayvanların yerinde aşılanması ve genel sağlık kontrolleri yapılacak. Ayrıca şehirdeki tüm sahipli hayvanların kayıt altına alınabilmesi için kimliklendirme uygulaması yapılacak. Bu arada yaban hayatı için kış mevsiminde kırsala beslenme odaklarının yapılması planlanıyor.
ERZURUMLU ÇOCUKLARDAN ÖRNEK DAVRANIŞ
Tatbikat İlköğretim Okulu öğrencileri harçlıklarından biriktirdikleri paralarla Erzurum Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi sakinlerine mama aldı. Çocukların bu örnek davranışı hayvan severlerden takdir topladı. Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri nezaretinde Bakımevi’ni gezen çocuklar kedi, köpek, tavşan, ördek, tavuk, at ve diğer hayvanların doğal yaşamı hakkında yetkililerden bilgi aldı. Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi yetkilileri miniklerin ziyaretinde çocuklara hayvanlara nasıl yaklaşılacağı, beslenme yöntemleri ve hayvan sevgisinin önemini anlattı.